DaISY b-ponny WELSH MOUNTAIN
Favola sVENSKT VARMBLOD

Det är så roligt att äntligen komma igång med bloggen😊Dagens ridpass bjöd på en en grym känsla och en pigg och driven Favola, men tyvärr så var vädret inte på våran sida. Strax efter uppvärmningen så kom världens störtskur med regn och det såg ut som om både jag och Favvis hade duschat😁Jaja det var bara att torka av både häst och utrustning ordentligt. Innan regnet så hann vi i allafall träna på travskolorna och inridningar i galopp. Super bra känsla inför helgens MSV C debut! Trots att det finns massor att träna vidare på!

Likes

Comments

Hej på er! Jag heter Ellen och jag är en envis och positiv hästtjej som siktar högt. Förutom hästar så är mina största intressen gymnastik, träning och att baka. Men här på bloggen kommer hästarna att vara i fokus. Jag har ridit i 5 år (sedan jag var 9) och jag fick min b-ponny när jag var 10. Mitt mål just nu är att i framtiden kvala och rida junior SM i dressyr. Ni som tror att jag aldrig hoppar har helt fel. Jag älskar att hoppa och Favola är hoppstammad och en riktig klippa på den fronten. Dressyren fick dock ta över pga olika anledningar som ni kan läsa längre ner i inlägget. Eftersom mina hästar är helt fantastiska och kommer ha i stort sett all fokus på den här bloggen så kommer en egen presentations del om dem nu!

Daisy är som sagt min b-ponny (121 cm i mankhöjd) som jag har haft i 4 år. Hon är ett welsh mountain sto född 1995 e: Flevozitch Darky u: Wendy ue: High Chaparrals Tim och hon är import från Holland. Det finns så himla mycket att säga om denna lilla ponny alltså! Hon har den största platsen i mitt hjärta och det finns en sån sån energi och härlig personlighet som man inte tror ska få plats i den lilla ponnyn hon är. När vi köpte henne så var hon kort sagt en skogsmulle som ingen ville hantera pga att hon kunde vara arg och ilsken mot människor. Jag fick inte borsta henne utan att någon var med mig då hon högg och sparkade efter mig. Men jag fastnade för henne direkt och ville inte släppa henne. Envis som jag är så började jag tillbringa timma efter timma i stallet och vad ska man säga, hard work pays off! Idag är hon som en hund, följer efter mig överallt och älskar att bli ompysslad och hon är nog den mest snälla ponnyn jag har träffat på. Även om hon ibland visar sina envisa sidor;) I början var det bara hoppning som gällde då Daisy knappt kunde fatta galopp och göra halt. Vi hoppade nästan bara på fart men jaja det gick det också;) Allt gick finfint och vi hoppade upp till 1 meters hinder tills något hände. Hon började tvärvägra på vartenda hinder, det spelade ingen roll om det var 20 cm eller 90 cm. Hon tjurade ihop totalt och jag låg på backen hela tiden, mer eller mindre mörbultad. Vi gav upp hoppningen och började med dressyr. Hon har knappast varit lätt där heller då det tog många månader samt bockningar och stegringar innan hon ens gick på tygeln. Men vi startade vår första LC (år 2012) på 69% och sen dess har vi klättrat i klasserna. Hon har inga långa ben och stora gångarter men trots det har vi kommit till toppen bland b-ponnysar i Sverige! I vår meritlista finns bla: nationella vinster, vinster i FEI, LA:3 och LA:4 på över 70% (på regional tävling) DM guld 2013 och 2014 DM silver 2012 och 2015, guld i norrlandsmästerskapen 2013 och silver 2014 och samma år låg vi även i topp 5 bland Sveriges b-ponny ekipage!. Vi har även nollat LD i hoppning samt startat LC samt vunnit 2 st cuper inom western och många placeringar även där. Tro mig, INGEN ponny är mer underbar än min Daisy. Vi har klarat allt tillsammans! Bästa, bästa lilla ponny!

Min storhäst heter då Favola UW (165 cm i mankhöjd) och är ett sto Svenskt varmblod född 2004 e: Farewell III U: Fanny Girl ue: Argentan. Favola har jag haft sen i slutet av oktober så vi är hyfsat ny med varandra. Hon var enbart hopphäst innan hon kom till mig men har nu gått över mer på dressyrsidan. Hon är startad 110-120cm men är tränad på banor upp till 130-140. Tillsammans har vi än så länge hoppat 135cm och planerar att debutera 90cm-1 meter. Hon är en helt fantastisk häst att rida med mycket vilja, lydnad, ödmjukhet och ärlighet (till skillnad från Daisy som lätt blir kaxig haha). Hon är väldigt gosig och arbetsvillig men framför allt väldigt snäll. Nästan hela Favolas släkt är däremot fullblod och hon visar ibland den sidan till när hon är på det humöret;) Vi har lärt varandra mycket på kort tid. Jag hade aldrig ridit storhäst innan vi köpte Favvis tex;) I dressyr har vi ridit ihop 72% i LB i flertalet starter och en sålänge två starter över 70% i LA:3 varav den ena på 72%. Jag och min fina tjej har tagit placering i varje start vi har gjort då flertalet är vinster. Nu väntas debut i MSV C samt några roliga tävlingar framöver:) Här hemma tränas MSV B rörelser samt vissa delar ur MSV A som början till galoppiruetter och kanske så småningom bytesserier (hon kan byta upp till vart tredje språng med lätthet). Favola är kort sagt en underbar och ambitiös häst med framtiden för sig och jag ser fram emot vår tid tillsammans!

Bild från provridningen nedan:)

​Det här blev ett väldigt långt inlägg och kommande inlägg kommer att vara långt ifrån så här långa;) Men jag hoppas att ni kommer vilja följa min blogg samt min och mina hästar resa:) Kommer försöka uppdatera varje dag! - Ellen

Likes

Comments