Helloo

Idag, den 15e September 2016 så har jag varit här i Kenya exakt en månad, och detta blir då som sagt mitt andra år som jag tillbringar på varmare breddgrader.
Fast för att ge er en lite djupare bakgrund så är det här faktiskt mitt sjunde år i Afrika. När jag säger Afrika då, så menar jag såklart att jag bott i flera olika länder här, bara så att ingen ska missuppfatta.

Första gången jag flyttade till Kenya så var jag 3 år gammal och boode då här i 4 år med min familj för att min mamma jobbade på ambassaden. Det var mellan åren 2001-2005. Flyttade sedan till Tanzania år 2008 när jag var 10 år gammal och bodde där med min mamma och syster i ett år, då mamma jobbade på etanol företaget Sekab. Företaget som senare skulle drabbas hårt av den stora börskraschen i världen, vilket resulterade i att vi bara bodde där i ett år.
År 2015 så fick mamma igen ett jobberbjudande på svenska ambassaden i Kenya och vi flyttade då hit för ungefär exakt ett år sedan och vi planerar att bo kvar här detta året + ett år till.
Sedan har jag spenderat mycket tid i Syd Afrika, ibland flera månader i sträck, så räknar med att jag bott där också!

Hursomhelst, idag har jag då varit här min första månad på det andra året som vi bott här (denna gång) och jag börjar stor trivas! Förra året så var det ju så att min mamma sökte jobbet i Kenya för att få bort mig och min syster från alla oroligheter i Stockholm. Hatade henne för det, och i ett helt år satt jag och surade över det. Men nu, ett år senare, kan jag inte vara mer tacksam över hennes stora beslut att flytta oss hit. Älskar verkligen att bo här!
Jag tror dock att det har mycket att göra med att jag känner mig så mycket bättre i mig själv än vad jag gjorde förut. Var så olycklig och hade så många problem, men med allt det där borta så tror jag faktiskt att man kan börja njuta av sitt liv igen och ta vara på alla små saker som händer i vardagen! Älskar att bo på internatet, och dit valde jag att flytta: 1, för att vi bor så himla långt bort från skolan, så kunde spendera flera timmar varje dag i bilen.. 2, för att kunna satsa fullt ut på skolan (då internatet erbjuder läxhjälp osv) och 3, för att komma in mer i det lilla svenska samhället innanför murarna på svenska skolan. Love it!

Så jaa, under denna första månad har jag lärt känna otroligt många nya fina människor (då alla elever (nästan) byts ut varje år, då denna skola erbjuder ett utbytes år med svenska skolor - så eleverna kommer hit och bor 1 år på skolan, utan föräldrar (förutom vi som har föräldrar som jobbar här, vi stannar kvar). Har redan campat och festat nätter utan sömn, varit på safari, badat och solat på håltimmarna, sett när många på skolan fått utegångsförbud (pga: alkohol i de flesta fallen), Vittnat all drama på skolan, varit på många roliga utflykter och mycket mycket mer. 

Ligger just nu hemma och är sjuk men ska tillbaka till skolan imorrn. Trevlig dag allesammans, puss <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Så här såg jag ut när jag var liten haha, eller liten och liten.. det är väl ca 3-4 år sedan, då jag var typ 14 år haha. Tycker själv att jag ser helt annorlunda ut än hur jag ser ut idag. Hittade dessa bilder nu på min dator och tyckte att det var lite fascinerande och intressant att kolla på dom. Har dessutom helt olika ögonbryn på varenda bild hahahah. 

puss

Likes

Comments

​Hejhej

Har fått någon sorts influensa och har inte kunnat uppdatera så mycket då pga att jag försöker sova så mycket jag bara kan för att pinga till. Gick till läkaren igår och de gav mig typ 10 olika antibiotika och olika slags mediciner haha. Kändes lite överdrivet, men mitt emun försvar har tydligen fått nån konstig bakterie i det som försvagat det ganska extremt. Hursomhelst, vet inte riktigt vad jag ska blogga om under sånna här dagar, så ni får gärna tipsa lite om vad ni vill att jag ska blogga om. Tänkte att det skulle vara kul om ni fick veta lite mer om mig, så funderar på att göra något sånt inlägg där jag presenterar mig själv lite bättre. 

pusspuss

Likes

Comments

​Hit ska jag på höstlovet dårå. Woppaaa 🌴🌺👅🍾🎉

Varje år så åker internatet på en resa till kusten då alla följer med. Förra året tog vi oss dit med en 13 timmars lång buss resa, medan det här året så kommer vi flyga dit. 

