Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är alltså graffiti-arbetet kring terrorism färdigt. Arbetet som jag gjorde tillsammans med Julia. Därför tänkte jag skriva lite kort om hur arbetet blev.

Jag tycker att resultatet blev bra. Det blev så som jag hade tänkt mig och jag tycker att det blev snyggt. Jag anser att  graffitin tydligt visar ett slags budskap och det är enkelt att förstå syftet. Att visa hur fel det är med terrorism och att det gör stor skada. Den lilla pojken har målat ett rött kryss över terroristen som symboliserar att han inte borde existera, att terrorism inte borde existera. Jag tror att graffitin får en större effekt tack vare att det är en liten pojke som målar, vi människor känner ofta större empati för småbarn som utsätts för hemska saker som detta. 

Vi misslyckade lite med penseln, vi sprayade för mycket färg så det kom utanför ramed och började rinna. Men Beata hjälpte oss att rätta till detta, så resultatet blev riktigt bra. 

Här är en bild på det slutliga resultatet:

Likes

Comments

​Min första uppgift var den som jag kallar "vägen". När jag funderade på vad jag skulle börja med att göra kollade jag på dem olika teman man kunde arbeta med. Jag tyckte att temat "jag om 10 år" verkade intressant. Så jag började tänka ut hur jag skulle kunna förmedla att jag fantiserar och ser framåt i tiden, på min framtid. Det var så jag fick idén till vägen. Att jag skulle skapa mig själv, ståendes på en väg. Min väg och mitt livs väg. Vägen skulle alltså symbolisera min framtid och hur den kommer att bli. Efter det började jag fundera på vad jag tror kommer hända i mitt framtida liv, hur vägen skulle kunna se ut. Jag kom då fram till att jag kommer stöta på en hel del hinder. Det gör vi alla människor under livets gång, det är liksom en del utav livet. Så hur skulle jag kunna förmedla detta i min uppgift? Jag valde att använda mig utav en varningsskylt och ett nerfallet träd för att symbolisera dessa förhinder. Varningsskyltar och ett träd som fallit ner tvärs över vägen är verkliga problem som man kan stöta på. Men jag kom även fram till att jag i slutändan tror att allting kommer lösa sig och bli bra. Just därför valde jag att i slutet på vägen skapa en slags röd matta och kameror. Det symboliserar min framtida framgång.

Från början tänkte jag måla upp denna bild i akvarell. Men jag ändrade mig sedan. Jag insåg nämligen att det skulle bli svårt att få fram själva budskapet och att det kanske skulle bli lite roligare att välja en annan teknik. Så jag valde tekniken installation. Jag tycker att det verkade vara en kul teknik att arbeta med och det skulle underlätta för arbetet och göra det enklare att få fram själva meningen med uppgiften. Om jag hade fått göra om min uppgift hade jag nog valt en annan teknik. Kanske photoshop. Tekniken installation var svår att jobba med men det tog framförallt väldigt lång tid. Det var många moment att göra för att få hela uppgiften färdig. Jag tror även att jag hade kunnat koncentrera mig bättre på lektionerna, och på det sättet fått arbetet färdigt snabbare. Jag hade kunnat fokusera mer och tagit större ansvar.

Jag använde mig utav kartong till själva bottnen, och klistrade på vitt papper för att göra det enklare att måla vägen och gräset runt omkring. Jag använde lera till flickan, kamerorna och den röda mattan. Till sist använde jag ståltråd till träden för ett coolt resultat och vanligt papper till varningsmärket.

Jag ändrade mig även angående allt jag skulle skapa och lägga till i uppgiften. Från början hade jag tänkt att göra fler vägmärken och även ett hus. Men jag insåg att det varken fanns plats eller tid för något sådant.

När jag väl hade fått fram alla mina idéer och målat en skiss var det egentligen bara att börja arbeta. Jag skulle ju skapa många olika saker, bland annat en plattform, en flicka och kameror. Så det var bara att välja ett projekt och börja jobba. Jag valde att börja med flickan, alltså mig själv.

Jag hade problem med att få till mina skapelser med lera. Jag tycker att det var svårt att arbeta med. Dem små detaljerna föll av gång på gång. Jag tycker även att jag misslyckades med färgerna på vägen och gräset runt omkring. Jag tycker att färgerna blev ganska onaturliga och orealistiska. Jag var ganska stressad just då. Så om jag hade fått göra om uppgiften hade jag varit lite noggrannare med det och försökt få till en bättre färg.

