VARDAG

Hej på er!

Idag har min dag bestått av en del blandade känslor. Jag vaknade väldigt trött imorse även fast jag gick och la mig i tid. Jag är ofta trött på tisdagar för någon konstig anledning. På måndagar brukar jag vakna pigg och glad men på tisdagar är det skit jobbigt. Jag tror att jag vaknade trött idag för att jag hade väldigt mycket planerat som jag inte riktigt kände för att göra idag.

Min dag började som vanligt med skola. Det har varit bra i skolan idag men riktigt segt!! Vissa dagar är verkligen värre än andra och idag var det en av de dagarna. Tanken var att jag och en kompis skulle fota idag men det fanns ingen tid till det tyvärr. Jag skulle göra lite ärenden i stan men det fanns ingen tid till det heller som innebär att jag får skjuta upp det tills imorgon.. pust*

Direkt efter skolan satte jag mig på tåget till Malmö för att lämna jobbpärmar. För er som inte vet vad jag jobbar med så jabbar jag för ett företag som heter Virtway Invest som administrativt stöd till säljarna. Det håller jag bland annat på med på min fritid. Iallafall, satte jag mig på tåget mot Malmö. När jag var frame sprang jag upp på kontoret och sedan tog bussen tillbaka till stationen. Nu sitter jag på tåget igen fast påväg hem till en tänd brasa och mat (!!!)

Jag tycker inte om att lyssna på podcast men asså... GUUD vad bra Alice och Biancas pod är!! Jag lyssnar på det sensate avsnittet just nu. Om ni inte har lyssnat ännu så tycker jag absolut att ni ska göra det. När jag är på gymmet brukar jag lyssna på deras pod och då flyger tiden förbi.

Imorgon är en lugn eller lugnare dag tack och lov. Jag hade tänkt att vakna sent sedan på frukost dejt med en kompis och sen dra mig mot stan.

Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links VARDAG, OUTFITS

Hej på er!

Jag har haft svårt att prata om känslor rättså länge. Efter sommaren 2017 så levde jag inte riktigt livet som jag hade önskat. Jag lever ett väldigt bra liv men ibland blir det jobbigt. Man blir deppig i vissa perioder, omotiverad och allmänt trött som ni säkert känner igen er i. I de jobbiga perioderna kan jag ha väldigt svårt att öppna upp mig. Jag vill helst inte att någon ska veta att jag mår skit eller att jag är ledsen. Jag tycker det är jätte jobbigt att berätta för andra varför jag mår dåligt. Tycker att det är allmänt jobbigt att prata om mina egna jobbigheter. Är det bara jag som har svårt att prata om jobbiga känslor? De saker jag kan tycka är jobbigt att prata om är bland annat att jag har väldigt lätt att gå ner i vikt. Jag går verkligen extremt lätt ner i vikt om jag mår dåligt eller inte tränar. Om jag inte tränar eller rör på mig utöver det vanliga så går jag ner i vikt. Sedan har jag svårt att prata om människor som inte finns i mitt liv längre av olika anledningar. Har man lämnat en gång behöver man inte komma tillbaka anser jag. Därför blir det lätt för mig att tänka att de personer som inte finns kvar i min vänskapskrets eller liknande existerar typ inte enligt mitt tänk. Det kanske låter konstigt och hårt sagt av mig men om en tjej eller kille har sagt upp vår vänskap varför ska jag tänka på och eller prata om den personen. Jag skulle inte kalla mig för en känslokall människa men i dessa sammanhangen så kan jag vara lite kall tror jag...

Jag har dock väldigt lätt att prata om bra känslor som kärlek, kompisar och olika relationer. Jag kan nästan prata med vem som om vad som när det kommer till positiva känslor. Jag antar att det är lättare att prata om bra saker än vad det är att prata om dåliga saker.

