Postad i: VARDAGSLIVET

Nu är det äntligen sommarlov. Eller jag fick det fredags men jaja. En kompis som jag har som bor i samma stad som jag. Hon får sommarlov på torsdag. Det är lite konstig att det skiljer sex dagar när vi bor i samma stad.

Mina två brorsor och min pappa är i Kroatien, så det är bara jag och mamma som är hemma. Att killarna i huset är borta betyder att maten inte tar slut lika snabbt, det är ganska tyst och huset lyckas hållas renare. Dock kommer dom hem imorrn. Starten på sommarlovet har inte varit det bästa. Det har regnat nästan varje dag så jag har hållit mig mest inomhus. Men jag hoppas det hinner bli lite fint väder innan midsommar iaf.

Igår upptäckte jag hemsidan "refunder". När man handlar på nätet så kan man få återbäring beroende på vilken affär det är. Just nu får man t.ex. 5% återbäring på zalando och 6.5 % på eleven.se. Dessutom kommer refunder med rabattkoder och kampanjer ibland. T.ex. fri frakt på fyndiq. Jag hittar ingen anledning till varför man inte ska använda appen. Vem vill liksom inte tjäna pengar? Det enda man behöver göra är att skapa ett konto som tar typ 30 sekunder. När man köpt nått så förs pengarna automatiskt över till ditt konto efter några timmar. Det finns flera sånna här återbäringssidor men refunder är den enda som jag har upptäckt, som har över 640 affärer anslutna. Det förekommer inga dolda avgifter eller så heller.

Det enda negativa jag ser är att nu när jag har skaffat refunder så kanske jag ser en anledning att nätshoppa. Då jag tänker att jag får ju pengar tillbaka. Tänk om jag då börjar shoppa jättemycket onödiga prylar bara för att jag tänker att jag får pengar.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: TRÄNING & HÄLSA

Du släcker lampan och går och lägger dig. Du sluter ögonen men lyckas fortfarande inte somna. Timmarna går men du vågar inte kolla på klockan för du vet att om några timmar behöver du gå upp. Om det här är ditt liv bör du läsa de här inlägget. Jag delar med mig av mina bästa tips för så snabbt som möjligt lyckas somna.

1. Håll rummet svalt

Nån timme innan du går och lägger dig. Öppna ett fönster. Jag somnar mycket bättre med ett svalt rum. Men det beror mycket på person till person.


2. Lyssna på lugn musik

Lyssna inte på en ljudbok. Det får hjärnan att tänka. Lyssna hellre på musik. Skapa en lista på spotify där det bara finns lugn musik och pianomusik. Det gör så att du slappnar av och somnar lättare. Det finns även en inställning på spotify där man kan bestämma vilken tid listan ska sluta.


3. Stretcha

Precis innan du ska gå och lägga dig. Sätt dig en stund i sängen och stretcha. Det tar inte mer än 10 minuter. Man slappnar lättare av och musklerna stängs av. Jag tycker personligen att det blir så mycket lättare att somna när jag stretchat. Det finns även många bra avslappningsövningar att göra.


4. Lägg bort telefon

Det här är något man får höra av alla hela tiden och det är att lägga ifrån telefonen ungefär 20 minuter innan man ska gå och lägga sig. Jag suger själv på det här. Istället för att kolla på mobilen. Tänd ett ljus, gör i ordning ett glas varmt mjölk och läs en bra bok. Det hjälper kroppen att slappna av.


5. Gå och lägga sig samma tid

Det är även bra att gå och lägga sig och vakna ungefär samma tid varje dag. Även på helger. Jag vet att det här är väldigt svårt eftersom man brukar vara uppe lite senare på helger. Men till slut kommer man in i en rytm och det blir lättare att somna. Kroppen ställer in sig på att varva ner en speciell tid och vakna en tid.


6. Motionera

Om du ägnar dig åt idrott och annan fysisk aktivitet blir kroppen tröttare på kvällen.


