Buonasera!

Klockan har precis passerat midnatt och jag ligger i sängen. Federico är hemma hos en kompis och spelar Fifa. Idag sov vi verkligen bort hela dagen men det kändes okej då vi spenderat halva natten med att prata om framtiden. Det har varit så mycket fram och tillbaka vad vi ska göra, bo, jobba eller inte och om han ska fortsätta plugga. Nu verkar vi iallafall kommit fram till något halvvettigt. Våran plan är att dom fösta dagarna i mars låtas spenderas i Perugia. Han har lite skolgrejer han behöver fixa och sen hälsa på hans familj. Vi kommer att bo hemma hos dom och inte göra särskilt mycket. Tror vi ska försöka ta oss till Rom en dag då det ligger dryga två timmar bort. Sen återvänder vi hit till Caltanissetta till det blir dax att åka till Sverige. Om allt går som vi vill och hoppas flyttar han med mig till Sverige för att plugga svenska och engelska så han kan få ett jobb där. Det enda jag vet är att jag måste vara hemma i juni för att hinna ta körkort och jobba, så får vi se om det blir tidigare och om det blir med eller utan Federico.

Hur vi spenderar våra fredagskvällar, och självklar är det jag som vinner....

Självklart hade det varit en dröm att han flyttade till Sverige med mig så han får se det jag kallar hemma, både kulturen men även Visby, min familj och vardagen. Kanske kan det ge han en bättre förståelse varför jag agerar som jag gör i vissa situationer. Vi får helt enkelt se vad som händer. Stress är inget vi har så vi tar det helt enkelt precis som det kommer och vad vi känner för.

Puss fina du

Exakt vad Paula och Paloma gör hela dagarna i skolan

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ciao!

Redan 18 dagar har passerat sen jag kom hit och vi har lyckats få någon slags av vardag. Då varken han eller jag har någon skola eller jobb att gå till har vi inga bestämda saker att göra varje dag. Så det första vi lyckades göra var att vrida dygnet ganska rejält. Så vi brukar lämna sängen runt två/tre för att direkt äta lunch. Sedan brukar tiden bara flyta på, vi städar, tvättar, pluggar och sen brukar vi spendera kvällarna ute med vänner. Här spenderas väldigt mycket tid på spelhallar med biljardbord och fotbollsspel. Så där runt tre brukar vi komma i säng. Detta är verkligen vad jag behövde, att inte ha massvis med måsten. Det enda jag har är att jag ska lära mig Italienska, vilket jag verkligen har.

Gud vad jag önskar att jag kunde lägga upp massa fina mat bilder och sånt, men det lär få vänta. För allt i äter är i stortsätt pasta med nån sås, det ser ju mest bara äckligt ut. Mitt stötta uppdrag just nu är att övertyga Federico att vi kan åka till Ikea för jag vill köpa massvis med svenska saker, så då lär det bli bilder på det iallafall.

Likes

Comments

Ciao!

Jag har haft ett sjukt långt uppehåll men nu känner jag mig reda att börja igen nu när saker börjat falla på plats. Jag har varit otydlig med vad som faktisk hände när jag var i Italien så det kanske är dags att ta upp. Kanske även hur jag hamnade upp här igen, i samma stad utan afs och sambo med Federico.

Redan i september när jag kom ner hit träffade jag Peppe och blev kär i första ögonkastet. Det blev relativt ostabil relation men jag var sådär töntigt förälskad så inget spelade någon roll. Det hela varade i två månader. Jag kommer ihåg hur han kom hem till mig för att träffa min nya värdfamilj på onsdagen och allt var super. Torsdagen kom och så gjorde även smset från Peppe med texten att han tänker på Larisa, hans ex och att han ville gå tillbaka till henne. Och som att det inte var nog med det fick jag även en bild när dom kysstes från kvällen innan. Han åkte alltså från mig till henne på onsdagskvällen. Med ett brustet hjärta försökte jag ta mig vidare. Jag gick ut på lite dejter, satt klockan halv ett på natten på trappan utanför skolan och kysstes med en kille som gick i parellelklassen. Jag bara gjorde saker som hände och var fokuserad på inte låte det som hänt påverka mig mer

"Glädjetårar" efter ett härligt breakup // Första konversationen med Federico

Sen en dag veckan efter skrev Federico till mig, och jag visste sen innan vem han var. Larisas ex. Samma dag som jag och Peppe hade gjort slut hade Larisa dumpat Federico. Förbannad som han var ville han ha hämnd på Peppe och skrev då till mig. Han var under den tiden i Perugia så vi skrev endel fram till han kom hit. Vi träffades och vi båda ville väll mest ha hämnd, men med tiden blev det mer. Vi kände att det var något mer mellan oss. Så vi beslutade oss för att det var vi. Vi båda blev extremt sårade när vi blev dumpade vilket har lätt till en del svårigheter i våran relation men vi försöker alltid prata om allt. Vi var två dumpade människor som hittade varandra.

