Header

Zoo

Såg en gorilla i verkligheten för första gången!! :O Att gå på zoo i USA är en stor skillnad i jämförelse med Sverige. De hade de flesta landdjur man kan tänka sig, Detta zoo var inriktat på Nairobi. Så många afrikanska djur.

Barnen i familjen jag bodde hos är hemskolade. Så dem åker till zoo och Disneyland ofta för att utbilda sig. Låter ganska soft. Tror dock inte att jag skulle klara av att bli hemskolad av mamma och pappa (ta inte illa upp) det skulle vara för osocialt.

Halloween

Eftersom det var halloween mitt i flytten så missade jag den högtiden vilket jag är lite besviken på. Jag fick en liten dos av halloween då jag skar min pumpa och gick med på trick or treat med barnen.

Husen var dekorerade och alla barnen sprang runt och fick godis. Det var mycket mer socialt än i Sverige, kan bero på att det var lite varmare så människor kunde sitta ute på garageuppfarten. Önskar jag kunde vara mer delaktig :/.

Hollywood

Åkte till hollywood walk of fame med de andra utbytesstudenterna.

Hade en rolig dag med dem. Var kul att hra om deras upplevelser och amerikanska liv.

Fick höra att det var fler som har haft problem med tanten från organisationen. Skönt att det inte bara är jag.

ASB/REN trip

Jag åkte med min leadership klass på klassresa upp i bergen.

En rolig och utmanande helg. Vi gjorde många gruppsammanhållnings övningar och lärde känna varandra bättre genom att berätta om både positiva och negativa delar av livet. ojoj, vad elever här har gått igenom.

Veterans day

Som ni kanske vet så är USA riktigt stolta och tacksamma för sin arme. Under veterans day tackar man alla soldater som tjänar eller har tjänat landet. Min värdmamma har en son och svärson som är med i armen så hon är väldigt insatt i arbeten kring detta.

Fall rally

Åkte till six flaggs vilket är en nöjespark med key club. Där vi hade en fall rally. Key clubs från andra skolor var där och det var en tävling om vilken key club som kunde "cheer the most". Skrek tills halsen värkte. Vi kom dock till en andra plats vilket var bra. Allt detta för välgörenhet. Åkte också några bergochdalbanor. Köerna var så långa så han inte med så många. Blev påtvingad att åka fritt fall. :O

Mat, mat och mer mat.

Firade min första thanksgiving!!! Det var så mycket och god mat. Firade med min värdfamilj och deras dotter med pojkvän och sen kom också min värdmammas bästa kompis med sin mamma.

Även om det är en amerikansk tradition slängde vi in lite svenska köttbullar med gräddsås och lingonsylt. Jag bakade också äppelsmulpaj med vaniljsås.

Vi firade thanksgiving på tisdagen pga av lite olika orsaker. Och på torsdagen åkte jag och min värdmamma till en militärbas och serverade thanksgivingmat till singel marin soldiers. Så ännu lite mer volontär arbete för mig. Känns bra att ta sin tid och göra saker som andra uppskattar.

En liten känsla av Sverige

 Åkte vi till Oakland som ligger en bit upp i bergen. Där har dem en stor äppelodling. Uppe i bergen är det så mycket kallare och idag sm regnade det lite så fick en liten känsla av hösten i Sverige när jag gick runt bland ekarna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja, jag lever får er som undrar. Har inte uppdaterat på länge och det finns tusen anledningar till det, bland annat lathet. Men ska nu göra mitt bästa för att iallafall ha en uppdatering i veckan. Här kommer lite bilder och uppdateringar på stora saker och vardagssaker som hänt sedan sist.


Afs Läger

En helg med mycket information. Vet inte hur många gånger jag fick höra alla regler, no drugs, no driving and no hitchhiking. Jag som hade planer på at lifta genom USA ;). Även om informationen var tråkig så var det kul att träffa de andra utbytesstudenterna.

Homecoming!!!

Röda mattan

Jag blev framröstad som royalty inför homecoming, det var en cool och rolig upplevelse. Varje dag under homecoming week hade ett tema, så det man var tvungen att klä sig rätt. Grund temat var djungeln. Vi var också tvungna att gå rund med krona och band i skolan hela veckan (Det var roligt första dagen sen fick man blåmärken i huvudet)

Vi fick under lunchen gå på röda mattan för att visa upp oss och göra posters att dem skulle rösta på oss.

