Ellen, Undervattensrugby

Som jag skrev i det förra inlägget var jag STENSÄKER på att 2018 skulle bli mitt år och att alla mina prioriteringar skulle läggas på satsningen mot VM. Efter en riktigt oturlig skada har jag nu tappat otroligt mycket förhoppningar, och vet nu inte hur det blir med det.

Under andra matchen på junior-NM i November 2017 fick jag en spark i ansiktet av misstag. Precis efter sparken kände jag att något inte var rätt och min käke låste till sig, så jag hoppade upp på kanten och försökte fixa till det. Det löste sig tillfälligt, men redan dagen efter under finalen märkte jag att samma sak hände igen efter en tids spel. Jag spelade klart matchen och sen var det inget mer med det. Trodde jag.

Nu såhär 4 månader senare har jag mer problem än tidigare med käkleden på vänster sida. Om jag tuggar "för länge/för mycket" så börjar det hoppa i käken, och så fort jag försöker att använda snorkel så låser sig hela käken. Mina symptom har bara förvärrats med tiden, och förra veckan fick jag en sån rejäl låsning i käken så jag fick avbryta träningen och jag kunde knappt prata eftersom att käken hamnat i ett så konstigt läge att jag i princip inte kunde öppna munnen. Jag fick en tid hos en käkspecialist som efter undersökningen konstaterade att det här kommer att ta tid.

I nuläget vet jag alltså inte om jag kommer kunna fortsätta med undervattensrugbyn.

Det är alltså 6-12 månaders läktid på skadan, och under de första 6 månaderna vill han inte att jag ska belasta käkleden vilket innebär att jag inte bör spela med snorkel. Utan snorkel blir det otroligt svårt att spela match i uv-rugbyn eftersom att det krävs att man ska kunna ha ögonen på spelet samtidigt som man är vid ytan och andas. Det första jag frågade honom om var ifall jag kunde spela VM som går i Oberhausen, Tyskland i November. Jag fick till svar att "du får vara mentalt inställd på att det här kanske inte blir ditt VM, Ellen."

Det jag har drömt om och kämpat för i lite mer än ett års tid ligger just nu otroligt mycket längre bort än vad jag hade förväntningar och förhoppningar på. Jag var så otroligt glad vid årsskiftet och hade bestämt mig för att ge allt för att ta mig med till VM, och jag hade verkligen planerat för att lägga ALL min tid och fokus för att ta mig till VM, och bara på en tag skiftades den glädjen till total nedstämdhet eftersom att jag nu inte vet om jag ens kommer att kunna fortsätta hålla på med det som har varit min drivkraft i snart 6 års tid. Jag vet inte vad jag ska tänka om jag ska vara helt ärlig.

I nuläget känns det otroligt hopplöst, och jag har pratat med min hemmatränare som ska försöka hjälpa mig att fixa ett upplägg som funkar för mig. Det här kommer att bli mentalt påfrestande, och jag kommer få jobba jättemycket mentalt för att det här ska gå igenom, men jag hoppas verkligen att det här går vägen. Jag vill verkligen till VM, och jag är beredd att försöka med det mesta för att ta mig dit.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ellen, Träning, Undervattensrugby

Oj jävlar, nu var det länge sen sist.

Jag vet inte vad som hände egentligen, jag antar att jag lessnade på att skriva eller något i den stilen? Det har hänt en del under hösten, och har inte haft jättemycket tid till att skriva eller att reflektera över saker som hänt.

En av de större sakerna som hände var att jag kom med i landslaget och åkte iväg på junior-NM där vi var sponsrade av Barebells, vilket var årets höjdpunkt. Jag debuterade som back vilket jag hade otroligt mycket ångest över i förväg men det gick så grymt mycket bättre än vad jag hade kunnat hoppas på! Vi var endast två lag och förlorade mot Norge i alla tre matcher, vilket gav oss ett silver. På junior-EM som gick av stapeln 2016 i Sandefjord förlorade vi mot Norge med 11-1 och nu på junior-NM spelade vi alla tre matcher med resultaten 1-0 till Norge. En oerhört stor förbättring! Jag spelade bättre än jag gjort tidigare och jag är oerhört stolt över mig själv.

Jag har även gått klart första terminen på gymnasiet, vilket har gått otroligt bättre än förväntat. Trots att jag varit ledig mycket för rugbyn så har jag inte halkat efter alldeles för mycket, vilket är otroligt skönt! Jag klarar även av tyska 3 otroligt mycket bättre än vad jag hade trott, och det är så himla skönt.

Träningen har rullat på helt okej, ligger nu minus 21-22 kilo ungefär och det känns jävligt bra. Jag är så otroligt nöjd att jag vände min livsstil och att jag började träna så pass mycket som jag gör i nuläget och jag hoppas att det fortsätter så 2018. Eftersom att jag nu siktar mot junior-VM i November kommer jag att göra allt för att slipa min fysik och teknik så att jag kan ta mig med i VM-truppen. Det hade varit otroligt coolt!

Under 2018 kommer som jag nämnde ovan min fokus ligga till 100% på uv-rugbyn och jag hoppas verkligen på ett skadefritt år. Som några kanske vet så hade jag otroligt mycket problem med mina handleder förra året, vilket gjorde att jag fick börja spela med handledsskydd för att inte få ont i lederna. Eftersom att jag varit sjuk till och från sedan NM så har jag nu haft möjligheten att vila upp lederna lite och det känns för en gångs skull som att det här kan leda till något bra. En del av fokusen i år kommer även att ligga på att förebygga andra skador i leder och i handlederna så jag inte pajar de totalt innan VM.

