På lydighetskurset vi går på er det øvelsene "dekk fra holt" og "enkeltdekk 1 min" som vi trener mye på.

Hundeinstruktøren forklarer at det skal gjerne være "klaskedekk" altså at hunden går raskt ned i dekk på kommando.

Vi slet litt med at det ikke ble en "dekk", men at vofsen la seg ned på siden av skinka.
For å få til en rettere dekk setter jeg venstre fot litt frem i det jeg sier kommandoordet. På den måten sperrer jeg for at hun kan legge seg skjevt. Dette må jeg plukke vekk fra egen atferd når hun forstår hva hun skal gjøre.
Jeg tror at når neddekket er rett ned er det enklere å få opp tempoet.

Det er lurt å starte inne for så å generalisere øvelsen ute flere stedet.

I dag skal vi på hundetrening med klubben. Vofsen har kommet i sin andre kjønnsmodning. Det virker som rullegardin er trukket ned innimellom, så det er tyngre å trene og hun mister fokus raskere. Men sånn er det og det er jo litt lettere når man forstår hvorfor det skjer.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Når vofsene skal være alene hjemme gir vi de alltid litt mentaltrening. Her ser du leker fra Nina Ottoson som er klare fylt med bittesmå godbiter. Vofsene sitter spendte å venter.
De får to leker hver og de løser de relativt raskt.

Jeg har noen ganger sett på at de løser de gjennom vinduet. Etter de er ferdige med sine snuser de litt på den andres og går og legger seg.

Hvis jeg dropper mentallekene står begge og gjør når jeg drar. Derfor har det å gjøre klar disse før de skal være alene blitt en god rutine.

Likes

Comments

Å starte dagen med en god treningsøkt gir et boost og en fin start. De fleste har vel en tidsklemme de står midt i og vil få tid til mer enn burde-burde.
For meg er å trene om morgenen en god løsning!
For fem måneder siden utfordret jeg meg selv og fulgte planen til Erik Bertrand Larssen og boken hans "Helvetesuka". I en uke skulle man stå opp kl 05:00 og legge seg kl 22:00. Man skulle hver dag ha to treningsøkter hvor den ene var på morgenen. Jeg måtte skyve litt på programmet og sto opp 04:30 for å hoppe i treningstøy og på med hodelykt. Ut på løpetur😊 Veldig mørkt så tidlig.
Den uken fikk jeg utrolig mye energi av å trene så mye. Jeg fikk til dette i 1 uke, men å få til to treningsøkter hver dag gjør jeg ikke. Jeg prioriterer tiden annerledes.

Morgentreningen har jeg holdt på. Våknet av meg selv uthvilt i dag kl 04:24 og trente.
Prøv du også! Stå opp litt tidligere enn vanlig for å få inn en morgenøkt! Anbefales😊💪🏻😊

Likes

Comments

I morgen skal jeg på hundetrening med boffen og da gjelder det å ha gode og saftige godbiter.
På forskning.no fant jeg en oppskrift jeg prøvde i går. Det ble mye og hundene syntes det var noe av det beste de har smakt.
Her er oppskriften:

400 gr kyllingkjøttdeig
1 egg
2 dl kokt ris
2 dl havregryn
2 dl potetmel
1,5 dl vann

Slik gjør du:
Bland kyllingkjøttdeig og egg godt. Jeg brukte kjøkkenmaskin hele veien.
Tilsett 2 dl havregryn og bland godt. La stå i 10 min.
Mens det står sett ovnen på 175 grader og Finn frem en springform. Legg bakepapir i bunn og smør veggene med litt nøytral olje.
Tilsett risen etter at havregrynsblandingen har stått i 10 min.
Bland risen godt inn.
Mål opp potetmel og ta det i en beholder med tett lokk. Mål opp 1,5 dl vann som du heller i beholderen med potetmel. Sett på lokket og rist godt. Du får en litt tykk saus som helles i det andre. Bland godt.

Ta deigen over i springformen og fordel det godt utover så det blir jevnt.

Stekes midt i ovnen i 30-35 minutter.

Når det er ferdig deles det opp i passe små biter og puttes i kjøleskap for det som skal brukes de nærmeste dagene. Resten kan fryses.

Likes

Comments