"Snälla vote for Ella"

Pep rally

Inför kvällens viktiga football game taggade hela skolan i en av skolans gym. Det var uppträdanden och tävlingar.

Självklart fick vi royalties VIP platser :)


Innan Efter

Homecoming game

Först var det pard då vi royalties fick åka i varsin cool bil och vinka till åskådarna. Jag måste erkänna att jag kände mig kunglig när alla vinka och hylla en. En liten tjej pekade på mig och sa "She looks like cinderella" det får man ju ta som en komplimang.

Efter paraden var det homcoming game alltså amerikansk fotbollsmatch. Lag ledarna kom in i en stor polisbil och matchbollen flögs in av en helikopter :O. Inte nog med det, vi vann matchen också (det händer inte så ofta för Yellowjackets football team).

Drottningen nominerades också under halvleken. GRATTIS RACHEL!!!

Jag var glad även om jag inte vann. Folk tyckte jag såg ut som Elsa i frozen.

Homecoming dance

Det var en rolig kväll. Kungen nominerades och sen så dansade vi. Musiken var inte den bästa eftersom jag inte kände igen den och vi hade lite mexikank musik som jag fick lära mig dansa till.


Sista dagen...Trodde vi

Det har inte bara varit bra. Jag har haft stora problem med organisationen, då jag har tyckt att dem har behandlat mig orättvist. Som ni vet bode jag i en välkomstfamilj dem var tvungna att flytta mig och det visste jag om men inte att dem skulle tvinga mig byta skola. Att börja från början var inget jag ville göra efter att jag hade börjat få kompisar och trivdes riktigt bra på Colton. Organisationen lyssnade inte på mig så dem flyttade mig till en häststad och en jättetrevlig vanilj med 3 katter. Jag vill bara förtydliga att jag är allergisk mot hästar och katter men det var inget tanten i organisationen respekterade. "Du får ta allergimedicin resten av året" sa tanten, Jaha. Packade mina väskor och flyttade.

När jag skulle börja nya skolan hade vi stora problem att skriva in mig de pratade om att jag saknade sprutor som jag har tagit och det mest schockade var att min värdfamilj inte visste om mina allergier, Hur kan AFS inte berätta om det för familjen. Familjen kom själva fram med förslaget att jag skulle flytta tillbaka till Colton eftersom det fanns en familj här som ville ta emot mig, Jag tackade för mig och flyttade tillbaka en vecka efter att jag hade kommit. Colton tog emot mig med öppna armar, Var dock lite pinsamt att vara tillbaka efter att ha tagit stort avsked men alla var glada.

Misstag nummer två Afs gjorde: jag var jätteglad att AFS flydde tillbaka mig men det gick lite för fort så det var inte lagligt för mig att flytta in i nya familjen eftersom papperna inte var klara. Så efter en natt fick jag flytta ut igen, suck. Jag fick bo i min välkomstfamilj två nätter. Det gick bra men det var jobbigt att inte veta var jag skulle bo och vad som skulle hända om nya familjen blev nekad.

Nu har jag ledigt en vecka och ska fira thanksgiving för första gången, är jättetaggad det kommer bli mycket mat, 

skriv gärna frågor eller kommentera om ni undrar något eller vill att jag ska berätta något speciellt :)

Likes

Comments

Som sagt har jag kommit med i volleyboll laget. Jag kommer nu träna måndag till fredag, 3 timmar om dagen. Det blir ganska mycket volleyboll, men som tur var så tycker jag att det är roligt. Tjejerna i laget är jättehärliga. De beter sig verkligen som en familj och stöttar varandra med ramsor och lekar. Känner mig lite utanför men just nu men jag kommer nog in i volleybollfamiljen snart, måste lära mig ramsorna först. 

Idag var det ingen träning utan match. Vi fick skippa sista lektionen för att åka skolbuss (första gången för mig :)) till Indian springs high school. Där spelade vi två matcher en för det yngre teamet och ett för det äldre (där jag spelar). Jag fick inte spela idag eftersom jag måste  lära mig reglerna och "host" träna upp mina skills. Men båda lagen vann efter två långa matcher. På bussresan hem var det så himla skön stämning, alla sjöng och och skratta. Tennislaget var också med på bussen och de hade också vunnit. Storvinst för Colton och Yellowjackets!!! :) 

Det har varit en lång dag idag, så dags att sova lite. Imorgon har vi late start day, vilket betyder att jag börjar 9:30 istället för 7:20, AWESOME!!! 

