Idag har inte varit en händelserik dag. Varit i sängen hela dagen förutom när jag satt ute och solade i en timme på balkongen. Har blivit så några dagar nu eftersom vi i princip bara väntar på att vi ska lämna Sydney och lägenheten.

Gårdagen började med en sovmorgon och lång frukost. Vi gick sedan ut på stan för att införskaffa lite nödvändigheter till farmen. Dagen avslutades med att vi mötte upp Elin och Frida för att dricka lite vin i en park. Var så mysigt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Denna veckan firas kinesiska nyåret. Gick tillsammans med Linn och Felix igenom China Town. Marknader och extremt mycket folk. Men kul att se hur det firas och att det är så stort.

Dagen därpå gick jag och Carro ca en timmes promenad till Moore Park där det var brännboll. En svensk hade dragit ihop ett evenemang på Facebook som vi blev sugna att vara med på. Väldigt lyckat. Cirka 30 personer blev det, mestadels svenskar men även några andra nationaliteter som fick lära sig brännboll. Vi blev bjudna på fika eftersom vi inte hade med oss något själva och satt och pratade med några svenskar. Kul att träffa lite nytt folk efter att i princip suttit inlåst i lägenheten.

Likes

Comments

Vid 10-tiden igår tog jag, Märta, Carro och Nea tåget tre timmar norr om Sydney till ett national park för att se vilda kängurus. De va så söta. Långt över förväntan. Dock höll vi oss till de små kängurus då de stora var lite läskiga. Matade dem mysiga lena kängururna med morötter. Kunde sitta där med dem hela dagen. Men efter några timmar kände vi oss klara och tog tåget hem för pizza på balkongen.

Likes

Comments

Dagarna rullar på. Just nu går det läskigt snabbt, trots vi inte gör så mycket om dagarna. Alla ersättare är nu hittade som ska ta över våra sängar så det känns skönt. Nu återstår bara farmsökandet som jag och Märta ska ha hand om.

I förrgår kom Sofia hit för att påbörja sin resa genom Australien och Asien med hennes kompis Vilma. Passade på att träffa dem och fick vara turist på nytt. Kul att träffa några hemifrån även om det bara gjorde att jag började sakna hem till nära och kära ännu mer.

Igår hände inte så mycket under dagen. Tog vår dagliga promenad och åt mat. Vid 18-tiden var det dags för att dricka lite goon i en park. Efter en stund var vi ett gäng svenskar (och en norrman), på ca åtta pers, samlade för att sedan bege oss vidare till IVY. Vi har varit där en gång tidigare, men nu blev det roligare eftersom vi var fler ute tillsammans. Även börjat lära mig stället lite mer. Är en labyrint att hitta där inne. Nämligen två olika byggnader fick jag lära mig. Samt fyra våningar på varje byggnad. Går inte ens att jämföra med Göteborg klubbar.

Likes

Comments

För ett par dagar sedan packade vi ner badkläder och mat för att ta oss till Watson Bay. Fått höra bra rekommendationer från andra om denna halvö. Hade inte så höga förväntningar mer än att det skulle vara fräcka klippor. Där hade jag fel. Fanns allt från parker, klippor och stränder där. Tyvärr är dessa klipper kända för att vara en självmordsplats vilket gjorde att det kändes lite konstigt att gå runt att fota där.

//Vår lunchutsikt//

//Några fina stränder, första stranden låg vi några timmar och solade på och fick äntligen bada i stilla vatten//

Likes

Comments

Igår tog vi äntligen båten till Manly som vi tjatat om sedan dag ett här. Trots det var det ändå över förväntningarna. För oj så fint området var. Vi började med stranden, men efter några timmar med sand och skyhöga vågor promenerade vi runt bland palmerna och butikerna. Var bokstavligen helt slut när vi kom hem. Så en liten sovmorgon idag skadade inte. Snart blir det lite shopping för första gången.

Likes

Comments

Mer än tre veckor har gått. Känts både som att tiden sprungit iväg samtidigt tiden gått väldigt långsamt. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag bestämt mig för att lämna Sydney. Vet inte varför riktigt. Men denna stad känns bara inte helt rätt för mig. Har känslan över att det finns något som passar mig bättre.