7. Sängen är endast till för att sova

Det enda du ska göra i sängen är att sova. Ät aldrig i sängen, ät i köket. Plugga på skrivbordet. Kolla på tv i vardagsrummet. När du sen väl går och lägger dig i sängen vet kroppen att det är dags att sova och kroppen varvar ner.


8. Acceptera att du inte kan sova

Om inget av detta fungerar och du lyckas verkligen inte att somna. Då får du acceptera. Läs en bok och gå runt lite i huset. Ta absolut inte fram mobilen bara. Det är inte bra att ligga i sängen för länge och försöka sova. Då blir man bara stressad. Det värsta du kan göra är att stressa upp dig över att inte kunna somna. Ibland när jag har prov dagen efter och verkligen inte kan sova så brukar stressa upp mig jättemycket. Då tar det ofta en extra timme att somna. Så ta det bara lugnt. Det är nog mitt absolut bästa tips.

Likes

Comments

Börjar bli trött på att inte kunna sova på nätterna. Kl. är snart 3 på natten och jag har fortfarande inte lyckats somna. Imorrn är det skola. Det här är verkligen ett problem eftersom det inte bara är en natt jag sover dåligt. Utan varje natt. Igår somnade jag t.ex halv 4. Dock var det ju Lördag så jag vakna 13:00 dagen efter. Men imorrn går jag upp 6:30, sen kommer jag inte lyckas somna förrän 2:00.

Jag undrar bara om någon har något tips för att varva ner och lyckas somna eller att någon bara känner igen sig. Det skulle vara så skönt. Jag tror att det här med sömnen ligger lite släkten. Både min mamma och mormor har sömnproblem.

Jag tänkte senare den här veckan skriva ett inlägg om mig och mina sovvanor. Mina bästa tips os.v. När jag inte är lika seg och trött i hjärnan som jag är nu. Nu är det nog bäst att jag lägger undan datorn innan jag somnar framför den. Hoppas att ni haft en bra vecka.

Likes

Comments

Postad i: VARDAGSLIVET

Hej hörrni! Nu sitter jag här i sängen med te i handen och datorn i knät över kl. 12 på natten. Imorrn ska jag upp 6:30. Jag lovar att mamma och pappa tror att jag har sovit i minst en timme. Om någon av dom skulle upptäcka mig nu med dotorn i knät då skulle dom få spel. Jag skulle säkert få skärmförbud. Det har hänt tidigare :((

Hoppas ni iaf har haft en bra dag. Det är ni värda. Jag har äntligen upptäckt det här med bloggar. Jag har suttit med bloggen enda sedan jag kom hem och fixat och donat och såklart läst några bloggar för lite inspiration. De senaste åren när alla mina kompisar har snackat om hur "mysigt" bloggar är så har jag alltid tyckt att det verkar jättetråkigt. Det är faktigt ganska kul. Eller inte ganska, väldigt kul.

Egentligen skrev jag bara det här inlägget för att berätta att nu äntligen finns jag i bloggvärlden. Inte för att jag är känd eller så. Men det var skönt att låtsas vara lite känd nån sekund iaf. Det kommer troligtvis ta två år innan jag får mina tre första läsare. Troligtvis min mamma, mormor och allra bästa kompis som jag känner från dagis. Alla för att dom tyckte synd om mig. Men jag kommer iaf vara stolt med det jag får.

Det är kanske dags att sova nu men jag tänkte bara nämna lite onödig fakta om mig. Jag är 100% tidsoptimist, pyroman, nattuggla, hatar morgonar, gör alltid läxor kvällen innan, extrema hårkomplex, bor på toa ca 10 gånger i timmen (vilket blir ett problem i skolan.) Jag älskar även sorgliga filmer, börjar gråta extremt lätt och sist men inte minst så har jag någon slags tvångstanke att volymen på tv ska vara jämn. Helst volym 24.

Nu ska jag gå på toa och sedan hoppa i säng. Godnatt sötisar! Stay strong <33

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw