Hello!

I och med att vi bor på airbnb har vi inte tillgång till spis utan endast micro vilket gjort oss extremt trötta på färdigmat (trots att det finns ett extremt utbud av färdigmat då det uppenbarligen är det enda engelsmän äter). Då var det riktigt nice att i fredags bruncha med lite fräschare mat. Vi åkte till Barnes där Linn bor och gick på ett av hennes nyupptäckta caféer, Alma café som var supermysigt och hade riktigt fräsch och god mat. Jag åt avokadomacka med en fetaostcréme och en smoothie som var supergod. Det var också riktigt kul att träffa Linn igen. Har inte umgåtts med henne på flera år. Vi skrattade mycket och planerade att umgås mer i vår. Känns skönt att ha ytterligare en kompis här nere.

Barnes var förövrigt väldigt trevligt. Blev nästan chockad över hur mycket svenskar som bor där. Vart vi än gick fanns det svenskar. Tydligen ligger svenska skolan där vilket gör det naturligt för svenska barnfamiljer att bo där. Vi blev även tipsade av Linn om att "Totally swedish" en affär som säljer svensk mat finns i Barnes. Vi var inte sena med att checka in den och blev mycket nöjda med det vi såg. Köttbullar, godis, holiday dipp och Jessicas måste...BEA!

Är alltid kul att upptäcka nya delar av London så jag var väldigt nöjd med dagen. Lär komma tillbaka flera gånger. /Ellen

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej!

Efter  ett  låångt täningsuppehåll bestämde jag  mig idag för att ge mig  ut  på en springtur. Springturen  förvandlades  till  en promenad i  SPÖREGN. Gick en runda  jag aldrig  gått  tidigare. Det var kul att se sig om i området som förövrigt  är sjukt engelskt.  På bilden ovan ser ni hur  det  såg ut över  allt.  Det är verkligen annorlunda från hemma då husen är så mycket mindre  och ligger  så mycket  närmre varandra.. Mitt  i rundan blev  det spöregn,  från  sidan. Är väl något  man får  vänja sig  vid  här  borta.  Fick gå  och handla och ta  bussen hem helt kall och dyngsur. Inte bästa sättet  att inviga mina nya löparskor  som jag köpte igår ;) Aja...Då  kan det bara  bli bättre nästa  gång. 

Annars väntar jag på jobbesked...Kraam/Ellen  

Likes

Comments

​Hallå!

Jobbsökandet har fortsatt men denna gång i soho! älskar den delen av staden, inte lika hetsigt som vid oxford street. Butikerna är mindre och mysigare. Har fått iväg fler CV:n också vilket känns toppen. Idag var en riktig trött-dag. Orkade knappt gå och ville mest hem till rummet. Kan även meddela att kaffet hittills inte varit någon höjdare....förvånande ligger Starbuckskaffet på min förstaplats bland kedjorna. Tog en kaffe med kokosdryck på Costa, men den var relativt blaskig.

Förövrigt börjar jag känna mig som en riktig Londonbo i tunnelbanan. Blir lite kaxig för hem hittar jag, men så fort jag ska åka från en ny station måste jag snegla på skyltarna. Att snegla diskret blir man mästare på. Det får ju inte synas ;) Alla dessa tunnelbanelinjer kan göra en tokig. Flera 100 meter långa tunnlar som ska passeras för att byta linje. Hakar oftast på engelsmännen och hoppas på det bästa!

Helt sjukt att det är fredag imorgon!! Vad hände med dessa dagar? har gått sjukt fort. /Ellen

Likes

Comments

​...Är vad  jag ägnat  mig  åt de  två senaste dagarna.  Igår var jag på Arket,  systerbolag till  H&M, på  en gruppintervju som var  svår då det  handla mycket  om  mode.  Jag  som dock  sökte jobb  i caféet och inte kläddelen, tyckte det  var  väldigt svåra  uppgifter samtidigt som  stämningen var  väldigt  spänd. Det var kanske  15 pers i rummet  också vilket gjorde  att  jag blev lite blyg  med  engelskan. I  och med  att  vi  inte  vart här  så länge  är det fortfarande  lite hackigt när man pratar.  Alltså  fick jag  direkt en dålig magkänsla. under intervjun. Jobbet låg  också  en bit  utanför  stan åt helt  andra hållet  än Jessicas  jobb  med  start  i  Mars, vilket inte gjorde saken bättre. Håller dock alla dörrar öppna.

Idag  blev  det  alltså  att lämna in  mitt  CV i  olika  butiker  och försöka få  napp. Hade planerat några  butiker  jag  skulle gå till så började där. Gick  sedan till Antrophologie på  Regent Street och blev inbjuden till en gruppintervju kl.15.00. Denna  intervju  gick 1000  ggr  bättre än Arketintervjun. Det var mycket mer avslappnad  stämning och alla var  verkligen trevliga. Jag gjorde  riktigt bra ifrån  mig så  nu  hoppas  jag  verkligen på detta  jobb.  

Fortsätter  söka jobb tills jag får  svar. /Ellen

Likes

Comments

Hej!

Trots att vi endast vart här något dygn är det på något sätt så himla befriande att ta allt som det kommer. Visst känns det konstigt att inte veta vart man ska bo, jobba eller vart pengarna man tjänat ihop ska komma in men, av någon anledning känns det spännande. Hela livet har föräldrarna sett till att jag har tak över huvudet, men nu måste jag lösa allt själv! Innan jag åkte trodde jag att jag skulle gråta av panik de första dagarna. Istället har jag känt mig hemma på en gång och taggad på det mesta. . Är så stolt att vi båda, jag och Jessica, vågade åka hit och så tacksam att jag har just henne med mig för råd och trygghet. .

Boendesituationen är väl egentligen den som känns svårast för när jag inte ens vet vart jag ska jobba, hur ska jag veta vart jag ska bo?

Att släppa taget om tryggheten känns så himla bra, så hoppas på att jag säger samma sak om en vecka.

Kram

Bilder från andra dagen, mysdag i stan.

Likes

Comments

Halli, Hallå! Detta är inte vilket inlägg som helst, detta är det första inlägget och även det första från London. Känns helt sjukt att sitta här efter 5, eller kan ännu fler års väntan. Det är precis så det varit. Vi har vetat att till London ska vi, förr eller senare.

Det var i igår (13 jan) vi kom hit , kämpandes med två rullväskor var. Vi blev dock hjälpa med väskorna uppför trapporna vid två tillfällen av riktigt trevliga londonbor vilket gjorde det hela betydligt lättare. Väl framme vid vårt airbnb blev vi välkomnade av vår otroligt trevliga "host" Sadaf som ser till att vi har frukost, diskar och förser oss med tandkräm och andra nödvändigheter. Dessutom är hon otroligt varm och pratglad vilket känns typiskt för londonbor.. Det var skönt att veta att någon väntade på att vi skulle komma även om det känns lite märkligt att sitta i ett rum hemma hos någon man aldrig tidigare träffat, ja till och med bajsa ska man gör hemma hos en främling. Middag vid Leicester square, en tripp på Boots och en titt i mataffären hann vi med innan vi kom hem och slocknade.

Ser verkligen fram emot den här nya fasen i livet. /Ellen

Till och med mataffären är spännande att gå runt i med helt andra varor än hemma i Svea-dala.

Likes

Comments