Julgodis och förberedelser inför imorgon

Godmorgon kära ni! Klockan är strax över halv nio och både jag och min kära sambo har varit vakna ett bra tag. Antar att jag råkade väcka honom. Whops! Nu har vi druckit varsin kopp rykande kaffe framför ett nytt avsnitt av julkalendern. Det har blivit en mysig decemberritual. Frukost, kaffe och julkalendern. Vad tycker ni om den? Jag tycker den tillhör den bättre skaran, en väldigt mysig serie.

Igår stod jag i köket i princip hela dagen. Fick för mig att baka julgodis och wow, det blev så gott. Misslyckades med mina saffranstryfflar dock. Råkade ha i margarin istället för smör. Amatör misstag! Skyller på att jag inte bakar speciellt ofta.

Det som blev bra dock var mina Mozartkulor. Ett bakverk jag förknippar julen med. Enkelt och så satans gott. Allt man behöver är nougat, mandelmassa och choklad. En bit nougat som man omfamnar med mandelmassa och som sedan doppas i choklad, gärna en mörk sort. Kulorna gör vi alltid hemma hos farmor, men i år blev det inte av - såklart! Rocky road blev mitt andra mästerverk. Alltid gott!

Om en stund ska jag iväg till en kollega och göra bryn och fransar. Har tänkt på det i flera år, men inte riktigt vågat. Nu dock - nu är jag redo. Man vill ju vara födelsedagssnygg imorgon. Passar på att testa lashlift också. Vet att det kommer bli riktigt bra!

Gillar

Kommentarer