SPF Halvtreds

Hej, allesammans!

Jag ville börja med att berätta en chockerade nyhet för er alla. Svenskar är inte de enda som pratar väder! Nej, det är sant. Jag åkte taxi för någon vecka sedan och jag svär, lika casual som svenskar tar ton och genast börjar tala om vädret. Och vad sa han då? Jo, att det var skönt att det hade varit lite svalare under dagen. Ja, på knagglig spansk-engelska som jag mest bara gissar mig fram till, men ändå. Who would have thought?

Annars så tycker jag för övrigt att vi kan stryka allt det där jag skrev i förra inlägget om de skandinaviska språken. Eller i alla fall det jag skrev om det danska språket. Jag har nämligen fått en ordentlig dansk-lektion för några veckor sedan då dansken som jag bor med drog hem fyra danska killkompisar. Och då min första och enda förkylning sedan jag kom hit till Mallis, inföll sig i princip samtidigt så var det trevligt med lite sällskap. Och boy oh boy, vad jag har lärt mig danska. Och boy oh, boy vad sämst jag är på danska. Men jag har helt klart blivit mycket bättre. Så länge jag och randome dansk båda talar långsamt och ändrar ett par få ord så går det finfint att förstå varandra. När de däremot satt i en klunga, lite fulla och snackade på snabb danska då sitter Ellen the questionmark där och förstår mycket lite.

Det har faktiskt hänt en hel del saker sedan jag senast skrev och mycket kommer jag inte ta upp här, då min blogg ändå handlar om mig och är the Ellen-saga, så vad händer någon annan är ju inte riktigt my secret to tell och speciellt inte här. Men man påverkas ju ändå, och det har snurrat lite i huvudet.

Och trots att det var många veckor sedan jag blev sjuk nu så har jag känt att förkylningen har funnits kvar i kroppen, vilket har stört mig något otroligt. Jag har inte badat, eller hittat på äventyr, eller tränat på flera veckor. 

Vi har även haft våra första avsked här i vårat jobb-team. Svenska Fina åkte hem i tisdags denna veckan och vi hade lite avslutningsmiddag på en indiskt restaurang. Och igår sa jag även hejdå till min danska roomie Christian som kom hit samma dag som mig. Det känns såååå märkligt att säga hejdå, speciellt eftersom jag själv inte kommer åka hem förräns kring den 1:a oktober, vilket känns långt bort men jag känner att dagarna nu i augusti har gått så himla fort. Jag har dock inget bestämt flyg än och det är ju egentligen en bit bort, men när man har börjat säga hejdå till två pers så börjar jag känna hur mycket närmare vi är slutet än början. 

Jag känner mig dock så redo att åka hemåt. Jag har så mycket härliga planer framöver och jag är så glad och stolt över att jag har så mycket kul att se fram emot. Nu är det bara några veckor kvar tills min pappa kommer hit och då får jag en veckas semester, vilket känns väldigt välbehövligt. Jag trivs fortfarande väldigt bra på jobbet, men gud, jag förstår verkligen konceptet med semester nu. Augusti är ju alltså snart slut och pappa kommer den 6:e september, och jag har semester från den 8:e till den 16:e september, och sedan fyller jag år den 20:e september och strax därefter så ska jag packa ihop mitt Mallis-liv och flyga hem till Sverige igen. 

OM jag längtar efter Sverige. Många av mina kollegor har haft ledigt så att de har åkt hem under sommaren, men inte jag och efterhand så har jag verkligen förstått hur mycket jag ångrar det. Men, men. Det kommer bli ljuvligt att komma hem och få härlig svensk höst, få krama om familj och vänner samt äta svensk mat. Halleluja. Sedan blir det vidare på mer äventyr. Just nu känns det verkligen som att jag har sett varje millimeter av Palma, speciellt då jag inte har lämnat stan på ett par veckor. Dels med sjukdom i kroppen, men också ingen tillgång till bil så har jag inte varit så peppad. 

Ett stort plus är ändå att det har lugnat ner sig rätt så rejält på jobbet just nu och jobbsituationen ser helt annorlunda ut nu jämfört med för en månad sedan. Det var skitkul också, men nu är det väldigt få samtal och väldigt lite som händer. 

Nåja, jag får helt enkelt ta och fortsätta hänga på stränder, härliga restauranger och vid olika pooler ett tag till. Lika bra att njuta lite till. Ha en fin dag så hörs vi snart igen! 

Gillar

Kommentarer