Mitt svar till SBTF

Jag vill bara förtydliga att jag inte är ute efter någon pajkastning utan publicerade mitt första inlägg som ett svar för alla som hade frågat. Jag hade ingen aning om att det skulle bli så stort och få så stor spridning. Jag är verkligen tacksam för alla fina kommentarer och stöttning jag fått. Tack tack tack!!! Jag såg även att SBTF på sin hemsida kommit med ett uttalande om mitt inlägg. Jag och många andra har reagerat på att svaret inte känns genuint och att det återigen förvrider sanningen. Därför vill jag säga följande:

(taget direkt från SBTFs hemsida)

“Åtgärderna har varit ett antal fysiska möten med spelarråd, ledare och ett flertal spelare. Utöver detta har vi även anlitat en extern konsult för att stärka hanteringen av ärendet på ett oberoende och professionellt sätt.”

“Det har därefter skett uppföljningsmöten där både konsult och spelarråd har påpekat att det har skett en drastisk förändring åt det positiva hållet och att den påtalade jargongen har försvunnit.”

Till och börja med har detta enligt mig inte i närheten skötts på ett professionellt och oberoende sätt. En tränare har gjort sig skyldig till sexuella trakasserier samt former av mobbning och utfrysning. Som åtgärd för detta har förbundet tagit in en såkallad konsult som genom “coaching” skulle få denna vuxna man att förstå att det inte är okej att bete sig på detta sättet mot 16-åriga tjejer, samt människor i allmänhet för den delen. Ett problem med detta är även att den enligt SBTF professionella och oberoende konsulten sedan lång tid tillbaka både känner tränaren och har varit aktiv i samma klubb i många år. Att tränaren i fråga ska få hjälp med detta och bli bedömd i sin utveckling av en person som tränaren känner väl är enligt mig absurt. Om detta är det bästa sättet att lösa detta problem är upp till tolkning. I mitt huvud kommer två viktiga frågor upp:

Kan man på kort tid “coacha” bort ett sådant beteende?

Varför anlita en konsult som sen tidigare känt den utpekade tränaren när man vill sköta det på ett så oberoende och professionellt sätt som möjligt?

När det kommer till möten med spelarråd, ledare och flertalet spelare tycks SBTF ha missat en väldigt viktig detalj enligt mig. Medlemmarna i spelarrådet samt deltagarna på dessa påstådda möten har inget med problemet att göra och har inte själv blivit utsatta för något. Jag som utsatt har aldrig ens pratat med den intagna konsulten eller deltagit på något typ av möte. De har alltså inte lokaliserat var problemet ligger eller vem som känt sig utsatt. Ingen har sen problemet kom till ytan varken frågat mig om jag tycker det har blivit bättre eller hur jag mår eller känner. Jag har inte fått ett förlåt från varken SBTF eller tränaren i fråga. Det är ju inte speciellt konstigt att ett spelarråd som består av spelare som inte blivit utsatta för något samt en subjektiv konsult säger att allt är bra och att det sker stora förbättringar.

Det är som att ett barn blir mobbad i skolan och när hen lyfter det tar skolan som åtgärd att anlita en utomstående som är vän med mobbarna. För att sedan se hur det gått med mobbningen utfrågas personer som inte blivit mobbade från första början. Detta medan den som blev mobbad känner sig ohörd och sedan slutar i skolan.


Tack för mig

  • Life

Gillar

Kommentarer

Henke
,
Herregud, du är endast 18 år. Du vinner damdubbel med Ekholm och är på seniornivå redan. Självklart du skall fortsätta. Du har en enormt ljus framtid som bordtennisspelare framför dig.
Eric
,
Mycket välskrivet, uppenbarligen genomtänkt och balanserat och därtill troligen helt sant. Mitt blygsamma förslag är att inte återvända till pingisen förrän det har städats redigt på SBTF. Det finns mycket annat spännande, roligt, utevcklande eller viktigt att göra här i världen än att spela ticketock. (inget ont menat!) Lycka till och stå på dig vad du än tar dig för!
Per-Olof Andersson
,
Hej Ellen! Mycket bra gjort av dig! Självklart skall han bort och lika självklart skall du inte sluta, åtminstone inte pga denne till synes infantile person. Jag blir ofta förundrad över hur en del människor som är uppenbart olämpliga för denna typ av ledande uppdrag lyckas hålla sig kvar i all evighet. De finns överallt; inom sport- och föreningsliv, näringslivet, skola, politik och förvaltning m.m. Förmodligen handlar det om nån typ av förmåga att knyta till sig viktiga personer och att få folk att tro att man är duktig och oumbärlig. Alltid ett stort behov av att synas och att suga in bekräftelse från andra. Vissa är förstås psykopater, men många tror jag faktiskt bara är lite småkorkade och har väldigt svårt att reflektera eller ta in hur andra människor tänker och fungerar. Särskilt människor som vågar uttrycka tankar och åsikter som avviker från deras egna. De lever på sin sociala förmåga och, som i detta fall, gamla egna meriter inom området som de sen blivit ledare inom. Det skulle vara hemskt och tragiskt om en sån pajas slulle få dig att sluta eller på något sätt dra ner på din satsning.
Fortsatt lycka till!
Med vänlig hälsning, Per-Olof
M,
Mycket träffsäkert skrivet och håller med föreg skribent: jag blir så förundrad över hur en del, som är så uppenbart olympiaden för denna typ av uppdrag och befattningar lyckas att hålla sig kvar.
Ta gärna del av mina liknande erfarenheter i en större svensk organisation.
Kom ihåg att du är stark. Kram
minis.nouw.com
M,
”Olämpliga” skulle det givetvis stå. Inte ”olympiaden”
minis.nouw.com
Mikaelthesweeper,
Otroligt starkt skrivet och agerat av dig !! 🏓
Lars
,
Jag hörde nyss bordtennisförbundets representant på ekot i Sveriges Radio och noterade att han flera gånger benämnde din upplevelse som "uppfattning". Klassiskt retorikknep att förminska någons upplevelse genom att kalla det "uppfattning" eller "åsikt". Pinsamt dåligt hanterat från SBTF. Allt stöd till dig! ♥️
Nik
,
We need more people like you, who are not afraid to speak up. That horrible type of behavior is way too familiar and is not ok.
Sagasaga123
Sagasaga123,
ni kan följa min blogg om ni vill❤️
nouw.com/sagasaga123
Paulinarodhe
Paulinarodhe,
Kika in på min blogg , du har en fantastik blogg 😍❤️
nouw.com/paulinarodhe