Jag hann inte riktigt färdigt med hela uppgiften. Jag gjorde klart hela plattformen och alla föremål som skulle vara på, men jag hann aldrig fotografera den. Jag hade tänkt att fotografera den utomhus, för att få en fin bakgrund och fint ljus. Men tyvärr vad det alltid dåligt väder och mulet.

Min andra uppgift hade temat ”mitt favoritdjur”. Det var en uppgift där jag tecknade av en giraff, med hjälp av tekniken skiss. Jag använde mig då utav ett papper och en blyertspenna. Jag kände mig lockad till att teckna av någonting och tog egentligen den första bästa idéen som kom upp I mitt huvud. Det var att teckna ett djur. Varför inte då ta mitt favoritdjur? Mitt favoritdjur har alltid varit giraffen. Jag tycker att det är ett oerhört coolt och fascinerande djur med dess speciella, mönster, långa hals och blåa tunga. Dem är väldigt vackra dessutom. Miljön runt omkring dem är också något som intresserar mig. Jag har aldrig varit I savannen, Afrika eller något liknande, men har under en lång tid velat åka dit. Framförallt för att kolla på sådana här fantastiska djur.

Jag var till en början osäker på vilken teknik jag skulle använda mig utav. Eller jag var rättare sagt ganska säker på att jag skulle måla men visste helt enkelt inte om jag skulle använda mig av akvarell, vanlig vattenfärg, kol eller någon annan målarteknik. Jag gjorde min skiss och funderade under tiden. Till slut kom jag fram till att just teckna eller skiss var den bästa tekniken. Jag tycker att det verkade vara en rolig teknik att jobba med. Dessutom kände jag mig ganska stressad över att inte hinna göra färdigt tre stycken uppgifter och det kändes som en hyfsat enkel teknik som går hyfsat snabbt att arbeta med. I alla fall I jämförelse med t.ex den förra tekniken jag använde mig utav, I min första uppgift. Jag tycker att resultatet av tekniken blir riktigt coolt. Bilden på giraffen från internet som jag tog inspiration av var tecknad och det var en väldigt häftig bild enligt mig.

Jag tycker faktiskt att detta arbetet gick väldigt bra. Det känns verkligen som att jag lyckades med att få det att gå framåt hela tiden. Det var inte någon gång arbetet riktigt stannade upp, visst tog vissa moment längre tid än andra, som till exempel att få till den rätta formen på huvudet samt att måla mönstret. Men jag tycker att det rullade på hela tiden. Jag var fokuserad och koncentrerad hela tiden och tog ansvar för att jag skulle kunna bli färdig I tid.

Jag hann dock kanske inte med allt det som jag hade velat. Hade jag haft mer tid på mig hade jag nog skuggat lite mer för att få ett större djup I bilden. Kanske även målat en vacker bakgrund, det tror jag hade piggat upp målningen och bidragit till att den hade blivit roligare att kolla på. Hade jag fått göra om uppgiften hade jag även valt en annan teknik. Jag hade fortfarande velat måla men med färger. Det hade framhävt giraffens vackra utseende och dess stil. Hade jag dessutom målat dess omgivning hade det blivit en otroligt vacker bild.

Även denna uppgiften hann jag inte riktigt färdigt med. Trots att själva bilden var helt färdig hann jag aldrig göra en rubrik till den eller sätta den på ett färgat papper på grund av att jag la allt mitt fokus på min sista uppgift (som jag kommer till nu) under den sista lektionen.


Den tredje och sista uppgiften som jag arbetade med valde jag att göra tillsammans med Julia. Vi hann tyvärr inte färdigt med uppgiften. Det tycker jag var väldigt synd för jag tycker att det var en otroligt bra idé. Vår idé var att arbeta med tekniken graffiti. Vi tänkte göra två olika graffitimålningar. En med en terrorist på, en annan med en liten pojke som står och målar. Vi skulle sedan sätta ihop dessa två så att resultatet hade sett ut som att pojken står vid ett fönster. Utanför fönstret står terroristen. Pojken målar ett rött kors över terroristen. Detta skulle påvisa hur fel det är med terrorism och vilken stor skada det gör. Det var själva meningen med uppgiften.