Har dock lägenheten att tänka på. Bonden vi betalat på ca 2500 kr kommer vi inte få tillbaka om vi inte väntar till slutet av februari, samt måste vi hitta ersättare. Överväger däremot om det ändå är värt att försöka åka iväg ändå. Alla vi tre svenskar i vårt rum är nämligen sugna på att dra iväg. Jag kommer alltså jobba på en farm som det ser ut som nu. Ett spännande äventyr. Få lite perspektiv och en tuff utmaning. Tänker mig just nu en månad ungefär. Inget i hugget i sten och allt kan hända men det är så planen ser ut just nu.

Likes

Comments

Igår insåg jag att Sydney inte passar mig. I alla fall inte just nu. Åkte tillsammans med Märta och Carro till Tamara Beach igår och hängde där hela dagen. Det var så skönt att komma iväg från staden och bara vara. Komma bort från jobbångesten. Träffade även tre svenska tjejer som var så härliga. Det slutade med att vi följde med dem till en utomhusbio vid Bondi Beach vid åtta-tiden. Pitch Perfect 3 såg vi, inte min typ av film men oj så mysigt det var. Träffade även Sarah, en gammal klasskompis, och hennes kompisar inne i området. Så vi blev 10 pers som kollade på filmen tillsammans. Alla satt med filtar och massa snacks. Trots det var 23 grader ute frös vi så mycket. Kanske var för vi varit i solen hela dagen och kommit direkt från stranden (=short och ett linne). Men skäms ju nästan att säga att man frös.

Idag det ännu en dag på stranden. Så trött på allt jobbsökande. Provjobbade igår i 7 minuter. Kom dit och hälsade en minut, skulle sedan lära mig kassan vilket tog 5 minuter, sen en minut för att gå igenom mitt cv. Ska få svar på fredag, men vill inte ha några förhoppningar.

Likes

Comments

Idag var det dags för en dagsutflykt till blue mountains som jag väntat på. Vid sju imorse ringde klockan och alla våra roomies, förutom den tyska tjejen som skulle ha en visning under dagen, följde med. Tåget dit tog ca 2,5 timmar, tänkte sova men mitt försök misslyckades. Alla gick tillsammans till three sisters i Katoomba. Vilken otrolig utsikt det var. Så synd att det inte gick att fånga på kameran

Efter lite turistande (bland alla andra 1000 turister) gick vi till själva bron över till Three sisters. Vi påbörjade även 900 trappstegs trappan.. jag och tjejerna bestämde efter ca 200 steg att vända då det inte skulle vara något speciellt där nere. Var en brutal trappa, höga trappsteg, jättebrant och även dålig/trasiga trappsteg. Efter 100 steg upp för trappan kände jag för första gången i mitt liv ett extremt illamående och var nära på att spy. Så blev en vattenpaus och lite mat. Killarna var dock duktigare att ta sig ner. Var tydligen ett vattenfall där nere, men tydligen inte värt att se för det man fick genomlida.

Vi delas som sagt upp oss och vi tog oss vidare till Katoomba Falls. Stannade även för lite photoshoots på vägen dit.

Blev lite mer mat i vattenfallet, som vi blev lite besvikna på efter allt gott vi hört om det. Men ändå kul att få sett. Vi började känna av tröttheten i benen och fötterna så vid 14/15-tiden gick vi hemåt med en glass på vägen. Nu ligger jag helt slut i sängen och bara längtar tills att sova.

Bild på gänget :)

Likes

Comments

Natt tre här i lägenheten. Känns otroligt bra att ha flyttat in i ett hem. Sköna människor. Mindre sköna sängar. Älskar området, nära till hav och stan men ändå lite utanför det hetsiga. Gillar rummet trots vi är fyra stycken i det. Kommer antagligen ytterligare en svensk som tar över tyskens säng, hoppas hon är skön. Känns dock mindre bra med jobb.. Där jag provjobbade igår kändes okej, det var inte mitt drömjobb men verkade ändå helt okej. Ska på en till training som de kallar det innan man får ett svar. Dock skulle jag bara få 2-3 pass i veckan vilket känns lite segt. Så jag får se hur det blir. Ska söka vidare i vilket fall. Känns så svårt att få jobb. Känns som jag konstant är stressad och inte riktigt kan slappna av. Märta, Carro och jag snackade idag om att strunta i Sydney och göra farmwork i någon månad istället om vi inte får jobb inom en vecka. Vet inte alls vad jag vill längre. Vill jag stanna här i Sydney, jobba någon annanstans eller göra farmwork?

Likes

Comments

Instagram@eellamelin