Sista gången vi träffades innan jag åkte till Sverige

Federico och jag spenderade en hel del tid varje gång han var här. Sen kom min födelsedag och han tog ledigt från skolan för att komma ner hit och fira den med mig. Vi spenderade hela söndagen tillsammans och även hela min födelsedag efter skolan. Min födelsedag var ett enda stort kaos och jag spenderade större delen av dagen med tårar längst mina kinder. Det var också den dagen som det bestämdes att jag skulle åka tillbaka till Sverige. Planen då var att jag skulle försöka ta mig tillbaka till Italien så fort som möjligt och helst med Federico. Så en vecka efter jag kommit hem bokade jag mitt flyg tillbaka hit. Distansen gav oss jätte mycket problem men efter långa samtal och bråk landade jag här, tredje februari. Jag fick även träffa hans familj lite snabbt, och så mycket jag redan uppskattar dom för allt dom gjort för Federico.

Gabriel, Paula & Paloma // Uppskatta min underbara pizza // Första kvällen tillbaka = dejtnight

Idag har jag bott med honom i 16 dagar och det är underbart. Att få lov att bo med den man älskar är underbart! Livet är verkligen bra. Det som tynger ner mig just nu är väll att jag inte längre har någon konversation med Soraya och familjen av en absurd anledning men det är som det är. Vad våran plan nu är vet jag inte riktigt, lär uppdatera vad som händer.

Likes

Comments

Ciao, ska säga ?!

Liten sak jag inte nämt här ät att jag är hemma i Sverige igen. Har väll medvetet inte skrivit något förens alla planer var klara. Jag kom iallafall hem i onsdags, vilket blev ett känslokaos minst sagt. Anledningarna varför jag är hemma är många men den främsta är för att jag och afs inte fungerade alls. Så på så sätt känns det skönt att slippa dom, då det kändes som dom bara begränsade mig. Allt gick väldigt fort, men det känns ändå bra, kanske är det för att min plan för framtiden är rena drömmen

Lördag den 3 februari flyttar jag ner igen. Till att börja med kommer jag bo i Caltanissetta, där jag bodde förut. Första månaden kommer jag och Federico bo där ensamma i hans lägenhet där. Han behöver plugga inför sin tenta i mars och jag måste plugga Italienska. Sedan är tanken att han och jag ska hyra en lägenhet i Perugia där han nu bor med sin familj. Han kommer att plugga och jag ska jobba, förhoppningsvis på en bar/cafe ish. Så om 12 dagar flyttar jag alltså ihop med min pojkvän i Italien, min dröm

så nu under dessa två veckor jag är hemma lär jag spendera min tid i skolan och träffa alla, spendera tid med familjen och bara mys! Och även plugga massvis italienska

Likes

Comments

Ciao!

Gårdagen blev inte som jag förväntat mig alls, minst sagt. Dagen bestod av många många tårar som rann längst min kind. Men den slutade iallafall bra! Efter att Federico och min värdpappa åkt och köpt tårta så åt vi den och myste. Fick jätte fina smycken av Federico också! Sen efter allt kaos som blev föreslog min värdmamma att jag kunde få sova hos honom om vi ville då han åker tillbaka idag. Så vid sju-tiden åkte vi hem till honom, kollade film, pratade och åt. Jätte mysigt verkligen! Att få spendera sån tid med honom var verkligen välbehövligt. Sen idag så körde han mig till skolan och så hämtar han upp mig när jag slutat så ska vi fixa lite shopping. Så allt blev ändå rätt bra ändå!

Likes

Comments

GISSA VEM SOM FYLLER 18 IDAG??? Eh jo jag! Dagen är här, dagen då jag fyller 18. Det känns overkligit men så skönt. Det är endå denna dag som man gått och väntat på i sissodär 18 år. Nej men just nu sitter jag i skolan och inväntar min nästsista lektion för dagen. Söndagsångest var ju inget direkt som exiseterade igår om man säger så. Redan i nättras fick jag ett mail från mammsi, lite släkt och vänner där dom har gått ihop och bokat in och betalt en intensivkurs för mig när jag kommer hem. Lyckan är obeskrivlig. Sedan imorse ringde jag pappa och han berättade att han, farmor och farfar har gått ihop och köpt mig en bil som står på ön och väntar på mig. Jag är så tacksam så jag vet inte vad jag ska säga

Planerna för dagen är att äta massvis med sushi efter skolan sen nog bara vara hemma, jag tror att Federico åker med oss hem och träffas familjen. Super lugn men mysig dag. Han kom hit i går så igår spenderade jag hela dagen med honom och så åker han redan imorgon så jag får passa på!

Likes

Comments

Hallå, vilka försommar om Italien stämmer faktiskt in? Efter dessa fyra månader här nere skulle jag nog ändå säga att jag har helt okej koll på hur saker fungerar här nere, så vad är det som faktiskt stämmer och inte?

Vi äter bara pasta

- Det har inte en enda gång under dessa månader gått mer än en dag utan att vi ätit någon slags pasta. Oftast äter vi pasta till lunch men annars garanterat till middag. Dom har så extremt många olika sorters pasta så det är liksom okej. Men hur kan dom inte vara smället eftersom att vi nästan bara äter kolhydrater..