Många säger att killar har svårare än tjejer att prata om känslor. Stämmer det verkligen. Jag känner många tjejer som inte vill prata om sina problem och "låtsas" att livet alltid leker. Däremot mina killkompisar som mer än gärna öppnar upp sig och berättar om sina problem. Det tycker jag bara är bra och starkt av de killar som vågar öppna upp sig på det viset. Har killar mindre lätt att prata om positiva känslor? Har faktiskt aldrig riktigt reflekterat över det men jag tror faktiskt inte det. Det är självklart väldigt individuellt men om jag bara drar en generell slutsats efter egen erfarenhet så pratar jag lika mycket om kärlek, vänskap och sex med mina tjejkompisar som med mina killkompisar.

Jag kände att jag behövde skriva av mig av mina tankar. Var på gymmet innan idag och så slog tanken mig varför många har svårt att prata om känslor. Varför jag och många andra hellre håller känslorna inne än att bara prata om det och kanske till och med lösa sina problem som man har.

Kram

Likes

Comments

VARDAG

Tankar och känslor om 2017 till 2018.. 

2017 till en nystart...

Mitt 2017 var ett väldigt bra och lärorikt år. Det var alltifrån breakup, jobb till roliga stunder. Vart ska jag börja... Det började egentligen med att jag fick jobb. Det är alltid kul att känna sig "stor" och tjäna sina egna pengar tycker jag. Jag fick jobb hos VirtWay invest som ett administrativt stöd till säljarna. Det var verkligen en hiss!! Jag går på gymnasiet så jobbet är utöver skolan alltså var/är jag inte heltidsanställd. Till sommaren bilade jag och min familj till Italien. Det var verkligen en upplevelse då jag alltid flyger utomlands. Tror dock att jag i framtiden håller mig till flyget.. Blir väldigt lätt åksjuk så lättare med flyg. När vi kom fram till Italien så var det galet varmt och fint!! Vi hyrde en lägenhet som var super mysig med pool och världens solnedgångar på kvällarna. Vi åkte till ett litet ställe som heter Pizzo, rekommenderar verkligen om man söker efter mys och lugnet.

När sommaren började närma sig mot sitt slut blev jag dumpad. Tror att många har upplevt något form av breakup om det så är med din partner eller sin kompis. Det är verkligen en hemsk känsla som man inte vill uppleva men vi alla upplever nog den minst en gång i livet. Hur gör man för att undvika ett breakup? Om jag ska vara ärlig så vet jag inte det själv.. Men från egna erfarenheter tror jag att ett breakup ofta beror på att man inte litar på varandra fullt ut. Jag och mina tjejkompisar pratade om detta idag och kom fram till att sociala medier ofta är anledning till att man börjar bråka med sin partner. Får man gilla andra killar eller tjejers bilder på instagram? Får man snapchata med andra personer av motsatt kön? Ofta är detta problemen som leder till bråk enligt mig och mina kompisars erfarenheter. Vad är rätt och vad är fel? Jag tycker personligen om ens pojk/flickvän blir såra för att man skriver med någon så måste man prata om det. Jag tycker dock inte att den andra personen ska känna sig tvingad att säga upp kontakten med den personen. Utan man måste känna att man litar på varandra för hur ska annas ett förhållande fungera? Man kan inte förbjuda varandra och sätta upp regler för varandra. I mina fall har jag haft svårt att lita på killen jag varit tillsammans med. Man får jobba med sig själv innan man kan be någon annan att ändra på sig.

I slutet av 2017 kändes det rätt tufft med skolan och allt annat. Kände mig väldigt omotiverad och ville bara gå på lov.. Det är så jobbigt när man hamnar i en dipp samtidigt som man har massvis med arbeten som ska lämnas in. Jag hade jobb som skulle göras och sedan allt annat utöver det. Men efter regn kommer solsken eller vad är det man säger? Efter jullovet kändes allt så mycket bättre. Jag kände mig utvilad då jag bara tog det lugnt och tänkte på vad jag behövde och vad jag ville. Jag känner mig mycket mer motiverad både till skolan, körkort och allt annat. 2018 känns som ett väldigt bra år, körkort, fyller 18, festresa och massa annat!! Har så mycket roligheter framför mig så vill bara att tiden ska flyga förbi samtidigt som jag vill njuta av nuet.

KramisarBilderna är från Italien

  • Filed under: VARDAG

Likes

Comments

Subscribe