Header

Nu tänkte jag visa er hur jag redigerar mina Instagram bilder. Jag följer ett mönster och vill att alla bilder ska passar ihop med varandra och därför redigerar jag nästan alla bilder på samma sätt. Såklart beror det på hur bilden ser ut, t.ex. ifall bilden är jätte ljus kanske jag struntar i steg 1 osv. Jag gör inte mycket redigering i mina bilder men jag vill ändå visa er ifall det är någon som undrar.

________________________________

Now I thought I'd show you how I edit my Instagram pictures. I follow a pattern and want all pictures to match and I'm therefore editing almost all Instagram pictures in the same way. Of course, it depends on how the image looks, for example, if the picture is really bright I'd skip step 1. I don't do much editing in my pictures, but I still want to show you if anyone is wondering.

Steg 1. Ta in bilden i appen "Snapseed" och klicka verktyg och sen på pensel. Jag använder mig av penseln "exponering" och då börjar jag med att målar över hela bilden med grad +0.7. Efter det lägger jag ner graden ett hack till +0.3 och målar de områden jag vill ska vara lite mörkare och ha mer kontrast, dvs. mig själv i denna bild. Resultatet ser ni på bild två.

Steg 2. Spara ner bilden ur Snapseed som en kopia och ta upp den på Instagram. Där justerar jag om jag vill ha bilden kvadratisk eller inte och lägger på filtret som heter "Ludwig". Beroende på ljus och kontrast drar jag ner styrkan från filtret en aning.

________________________________

Step 1. Take the picture into the "Snapseed" app and click tools and then brush. I use the "exposure" brush, and I begin painting across the image with degree +0.7. After that I lower the degree to +0.3 and paint the areas I want to be a little bit darker and have more contrast (myself in this picture). The result is seen in picture two.

Step 2. Save the image from Snapseed as a copy and upload it to Instagram. There I adjust if I want the image square or not and put on the filter called "Ludwig". Depending on the light and contrast, I lower the strength of the filter.

Before / After

Som ni kanske ser blir det inte en så stor skillnad, utan jag gillar att hålla mina bilder ganska naturligt redigerade. Jag ökar ljusstyrkan (exponeringen) och lägger på lite kontrast och gula toner, vilket jag får från filtret "Ludwig" på Instagram.

As you may see, it's not that big of a difference, but I like to keep my pictures naturally edited. I increase the brightness (exposure) and add some contrast and yellow tones, which I get from the "Ludwig" filter on Instagram.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Post only in Swedish

Hej alla fina! Idag har vi haft uf lektioner hela dagen och vi har bland annat fått klart vår försäljningsrapport så det känns riktigt bra. Helt sjukt att räkna ihop all vår vinst och verkligen se en så stor siffra, jag trodde aldrig att vi skulle tjäna in så mycket som 700€ på så här kort tid, helt sjukt!

Vi avslutade dagen med ett skypemöte med ett gäng från Umeå som vi har haft lite kontakt med under hösten. Alla företag höll en liten presentation och berättade hur det har gått med försäljningen, vad vi har lärt oss och lite så. Efter skolan promenerade jag till Hanna och satt där tills pappa hämtade upp mig. Vi lyssnade på sista perioden av hockeymatchen Kanada-Finland i bilen och matchen slutade 1-0 till Kanada vilket var lite surt, Finland fick inte ens spela om brons i år.

När det gäller min öronvärk så har den helt försvunnit. Jag var hemma från skolan igår p.g.a. stegring men jag har inte känt av något i öronen varken igår eller idag, vilket är skönt. Idag känner jag mig pigg och glad igen så jag hoppas verkligen att det inte kommer tillbaks och att jag kan få vara i skolan hela veckan ut. Efter denna vecka är jag ledig eftersom det är sportlov så då kan jag passa på att vara sjuk!

Likes

Comments

En jordgubb och banan smoothie lördagen till ära

Söndagen bjöd på solsken

Post only in Swedish

Godmorgon allihopa! Min energinivå har verkligen stått på noll hela helgen. I fredagens inlägg skrev jag att jag var hemma från skolan p.g.a. huvudvärk, men det slutade inte där för i lördags vaknade jag också med huvudvärk. Jag ville dock hitta på något och inte bara ligga i sängen hela dagen så jag och Lucas var en sväng till stan och handlade ingredienser till tacos som vi då åt lördag kväll. Natten till söndag vaknade jag flera gånger och panik grät av ingen orsak alls vilket var väldigt konstigt och när jag sedan vaknade i söndags hade jag lock för höger öra.

Efter att ha sovit 11h inatt har jag nu lock för båda öronen och det irriterar och pickar i högra, borde kanske gå till en läkare. Har dessutom stegring och är riktigt jävla trött men ändå ska jag sitta i skolan till klockan 18 ikväll, wish me good luck!