Vi åt trotsallt massvis med pasta under julen

Dom pratar mer med händerna än med munnen

- Det skulle jag vilja säga att det är sant. Holy vad dom rör på armar och händer när dom pratar. Jag blir alltid lika fascinerad. Det är som en cirkus. Och högt ska dom också prata, skrika gör dom gärna

Dom är extremt troende och starkt emot abort, skilsmässor och m.m

- Detta var nog det som chockade mig mest. Jag har läst så mycket debatter som skett i Italien om just aborter och liknande. Där har det framstått som att dom är extremt emot sånna saker, dom är ju ändå Katoliker, men nej. Självklart är dessa ämnen mer känsliga här nere men dom är ändå relativt okej med dessa saker. Det sker regelbundet. Vissa är extremt emot aborter och skilsmässor men det sker okej är helt okej

I Italien är det väll alltid varmt och skönt med sol

- Jag bor trotsallt på Sicilien och inte ens här stämmer det. Förra året var det tex massvis med snö. Men det ligger runt 5 grader och regnar en hel jäkla del den här tiden på året.. Visserligen var det 20 grader i Palermo under nyåret och 16 grader här för någon dag sedan, men så tropiskt är det verkligen inte

Pizzan är magisk

- Detta bör kanske jag inte svara på då jag inte gillar pizza, men det är en sån extremt stor skillnad på pizzan här och hemma i Sverige. För en pizza älskare måste detta land vara perfekt

Alla är korta, mörkt hår och bruna ögon

- stämmer väll nästan. Alla jag känner har naturligt mörkt hår men självklart färgar vissa det blont, eller iallafall ljusare. Dom är också överlag väldigt korta, men jag trodde helt klart att dom skulle vara kortare. Och jag skulle väll säga att det är 60% med bruna ögon och resten med gröna och blå. Åh det är så fint med dom som har mörkt hår och ljusare ögon <33

Likes

Comments

Ciao!

Kanske är det tröttheten som är den enda anledning till att min ångest just nu ligger som ett enda tungt täcke över mig. Dra ett täcke över mig och ju också det enda jag vill göra just nu. Äta råfet mat, åh gärna donken. Kan ni tänka er pommes och sen så dippar man dom i en milkshake, asså jaaaa tack! Men istället sitter jag här i skolan med en flaska vatten. Jag känner väll att ångesten kan man hantera ändå, men det är svårt när man inser att sin egen ångest går ut över andra negativt och påverkar mina relationer men andra människor. Det tillför bara mer ångest i det hela. Det är där jag är just nu. Nu har min ångest påverkat min relation med Federico extremt negativt och distansen gör sakerna inte lättare direkt. Det är väl en anledning till att jag mår som jag gör idag. Gårdagen blev mest ett mindre kaos i mitt huvud. När man inte kan träffas känns saknarna näst intill omöjliga att lösa. Men allt jag vill är att bara krama om honom och förklara hur jag känner. Men om vi inte gjort slut till helgen kommer han då, så då får jag hopppas på att jag får mitt tillfälle att göra det då.

Eller detta skulle också duga fint <3

Likes

Comments

​Om exakt en vecka sitter jag på samma plats som jag gör nu, men det är min födelsedag! Jag fyller alltså äntligen 18 om en vecka. Men idag är iallafall första skoldagen nu efter jullovet. Med sissodär 3h sömn är jag lagom taggad på denna dag. Dock så har jag en ganska lugn dag vilket är jätte skönt. Allt plugg inför idag är klart så dom två timmarna jag inte har lektion idag kan jag mest ta det lugnt och umgås med Paula och Paloma. Denna vecka är relativt lugn just nu iallafall. Lite plugg, förhoppningsvis gymmet och sen kommer helgen. Planerna för helgen är att gå ut lördag tror jag med några tjejer från dansklassen och sedan ska jag spendera hela min söndag med Federico som kommer ner i två dagar för min födelsedag 

Lite shopping har aldrig skadat någon

Likes

Comments

Ciao!

Klockan börjar närma sig midnatt och jag kom precis hem från Federico. Han åker hem imorgon så det kändes jätte skönt att bara få kramas med han och säga hejdå till honom. Förhoppningsvis kommer han om 10/11 dagar till min födelsedag men det är inte helt säkert. Hoppas ock verkligen på det. Detta bli liksom första gången vi testar hur distans är men det blir nog bra. Då får jag tid över att fokusera på skolan och familjen, vilket behövs.

Just nu ligger större delar av familjen i influensan och jag väntar på att den ska träffa mig. Känner att jag vill ha den nu då skolan börjar på måndag och då har jag verkligen inte tid att vara sjuk. Sen hade jag ju influensan precis innan julen så då får den väll slå mig igen om den känner för det. Eller så kommer jag klara mig fint, det märker vi.

Likes

Comments

Instagram@ellalinns