Förra året var verkligen en av de bästa resorna jag varit på under hela mitt liv. Det är sol och bad 24/7, dags fester på stranden, snorkling, sömnlösa nätter på strand klubbar och mycket mer! Kan inte vänta mer nu. Det är som en verklig Paradise hotell vecka! Älskaaar! ❤️

Puss

Likes

Comments

Hej, väldigt dålig uppdatering, jaa! Men jag försöker hinna mellan allt plugg i alla fall.

Har dock inte haft så mycket tid (eller kanske mest bara prioriterat annat framför bloggningen) för att jag drog ut både fredagen och lördagen, igår pluggade jag och idag har jag ju som sagt skola. Nu, har jag i alla fall lite tid, under min typ 2 timmar långa håltimme. Spenderade dessa timmar vid poolen med massa sol och bad, det slutade dock med att jag brände sönder mig, menmen.. (Sofia håller dock på att snacka om massa människor som fått extremaste hudcancern osv.......)


Hursomhelst, på lördag kväll drog jag ut och firade en kompis med massa vänner. Vi gick till en ganska "ungdomlig" klubb som heter S2. Dansade loss, rökte vatten pipa och åkte sedan hem vid 1 tiden typ. Det blev en tidig men bra kväll!!

Kom tillbaka till internatet igår efter att ha sovit hela dagen haha, och nu ska jag städa rummet lite innan lektionen börjar om ca 30 min.

Puss puss

Likes

Comments

Ligger just nu vid poolen på FN klubben. Såå najs! Älskar verkligen det här livet när kvällarna spenderas på exotiska klubbar och dagarna spenderas med massa sol kräm i ansiktet på solstolarna.

Det blir inget långt inlägg, tänkte bara uppdatera lite för skojskull.

Här kommer lite bilder, pusspuss

Likes

Comments

Igår var en mycket trevlig och härlig dag, började dock med att försova mig ganska rejält men efter det så rullade dagen på. Vädret var underbart och solade på håltimmen med klasskompisarna. Kvällen spenderades på art café där vi tog några drinkar på happy hour, (tyvärr så funkar inte min vanliga mobil kamera så kan inte ta några snygga bilder, menmen). Efter det gick vi till en annan bar, libanesen, där vi rökte vattenpipa osv.
Älskar verkligen utelivet här i Nairobi, det är så billigt och man får ändå mycket för pengarna. Till skillnad från vad många tror om Kenya, så är det faktiskt väldigt utvecklat här (i alla fall i de flesta områdena) och blir så less på folk som tittar ner på Afrika när de inte ens varit här. Det är verkligen inte så som många kanske tror att det är här, det är ungefär som Sverige fast med finare väder bara haha. Önskar att alla kunde komma hit och uppleva det med mig, är så tacksam att jag fått chansen att bo här!
Hursomhelst, drog tillbaka till internatet vid 10-11 tiden då jag badade i poolen (natt dopp) med några och sedan fixade jag mig igen innan jag drog till en liten "chill fest". Jätte trevligt var det och kom hem runt 3 tiden.
Nu åker jag till FNs klubb hus för att bada och sola lite och sen får vi se hur resten av dagen kommer att se ut, uppdaterar i alla fall lite senare igen.
Puss puss 🌺🌺

Likes

Comments

Älskar när andra tipsar om bra låtar, så tänkte göra likadant själv nu, vilket förhoppningsvis
hjälper er med lite nytt i hörlurarna!

Likes

Comments

Hej

Bor på svenska skolan i Nairobis internat och det är en helt ny upplevelse för mig.
Har aldrig gjort något liknande förut i hela mitt liv, men jag älskar det fullt ut.

Hursomhelst, ibland är det skönt att få åka hem och gosa med mina små älsklingar! Eftersom min mamma och syster också bor här i Nairobi så har vi gjort en deal med skolan att jag får åka hem på helgerna om jag vill och det är något jag försöker göra så ofta jag kan, bara för att mysa med hundarna.

Min hund, Ace, är nu ett år gammal men i mina ögon kommer han alltid att vara min lilla bebis.
Puppy Love

Likes

Comments