Header

skogen - hud - tillsammans - rörelse - färg

Detta var sista temat för denna fotoutmaning, men det här är också det sista inlägget i #nouw30daychallenege. Hoppas att jag har kunnat inspirera lite extra. Jag har verkligen försökt att tänka utanför boxen vad gäller vissa inlägg, vilket har lett till att jag fortfarande har en massa idéer på lager. Kul!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Helgen lider mot sitt slut - har ni haft en bra helg? Min har varit toppen och jag har fått mycket gjort. Skönt med effektiva dagar. Imorgon slutar jag jobbet tidigt och det är dags att börja förbereda ordentligt inför Thailand. Det börjar pirra i magen nu. En hel del viktiga saker att tänka på och jag har ännu inte hundra koll.

I vilket fall som helst är nu även temat "skog" klar till min fotoutmaning. Det återstår bara ett tema, som ska vara klart till på tisdag. Tur att jag redan har en idé klar i tankarna.

skogen - hud - tillsammans - rörelse - färg

Likes

Comments

Har suttit i flera timmar med denna bild (visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga), men nu får jag nog ta och vara nöjd med resultatet. Tror inte jag har gjort en sån kreativ redigering i Photoshop förut. Tycker det är himla roligt, ska försöka redigera fler bilder på samma spår.

skogen - hud - tillsammans - rörelse - färg

Likes

Comments

Fredagkväll och jag blev plötsligt så trött att jag skulle kunna sova redan nu fastän klockan inte ens är halv sju. Men det gör mig inget. Tidig kväll = tidig morgon och jag älskar att gå upp tidigt när jag är ledig. Det känns som att dagen blir längre och jag kan passa på att få saker gjort medan alla andra sover. 

Har gosat & lekt med lillasyster tills hon skrek av skratt. Här spanade vi på pappa som skottade snö utanför fönstret ❤️

Likes

Comments

Hej vänner.

Jag har haft en fantastisk ledig dag. Vårkänslor med sol, torr asfalt, fågelkvitter, sneakers och tunnare jacka. Vid lunch bilade jag in till grannstaden för att hälsa på min kusin som flyttat hemifrån. Efter ett antal felkörningar klev jag in genom dörren med en bukett blommor och en påse med blåbärsbullar. Timmarna flöt iväg medan vi pratade ikapp om livet.

Hemvägen kunde ha slutat i katastrof men tack vare snabb reaktionsförmåga och bromsar som fungerade gick allt bra. På 90-vägen i skymningen dök det plötsligt upp en hjort vid vägkanten som bestämde sig att trippa upp mitt i vägbanan. Allt gick så fort. Hann tänka ”helvete, en hjort!” innan jag automatiskt tryckte ner kopplingen och bromsade så hårt jag kunde.

Det kändes som en evighet innan bilen stannade, bilen bara gled och gled - lång bromssträcka. Ingen nära bil bakom, tack o lov. Det gäller verkligen att hålla avstånd! Hjorten hann i alla fall förbi bilen, men det så så nära. Jag var helt skakis när jag sakta körde vidare. Vilken adrenalinkick.

Nu är jag i alla fall tillbaka på hemmaplan. Det bästa med morgondagen? Det är fredag!

Likes

Comments

Humör idag?

Glad, med mycket kärlek inom mig eftersom det är alla ❤️-dag. Myser och kramas lite extra.

Hur har dagen sett ut?

Hann med lite gos & lek med lillasyster innan jobbet, som rullade på som vanligt. Har eftermiddagen kvar (är på rast just nu) och sen ska jag hem & njuta av att jag är ledig imorgon.

Vad ser du fram emot?

THAILAND och våren.

Bästa låten just nu?

Big Spender (feat. Prince Charles) - Kiana Ledé

Vad gjorde du för exakt ett år sen?

Jag jobbade även då och tog hand om lillasyster eftersom de andra två firade årsdag på restaurang. Bästa vän kom även över på lite mys!

Alla hjärtans dag-blommor från förra året

Likes

Comments

Vi alla utvecklas under tidens gång, men vi kan också göra medvetna val i livet som gör att vi utvecklas. Här får du tips!

- Gå utanför din comfort zone. Ibland går vi utanför den obekväma boxen omedvetet och man har inget val. Men du kan även öva på att själv sätta dig själv i situationer du inte känner dig så bekväm i. Det kan kännas jobbigt och läskigt, men det tar dig framåt och ditt självförtroende kommer att växa. Håll det där talet, gå fram till den där intressanta personen och säg hej, öva på att ringa samtal istället för att mejla, gå på intervjuer, boka den där resan, osv.

- Man utvecklas genom åren. Inte över en natt. Men man måste också få utrymme till att utvecklas. Du måste ha lite förändringar i ditt liv, annars händer ingenting. Om du fortsätter som du alltid har gjort, kommer du få samma resultat som du alltid har fått.

- Välj rätt tankesätt. Öva på hur du tänker, väljer du att se saker på ett positivt eller negativ sätt? Ibland måste vi få vara lite negativa och gnälliga, men det får absolut inte ta överhanden. Ett exempel ur mitt eget liv:

När jag fick samtalet från skolan som erbjöd mig en plats, fick jag två dagar på mig att ta ett beslut. Jag bröt ihop av stress och press. Jag har alltid behövt mycket tid och förberedelse inför beslut. Mycket beslutsångest och funderingar har det alltid varit. Snabba beslut är inte min grej. Tillslut lugnade jag ner mig och bestämde mig för att tacka ja. Nu i efterhand ser jag detta som något positivt. Jag fick utmana mig själv att ta ett snabbare beslut än vad jag är bekväm i att göra och jag utvecklas därefter.

- Misstag är lärdomar. Se inte misstag som något negativt, se det som en lärdom och därmed ett steg längre fram i livet.

- Lär känna dig själv. Reflektera och analysera - hur fungerar du i olika situationer? Bli bästa kompis med dig själv och älska dig själv. Hur fungerar du som person? Är du introvert, extrovert eller kanske en blandning av båda? Vad behöver du i ditt liv för att du ska må bra? Genom åren har jag lärt mig var min gräns för stress och mängd av aktiviteter går och jag kan därför planera min vardag därefter, vilket är jätteskönt. Det är absolut en utveckling och något positivt, att känna sig själv.

- VÅGA. Ta steget. Det är så viktigt att kunna våga säga både ja och nej. Att kunna säga nej och sätta ner foten. Men det är minst lika viktigt att våga säga ja, annars förändras ju ingenting, eller hur? Säg ja till det nya jobberbjudandet, säg ja till att följa med på ett nytt äventyr, SÄG JA. Här kommer vi in på att gå utanför din comfort zone igen.

Jag tycker det är intressant med utveckling och hur man jobbar mot den person man vill vara. Jag tror att man alltid kan utvecklas inom något område, det gäller att vara medveten, vilja och jobba på det.

Likes

Comments