Likes

Comments

Bianca Ingrosso (@biancaingrosso på Instagram)

Likes

Comments

3 snapshots from my snapchat story, add ellenmartiiin if you wanna follow me there

Godmorgon alla fina! Idag vaknade jag med huvudvärk och stannade därför hemma från skolan, som tur var hade jag inte så mycket kvar att göra i skolan denna vecka. Jag och mamsen har precis käkat pizza fredagen till ära och nu ska jag börja städa och dammsuga både mitt rum och min garderob. Sent ikväll kommer Lucas hem från abi kryssningen och då kommer han hit men medan jag väntar på honom vill jag gärna hitta på något så vi får se vad jag hittar på!

_________________________________________________

Good morning beautiul! Today, I woke up with a headache and therefore stayed home from school, luckily I didn't have much left to do at school this week. Me and my mom just eat pizza, (after all it's Friday) and now I'll start cleaning both my room and my wardrobe. Late tonight Lucas will come home from the ABI-cruise, but while I await him, I would like to do something. We'll see!

Likes

Comments

Age? I'm 17, turning 18 in one month

Best movie? Fast & furious

Color of you eyes? Green/blue

Drink you had last? Orange juice

Everyday starts with..? My alarm and checking my phone

Favorite song? Barking - Ramz and Mine - Bazzi

Grossest memory? Probably when I tried some really gross food

Height? 165cm, isch

I'm in love with.. my boyfriend, food, sunsets and rainy days, the list could go on and on.

Jealous of? People with money they can do whatever they want with.

Killed someone? Not even emotionally.

Last time you cried? Oooof, huge crier here.. I cried yesterday hehe..

Middle name? Terese

Number of siblings? 2

One wish a healthy life

Places you want to visit (5)? The Maldives, LA, Croatia, Paris and the Bahamas

Question you're always asking? Can you stop!? haha

Reasons to smile? friends and family, music, social media, waves, food, icecream. Also here the list could go on and on, I'm very grateful for what I have.

Song you last sang? My best friend - Hollywood Anderson, BEAUTIFUL song that L showed me, you have to listen!

Time you woke up? 6:30, ugh..

Underwear color? Black

Vacations you've been on? Tenerife x2, that it haha

Worst habit? Procrastination

X-rays you've had? None, I somehow managed to not have any major injury through out my entire life

Your favorite food? Tacos and sushi

Zodiac sign? Aries (for now)

Likes

Comments

Min youtube video från Teneriffa är ute! Jag klippte och laddade upp den redan igår men jag tänkte näe, "det får vara morgondagens inlägg, inte fan kan jag blogga 3 inlägg på en dag.."

Jag var ju lite tveksam om videon i gårdagens inlägg för jag visste faktiskt inte om det skulle bli av eller om jag ens skulle klara av att klippa i iphone material när jag bara har klippt i kamera material förut + att jag inte riktigt är van vid att använda premiere pro ännu. Det var en hel del inställningar och en hel del googlande men jag fick det att funka så nu ska jag sluta babbla och så ska ni få se videon! VARSÅGODA!

____________________________________________________________

My youtube video from Tenerife is out! I edited and uploaded the video yesterday but I thought nope, "I can't make 3 blogposts in one day, I'll do it tomorrow."

I felt a bit unsettled about the video in yesterday's blogpost cause I didn't know if there would ever be a video and if I could edit it because it was iPhone footage and I have only edited camera footage before. After a lot of googling and a lot of settings I finally got it to work so now I'm gonna stop gabbling and you are gonna watch the video! ENJOY!

Likes

Comments

Två bilder på min fina vän Sara, ni hittar hennes blogg här! / Two pictures of my beautiful friend Sara, find her blog here!

Dagens mående: Super bra!

Todays mood: Really good!

Dagens borde: Gymma och duscha håret

Todays I should: Work out and shower

Dagens frisyr: Uppsatt i hästsvans

Todays hairstyle: A ponytail

Dagens smink: Fondation, ögonbryn och mascara

Todays makeup: Fondation, eyebrows and mascara

Dagens materiella vill ha: En ny jacka

Todays wantie: A new jacket

Dagens längtan: Min födelsedag (29 mars) och körkort

Todays desire: My birthday (29 March) and getting my drivings license

Dagens tips: Wahlgrens värld, jag har skrattat så mycket!

Todays tip: Wahlgrens värld, (a Swedish tv-serie) it's soo good!

Likes

Comments

På grund av brist på idéer tänkte jag visa lite fler bilder ni inte har sett från när jag var i Teneriffa. Jag filmade en del med telefonen där också så förhoppningsvis kan jag få ihop det till en video så jag kan visa er, låter det spännande?

________________________________________

Due to lack of ideas, I thought I´d show a little more pictures you haven´t seen from when I was in Tenerife. I even filmed some clips with my phone so hopefully I can put it together into a video so I can show you, does it sound exciting?

Likes

Comments