Skördetider

September har snart passerat och det är mitt uppe i höstbruket.
Skörden är bärgad om än på håret att det gick innan regnet kom. Det har stundvis vräkt ner och det sista lilla som skördades efter att regnet kom var alldeles för fuktigt.
Hörde något om att regnmängden i Östergötland brukar nå upp till ca 60mm under hela september och det hade passerat 120mm redan mitt i månaden.  Många bönder har inte kunnat tröska allt och en del har mycket kvar. Husbonn slet hårt i ett par veckor men nu har det varit lugnare ett tag beroende på vädret. Sysslolös är han dock inte men det är inte lika tidiga morgnar och sena kvällar/nätter som när han tröskade.

En del är plöjt, delvis med hjälp av den arbetsvillige drängen, men det fungerade bäst i början. Nu har det varit så blött att det knappt gått köra i tomme på gärdena. Det ser inte lovande ut inför höstsådden som kanske uteblir. Men blommorna i trädgården har fått nytt liv av regnet.

Jag har inte kört nån traktor i år heller. Sett fram emot att få harva runt med favorittraktorn Lamborghini, snyggaste traktorn i "stallet", men blötan stoppar det än så länge. Bilden är sen ett par år tillbaka när jag harvade senast.

Min träning har legat på is sen flytten och jag känner mig som en hösäck. Börjar med mjukstart vilket innebär nån enstaka promenad hittills. Inte går det med nån fart direkt men försöker ta vara på allt det vackra samtidigt och andas lite frisk luft. Man får passa på att njuta medans färgerna sprakar och det är ljust o varmt.

Hemmet händer det inte så mycket med. Är glad över att ha fått upp en liten fönsterlampa vid köksbordet. Vi är oense om hur man placerar lampor i fönstren, vem som har rätt ur inredningsexpertisens vinkel vet jag inte. Han fick som han tycker i detta fönstret just nu. :-) Lite taklampor är uppsatta tillfälligt. Inte läge att satsa fullt ut om det blir så att vi kommer göra om nåt av det i hyfsad närtid. Det får ta lite tid att få det precis som vi vill.
Livet "harvar" på kan man väl passande säga dessa dagar och nu jag ska fortsätta med mina sysslor.
Ha det skönt i höstglöden!

  • 57 visningar

Gillar

Kommentarer

Frugratis
Frugratis,
Vilka fina bilder!
nouw.com/frugratis