Jag antar att jag kommer använda den här bloggen mest för att dokumentera min träning och bara för att skriva? Det är något som jag verkligen tycker om att göra, men som jag inte gör så ofta.

2018 ska bli mitt år.

Likes

Comments

Ellen, Träning

Weekend i Nice, middag på Riche
Du kan få vad du vill, baby
Du kan få precis vad du vill
Förutom mig, allt förutom mig

Hej på er!

Veckan har rullat på bra. Tränat rätt mycket faktiskt. Eftersom att jag nu är frisk har jag kunnat träna utan problem!!

Klarade fystestet i onsdags och är så jävla nöjd! Det känns så bra, och jag taggar läger nästa helg. Jag har kämpat så hårt för den jag är idag och det känns så skönt att ha varit en av de som klarat testet. Det är lite av en belöning för allt slit!

Vi hade friluftsdag igår, torsdag, och då paddlade vi i Nydalasjön här i Umeå. Sjukt kul! Det var däremot kallt, och jag frös litegrann.

Hoppas ni haft det bra!! Citatet under bilderna kommer från en låt jag lyssnat en hel del på den här veckan. Disney på is - Alexis Weak. Grym låt!

Likes

Comments

Träning

Hej på er!

Dagen inleddes med ett jävligt skönt benpass. Hittade en app imorse som sätter ihop träningspass utifrån ens val av övningar så den provade jag ungefär 25 minuter. Blev riktigt svettigt men så sjukt skönt!

Jag har lagt in fler ordentliga magpass nu under mina veckor på grund av efterfrågan från mina tränare, och kombinerar dessa med andra muskelgrupper. Behöver bygga upp ännu mer mag- och ryggmuskler för att kunna utveckla och slipa till min fjärilskick mer. Hoppas på bra resultat!

Har äntligen frisknat till ordentligt så kan träna utan problem, vilket också känns så jävla bra. Nu blir det supersatsning inför landslagsuttagningarna som börjar om två veckor. Taggen ligger på topp.

Hoppas ni har en skön lördag! Det har jag.

Likes

Comments

Ellen

Jag postade ett inlägg på instagram idag och skrev lite om att jag äntligen börjat tycka att jag är fin!

Det är så sjukt egentligen hur jag gått sen i mellanstadiet med en skev självbild fram tills nu. Att jag äntligen, efter typ 6 år, kan se mig i spegeln utan att känna mig äcklad. Det var då fan på tiden!

Bättre sent än aldrig, eller hur?

Likes

Comments

Som ni har märkt har uppdateringen gått riktigt kasst nu sen skolstarten.

Men jag har inte glömt bloggen! Tro mig. Jag försöker bara hinna med allt jag vill göra på den tid jag har, men det är svårt när skolan tar upp mycket tid. Måste bättra mig.

Har typ åkt på en mindre förkylning med snuva och halsont. Så himla typiskt skolstart!! Jag hoppas att jag blir 100% frisk snart och kan börja träna igen. Uv-rugbyn började förra veckan och jag vill helst inte missa några träningar nu när jag satsar för landslaget.

Likes

Comments

Gymnasiet, Träning

Hej på er!!

Idag började skolan och första dagen med den nya klassen. Det kändes jätteskönt och jag trivs redan med alla fina personer! Det känns som att det här kommer bli tre bra år.

Utöver att vara i skolan idag så har jag sovit och sprungit. Det var första löpturen sen i början av sommaren. 3 kilometer blev det och avslutade med backintervaller. Det var sjukt skönt!

Likes

Comments

Hej på er!

De senaste tre veckorna har mina dagar gått åt till att sommarjobba och att sova. Bokstavligen. Jag har typ somnat direkt jag kommit hem eftersom att mitt jobb har tagit så sjukt mycket energi och tid.

Däremot känns det riktigt skönt att faktiskt ha fått lite rutin på vardagen nu inför att skolan börjar vilket är på måndag. Sick!! Har längtat efter dagen jag börjar gymnasiet nu oerhört länge och i övermorgon (!!!) så sker det. Jag är supertaggad men lite nervös inför klassen, men det går förhoppningsvis superbra. Får ta och uppdatera lite då.


Hoppas ni haft en bra vecka och att ni är taggade inför skola igen, precis som jag är :)

Likes

Comments

Contains affiliate links

Har äntligen fått mina nya skor som jag fick av pappa i födelsedagspresent, ett par nya stan Smith 😍 Har gått ut mina gamla som har blivit riktigt slitna, så det är extremt skönt att få ett par nya, fräscha!

Likes

Comments

En vecka kvar innan skolstart och jag är så sjukt tagg!! Har längtat tills detta sen jag var typ 11, och nu är stunden kommen. Jag börjar gymnasiet!!

Idag har jag varit iväg och gymmat lite arm, skönt att komma igång med träningen igen nu efter ett litet kortare uppehåll. Om en liten stund kommer min mormor och morfar hit och vi ska fira mig som fyllde år i onsdags. Det tycker jag ska bli riktigt mysigt!

Likes

Comments