När vi tillsammans, jag och Julia, skulle komma på vad vi skulle göra för någon uppgift började vi med att bolla idéer angående vad vi ville förmedla och hur vi skulle förmedla det. Vi utgick I från temat aktuella problem I världen. Till slut kom vi fram till att terrorism är ett pågående problem. Vi båda tycker det är otroligt fel och dåligt och detta ville vi förmedla I vår uppgift. Frågan var bara hur vi skulle förmedla det. Efter ett tag kom vi på idéen med pojken vid fönstret, och då var det egentligen bara att sätta igång. Det var inte svårt på något sätt att komma igång. Vi hade en klar idé och visste hur vi skulle börja och starta igång projektet.

Till arbetet valde vi alltså att använda oss utav grafitti. Vi fick tipset av Beata, men när vi fick höra det höll vi verkligen med om att resultatet skulle bli otroligt coolt och häftigt. Just den tekniken passade dessutom bra till vår idé. Materialen vi använde oss av var papper, och graffitifärg.

När vi skulle skriva ut bilderna vi ville använda oss av på genomskinliga papper visste vi inte riktigt hur vi skulle göra. Då stannade arbetet upp lite grann, men vi testade oss fram och fick det tillslut att funka. Vi blev heller först inte nöjda med den ena bilden vi skrev ut. Det var svårt att se vad det var för något när man inte såg konturerna. Så därför fick vi leta upp en ny bild. Förutom det har arbetet rullat på som det ska. Vi har inte stött på några andra större problem.

Eftersom att vi inte blev färdiga med uppgiften är det svårt att säga vad jag skulle göra annorlunda om jag hade gjort om uppgiften. Hittills tycker jag att allt har gått bra förutom dem ovanstående problemen som dykt upp.

(Bilder på uppgifterna kommer I ett senare inlägg.)Likes

Comments

Lektionen som ägde rum detta datum skrev jag ej något om, pga att jag helt enkelt glömde av. Men jag tänkte nu i efterhand kort sammanfatta vad jag gjorde under denna lektion. Jag påbörjade en ny uppgift. En uppgift med temat "mitt favoritdjur". Jag hade tänkt att måla en giraff, med hjälp av tekniken skiss. Giraffen är enligt mig ett oerhört coolt och fascinerande djur, med dess speciella mönster, långa hals och blåa tunga. Därför valde jag just det djuret.

Jag påbörjade även en annan uppgift, tillsammans med Julia. Det är en uppgift där vi ska använda oss av tekniken grafitti. Vi ska göra en uppgift som ska handla om något aktuellt som händer i världen. Våran ide är att göra en pojke som står vid ett fönster. Utanför fönster står det terrorister. Pojken har målat ett rött kryss på fönstret över terroristerna. Detta ska påvisa hur fel terrorism är och vilken stor skada det gör.


Likes

Comments

Idag började jag lektionen med att fota Julia. Jag hjälpte henne med hennes projekt. Sedan limmade jag fast en skylt med hjälp utav limpistol på min uppgift, jag om 10 år. Nu är uppgiften klar. Men jag bestämde mig för att fota den nästa vecka, förhoppningsvis är det bättre väder då så vi kan få en blå himmel som bakgrund.

Efter det började jag på mitt nästa projekt. Jag ska teckna en giraff, eftersom att det är mitt favoritdjur. Jag har inte bestämt mig riktigt om jag bara ska teckna med blyerts eller om jag ska använda färg, kanske akvarell. Jag har i vilket fall som helst börjat på en skiss idag.

Nästa gång ska jag antagligen fota min förra uppgift för att sedan fortsätta på giraff-skissen.

Likes

Comments

Paul Klee föddes den 18 december, år 1879 i Münchenbuchsee utanför Bern. Hans mor var från Schweiz och hans pappa var Tyskland. Familjen var musikalisk och han vägde själv länge mellan musiken och konsten. Men 1899 flyttade han till München för konststudier och gjorde studieresor till bland annat Italien samt började som elev vid konstakademin. Därefter ansågs han vara en aktiv konstnär fram tills dagen då han dog, den 29 juni 1940. Han gifte och bosatte sig i München tillsammans med Lily Stumpf år 1906. Året därpå fick dem en son tillsammans, Felix.

Paul var målare, grafiker och konstteoretiker. Han målade i olja, akvarell och kombinerade olika typer av material. Det är svårt att definiera honom eftersom att han har en helt egen stil, men han förknippas ibland med expressionism, kubism, primitivisten, surrealismen och naivismen.

