Healthier Gingerbread Cookies


Viime viikonloppuna halusin leipoa jotain makeaa, joten päätin joulukuun ensimmäisen viikonlopun kunniaksi tehdä pipareita. Kokeilin hieman terveellisempää versiota korvaamalla sokerin hunajalla ja jauhot mantelijauhoilla. Ja täytyy sanoa, että tämä terveellisempi resepti oli kokeilemisen arvoinen!
Nämä piparit eivät maistu samalta joihin olen Suomessa tottunut, mutta ne olivat joka tapauksessa herkullisia. Hieman rapeita ulkoa, pehmeitä sisältä ja maku oli ihanan piparinen.
Taikina oli huomattavasti pehmeämpää kuin perinteisissä pipareissa, joten tämä resepti vaatii hieman enemmän kärsivällisyyttä ja aikaa!
I was craving something sweet last weekend and because it was the first weekend of December, I ended up baking gingerbread cookies! I wanted to make these cookies a little bit healthier as the original recipe had a lot of sugar! I have to say that the healthier recipe was well worth it.
This recipe wont taste the same as traditional Finnish gingerbread cookies which I am used to eating, but they were delicious anyway. Slightly crispy outside, soft inside and they have that classic gingerbread flavor. 
The dough was very soft so baking these will require a little more patience than the traditional recipe!

Ainekset:5 dl mantelijauhoja1 rkl kanelia1 1/2 tl jauhettua inkivääriä1/4 tl jauhettua muskottipähkinää1/2 tl leivinjauhetta3 rkl hunajaa4 rkl voita1 kananmuna1 tl vaniljauutetta
1. Sekoita mantelijauho, kaneli, inkivääri- ja muskottipähkinäjauhe sekä leivinjauhe toisiinsa.2. Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää kananmuna, vaniljauute ja hunaja. Sekoita hyvin. Lisää mantelijauho sekoitus.3. Muotoile taikinasta pallo ja jäähdytä jääkaapissa noin 30 minuuttia.4. Lämmitä uuni 175 C.5. Kauli taikina ja muotoile piparit piparimuoteilla. Taikina on tosi pehmeää, joten kannattaa käyttää veitseä tai ohutta lastaa apuna nostaessa pipareita leivinpaperille.6. Paista noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen siirtämistä.
Jos haluat koristella piparit, voit käyttää maustamatonta tuorejuustoa ja jauhemaista makeuttajaa. Mutta piparit maistuvat hyviltä myös sellaisenaan!
Nauti! Xo, Ella
Ingridients:2 cups almond flour1 tbs cinnamon1 1/2 tsp ground ginger1/4 tsp nutmeg1/2 tsp baking powder3 tbs honey4 tbs butter (softened)1 egg1 tsp vanilla extract
1. In a bowl, stir together the almond flour, cinnamon, ground ginger, nutmeg and baking powder.2. Beat the butter until fluffy. Add egg, vanilla extract and honey. Beat in the almond meal mixture until a dough forms.3. Form the dough in to a ball and refrigerate for about 30 minutes.4. Preheat the oven to 175 C.5. Use a cookie cutter to cut out cookie shapes and transfer them to the baking paper. The dough is really soft so transferring could be tricky. You can use a knife to help transfer each one.6. Bake for about 10 minutes. Let them cool before handling.

If you like to decorate your cookies, heat plain cream cheese until it's soft and add powdered sweetener. Pipe it onto the cookies. They also taste great just plain. Either way they taste yummy!
Enjoy! Xo,Ella


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Anonymous
,
You made it really pretty❤
Ella-Kaisa Heikkinen,
Thank you very much! Have a lovely day❤️
www.blogger.com/profile/028856448085975835