Godnatt! 

Sorry för dålig bildkvalité 

Likes

Comments

Idag söndag hände lite mer än igår. Först var jag och kolla på fotbollsmatch igen. Det är väldigt kul när min värdmammas tre systrar inklusive familj samlas för att kolla på när den yngsta spelar fotboll, det blir en liten hejarklack. Efter fotbollen åkte vi alla och åt brunch.
På eftermiddagen var min värdbror, Shirley (min värdmammas systerdotter) och jag iväg och hajkade. Det var brant uppför och väldigt fint med ett "stort" vattenfall
Likes

Comments

Var på min första amerikan fotboll game igår också med två andra utbytesstudenter det var dock borta match så det var inte så många från Colton där. Så fick inte den riktiga football upplevelsen får se om jag kan gå på nästa fredags hemmamatch. Colton förlorade också men dem vinner förhoppningsvis nästa gång. 
Jag är verkligen imponerad på hur de kan hoppa på varandra och dra ner varandra utan att skada sig, ser verkligen ut att göra jätteont. !00% kroppskontakt enligt google, håller nog med. 

Coltons football team 
Queen från Thailand, jag och Giulia från Italien. Dem hejade på det andra laget 

Idag lördag har jag varit ensam hela dagen, eftersom min värdmamma var tvungen att åka iväg och göra en viktig sak som jag inte kunde följa med på. Det har varit lite långtråkigt men jag har kunnat skypea med familjen och mina två bästa vänner (vi skypade över fura timmar)


Tre bästa vännerna återförenade 

Får se vad morgondagen bjuder på ☺

Likes

Comments

En hel vecka har jag nu gått på high school. Veckan har gått bra, har träffat många människor på skolan och börjar känna igen lite ansikten från det olika klasserna. Det är många som kommer fram och presenterar sig och ställer alla möjliga frågor om mig och Sverige (vissa har fått för sig att jag kommer från Schweiz, vet inte varför) det är iallafall jättekul med lite uppmärksamhet och eftersom jag typ är den enda blonda med blå ögon på skolan vet alla vem jag är. Jag har dock det jättesvårt med att lära mig namnen. Enligt mig är dem lite annorlunda och inga vanliga namn som vi har i Sverige, men det är bara att försöka lära sig. Många av lärarna är jättebra och dem ser till att jag hänger med. Har varit lite jobbigt att komma in mitt i terminen dock, måste läsa ikapp lite för att hänga med på lektionerna. 

Mitt schema ser ut så här nu:

Multicultural perspectives
  Läraren i denna klass är jättebra och rolig. Han erbjuder sig att hjälpa mig och ser till att jag hinner med. Han är också duktig på att göra lektionerna underhållande och intressanta. Just nu lär vi oss om hur media påverkar amerikanska ungdomar på gott men mest ont. Det är kul för jag kan dra paralleller till hur det är i Sverige. Klasskamraterna är lite tysta de har svårt att hålla diskussioner i jämförelse med min förra klass i Sverige. 

ROP Graphics Communications 
   Denna klass har jag precis bytt till och ska ha första lektionen på måndag, ser fram emot det. Får berätta då vad man gör i denna klass. Innan hade jag acting, men trivdes inte riktigt med det och klassen var väldigt liten så det blev inte så socialt.

English 2
   Engelska var ett måste. Jag har en väldigt bra lärare som är snäll och hjälpsam. Just nu tycker jag det är lite svårt att hänga med på hur läraren vill att vi ska göra. De svarar på frågorna på ett helt annat sätt här än vad vi gör i Sverige. 

French 2
   Eftersom jag ska läsa franska när jag kommer hem igen så känns det bra att hålla igång den. Det är dock alldeles för lätt för mig dem går igenom passé compose som jag gjorde för typ fyra år sedan, men det sägs att repetion är kunskapernas moder så det är väll bra. Kan också utöka mitt ordförråd och behöver jag inte plugga så jättemycket i denna klass. Älskar dock klasskompisarna dem är superroliga och det är kul att höra dem försöka tala franska. 

Leadership
   Denna klass är en väldigt social klass. Vi får uppgifter att göra posters och dekorera rum inför olika evenemang. I denna klass finns det väldigt många juniors och seniors som det inte finns så många av i mina andra klasser.

 US History
   
En intressant klass men också lite tråkig (kan vara för att vi håller på med det minst intressanta i USAs historia. Har dock fått en kompis som gör klassen tio gånger roligare och hjälper mig att förstå alla krångliga texter.