Under tiden Paul Klee var aktiv utbröt första världskriget. År 1916 blev han inkallad till krigstjänstföring och befriades inte från militärtjänsten föräns 1918. Han ägnade sig åt de politiska dagshändelserna och tog ställning till dem i sin konst, även om detta inte alltid syns vid första ögonkastet. En officiell förföljelse av Klee inleddes efter nazisternas makttillträde, 1933. Hans konst stämplades som degenererad och han fick yrkesförbud som konstnär. Pauls högskollärartjänst på konstskolan Düsseldorf fråntogs och 102 av hans konstverk beslagtogs på tyska museer.


En utav mina favoritkonstverk utav Paul Klee är "Der Seiltänzer" eller "Lindansaren". Den är en akvarellmålning över oljefärgsteckning på ingrespapper, från 1923. Jag gillar tekniken hamnar använt. Bilden blir ganska simpel med ändå något alldeles speciellt. Bilden har en ljusrosa bakrund med ett vitt kors mitt i. Det finns olika kantiga föremål som korsar varandra och små svarta fläckar lite här och var. Bilden är även sotad i över och underkant. Jag tycker att målningen är otroligt vacker men den får mig på något sätt att känna mig stressad. Kanske just för att lindansaren faktiskt står på en lina högt upp i luften och rädslan för att den ska ramla ner uppstår. Ordet "söt" dyker också upp i mitt huvud när jag studerar bilden. Den är lite barnslig och jag skulle kunna tänka mig den hänga i en liten flickas rum. Den är väldigt intressant och man upptäcker nya saker med den hela tiden. Men det första jag upptäckte måste nog ha varit lindansaren. På något sätt sticker den ut lite extra i jämfört med dom andra sakerna på konstverket. Det är dessutom den som tavlan "handlar" om. En lindansare som går på lina. Dessutom är målningen trots allt döpt efter den. Andra föremål som jag ser är en trappa, en sopborste, en planka och fönster. Det är ganska svårt att förstå vad allt ska föreställa, kanske är det meningen att man själv får använda sin egen fantasi. 

Den här tavlan ligger idag på ett pris runt 300 000kr. 

Jag tycker om Paul Klee's konst väldigt mycket. Han använder sig som sagt utav många olika stilar. Men många utav hans verk är i kubism. Jag tycker det är en spännande och kul stil. Tavlorna är ofta ganska enkla vilket jag tycker om. Det är min stil. Och jag skulle nog vilja påstå att många moderna tavlor idag har lite samma stuk. Men varje tavla är ändå något utöver det vanliga. Målningarna väcker många olika tankar och det finns ofta mycket att utforska i hans bilder vilket bidrar till att dom blir intressanta. Jag tycker att dom är väldigt fina och vackra. 

Matisse är en annan konstnär som levde under ungefär samma tid som Paul. Men jag skulle säga att deras konst är helt olika. Matisse var framförallt målare och arbetade mest med fauvism, modernism och impressionism vilket är en stor skillnad. Matisses bilder är ofta mycket färggladare och har fler starka färger. Han använder sig utav mycket runda former till skillnad från Paul Klee som tycker om kubismen. Men en likhet som jag har märkt av är att båda konstnärerna har gjort tavlor med endast ett mönster på. 

Likes

Comments

Idag har jag målat färdigt grunden. Resultatet blev bättre än vad jag trodde vilket jag är glad över. Jag har även gjort två träd varav ett utav dem ska ligga tvärs över vägen för att symbolisera att man stöter på hinder i livet. Jag har också gjort två vägmärken. Nästa gång ska jag sätta upp alla föremål på rätt plats på grunden och ta kort. Sedan är jag äntligen färdig med min uppgift.

Likes

Comments

Idag har jag klistrat på ett vitt papper på kartongen. På det vita pappret har jag målat en väg med gräs runt om. Jag är nästan färdig men har lite kvar. Det ska jag fortsätta med nästa vecka.

Tack för mig!

Likes

Comments

Idag har jag gjort färdigt dom gula stolparna och även hängt gjort ett rött rep som jag hängde på. Det blev bra tyckte jag. Jag har också klippt ut själva plattformen. Nästa gång ska jag göra i ordning den, på något sätt skapa en väg och göra gräs runt omkring. Sedan får vi se vad mer jag hinner med.

Likes

Comments