I fredags ändrade jag också en annan av mina kurser. Jag hoppade av matten eftersom den dels började kl 6:19 på morgonen och för att det var för mycket nytt och gick för snabbt för att jag skulle hinna med och det gav förmycket stress. Känns fel att inte läsa någon matte men jag får ta tag i det när jag kommer tillbaka till Sverige igen.

Böjde i fredags spela i skolans volleyboll lag. Det gick kanske inte jättebra, har en del saker att träna på men kommer nog snart in i det. Tjejerna i laget är jättesnälla och stöttande och det verkar vara en bra sammanhållning i laget.  

Lite fler bilder från skolan 


Likes

Comments

Snart har jag varit en vecka i USA, känns dock som jag har varit här i månader. Helgen har gått väldigt fort och jag har gjort mycket.

På lördagen var jag först iväg och köpte skolsaker till skolan, vågar inte gå dit en dag till med en bläckpenna istället för blyertspenna. På eftermiddagen kom min v-mammas systerdotter och plockade upp mig och tog mig till en jättefin utomhusmall, där jag shoppade. Hon var jättetrevlig och vi kommer att hitta på mer saker på helgerna och hon ska se till att jag får träffa hennes kompisar. 

Idag var jag och tittade på när en annan systerdotter till min v-mamma spelade fotboll. Jag är verkligen imponerad att de orkade spela 50 min i 105 fahrenheit (40 celsius). Senare under dagen har vi åkt och gjort en massa ärenden. Bland annat har vi fixat en telefon jag kan använda här, äntligen. 

Imorgon är det skola, första hela veckan. Jag tror verkligen att jag kommer vara helt slut efter denna vecka.  Dem vann med 7-0. Tränarna sa åt dem att dem inte fick göra mål eftersom skillnaden inte får vara mer än 8 mål, så det blev lite konstig fotboll i slutet. 

Medan dem spelar sitter vi och svärtas i 40 grader

Målvakten fick en boll 

costco, Här finns allt i storpack 

Jag måste bli bättre på att ta bilder

Likes

Comments

Första dagen på high school är avklarad. Säger bara tur att det är fredag 💤.
Första dagen gick bra. Det kändes dock som att den höll på i evigheter. Jag hade lite svårt med vissa ämnen då jag inte förstod någonting medan andra ämnen var lätta (kanske berodde på att de inte var akademiska ämnen). På många lektioner var läraren borta just idag, så jag har alltså inte träffat alla mina lärare ännu men dem är förmodligen där på måndag. Jag träffade många nyfikna elever som frågade MÅNGA frågor. Många hade verkligen ingen koll på Sverige.
Det jag har noterat är att jag är den enda blonda tjejen (hårfärg) i mina klasser. Det var en annan som var blond men hon hade inte blåa ögon.

Jag berättar mer imorgon om mina klasser och annat måste sova nu, är helt slut

Några bilder från skolan Tar fler på måndag

Likes

Comments

Efter engelska testet (som inte tog 10 min som de sa utan 2 timmar) var klart släppte min värdmamma av mig på en mall. Så jag fick äntligen shoppa lite ☺. Det var en ganska liten mall så jag hittade inte det jag letade efter, men jag hittade mycket annat. Jag tillbringade ungefär 4 timmar där, det var bra eftersom jag är en långsam shoppare. Ska jag vara ärlig känner jag knappt igen mig själv. Jag brukar var lite blyg och inte våga fråga saker men sen jag kom till USA så är det typ det enda jag gör. Det är väll bra antar jag. Ungdomarna här klär sig väldigt casual   här. Eftersom det inte riktigt är min stil så kommer jag nog att sticka ut ännu mer, men jag är bara mig själv. Imorgon är första dagen i skolan Jag börjar redan kl 6:24 så viktigt att jag kommer i säng snart så att jag inte är för trött imorgon. 

Godnatt!!!En bild från mallen, den var inte så rolig så tog inga bilder Självklart handlade jag på Victoria's secret Köpte ett par egna TOMS så nu behöver jag inte låna min syrras 😄

Likes

Comments

Idag var det tretton år sedan två flygplan flög in i World Trade Center. Jag kommer ihåg det som om det var igår. Flaggorna vajade på halvstång idag och jag såg en liten del av Obamas tal imorse. 9/11 #neverforget 

Likes

Comments