Header

tankar

Jag blir så förbannad, jag kan inte zooma ut. Det är vad jag annars gör när saker skaver, ett kliv tillbaks och så ser jag på situationen med perspektiv. Det brukar fungera utmärkt men nu kan jag inte zooma ut. 14 dagar i Sverige. De senaste fyra har jag bara velat packa väskan och springa tillbaks till London. Det är en irritation som sakta men säkert växer. Det känns likt en tistel som börjat gro mitt i min sommaräng.

Jag vill klippa den där tisteln, strö liter av ogräsmedel och se den fräsas bort.... (men förstår att det förmodligen finns mer hållbara tillvägagångssätt).

Missförstå mig rätt. Jag är glad att vara i Sverige men jag kan inte låstas som om London inte ekar inombords. Att vara en del av rörelsen på 7 miljoner människor i samma stad är fantastisk. Det har gått två veckor sen hemflytt och jag vill vara ärlig med er. Det blir mer spännande om det är transparent. Första veckan flög förbi, men nu börjar tillvaron kännas riktigt obekväm. Jag behöver ge det mer tid för att själv förstå det, men ungefär så här känns det:

Jag besitter betydligt mer energi än vad jag i dagsläget förbrukar och det gör att hela kroppen reagerar. Jag bubblar inombords men kan inte hitta exakt vart och hur jag vill kanalisera den. Förhoppningsvis hinner jag inte explodera...

Tack för all fin respons på gårdagens artikel. Det är energi åt rätt håll, men den generella tillvaron känns obekväm nu..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

tankar

Tusen tack Norrköpings Tidningar och journalist Nina Broman för en förstasida och fantastiskt fin artikel om min tid i London. Du lyckades smidigt och rättvist fånga ett helt år i text, det betyder mycket för mig!

Har ni läst artikeln än? Då vet ni också varför jag är tillbaks i Sverige. I sommar är målet att fler barn & ungdomar ska få ta del av glädjen i arrangerade sommarläger. Jag får jobba tillsammans med de bästa tänkbara kollegorna; Hedvig Brodén, Karin Brodén och Melker Eriksson. Vi är en järngrupp. Hösten har varit en god tid för förarbete, nu är det rätt att vara på hemmaplan. Framöver får ni höra mer, jag ser fram emot en fantastisk resa!

HÄR kan du läsa artikeln.

Lördagsposen är satt, nu väntar Skypemöte och sen ska här kopplas av. Ta hand om varandra, ha en fin lördag! 😊

Likes

Comments

tankar

Dina appar tävlar om din uppmärksamhet, var medveten om det. Youtube autoplayar nästa video, sekunden mellan uppdaterat flöde och nyhet är beroendeframkallande och notifikationer har färgen röd för att hjärnan ska reagera. Utan att värdera informationen är det nyttigt att veta. Din uppmärksamhet är en valuta och dina appar tävlar om den. Jag lyssnade precis på DETTA, där kan du lära mer om fenomenets för- och nackdelar.

Något jag gillar är att algoritmerna för gratisappar som Facebook och Instagram sorterar ditt flöde efter intresse. Du kan använda det som ett verktyg! Välj vad du vill se i dina flöden. För mig fungerar bäst att begränsa och vara selektiv i vilken information som ska få min uppmärksamhet. Ikväll gör jag en rensning, sedan adderar jag vad jag vill inspireras av. Jag skulle drunkna i ett info-vattenfall, men kan välja att bada i mindre bäckar. Avfölj konton, grupper eller människor som snor din uppmärksamhet och börja välja vilka eller vad som du vill ta del av. Jobba med, istället för mot algoritmen. Upprepa rensningen med jämna mellanrum (åtminstone så länge du fortsätter använda apparna).

Just nu tar Beyonce stor plats i mina flöden. Hon är en god förebild för stunden. Då kollar jag närapå endast videos och bilder på henne och hennes framträdanden. Mitt upptäck-flöde på Instagram förstår det och föreslår därför kontenta som går i linje med det. Smart.

Det tuffa är att ignorera resten. Lyckas man fungerar det riktigt bra. Prova!

Likes

Comments

tankar

Inlägg i samarbete med den digitala boktjänsten BookBeat

Jag använder appen BookBeat för att lyssna på mina ljudböcker. Hela året i London har jag konverserat på engelska och fullkomligt älskat det. Det göms en sån härlig känsla i att lyckas förstå och bli förstådd på ett annat språk än modersmålet. Strax efter jul upptäckte jag att det i min app finns böcker på engelska och såg då plötsligt ljuset. Det blir mitt sätt att behålla språket, trots att svenska numera är mitt vardagsredskap. Hittills har jag lyssnat på Behold the Dreamers. En fabulös och fin bok utspelad i New York.

Via denna länk får du en första gratis prova-på månad (www.bookbeat.se/blogteam). Därefter väljer du själv hur länge du vill prenumerera. Du prenumererar på tjänsten utan bindningstid, för 169 kr i månaden. Ladda ner appen BookBeat och skapa ett konto. Gör det nu.

Har du aldrig tidigare testat ljudbok? Det är nödvändigtvis inget som ersätter vanlig läsning, utan är snarare ett komplement.

Två ytterligare tips är den omtalade Omringad av Idioter och uppföljaren Omringad av Psykopater. Efter att ha lyssnat på båda föredrar jag den första. Börja med den och du kommer få ett fantastiskt redskap för att förstå människor i din omgivning.

Skapa ditt konto HÄR för en första gratis prova-på månad.

Inlägget är i samarbete med den digitala boktjänsten BookBeat.

Likes

Comments

tankar

Glada nyheter!

Nu blir det äntligen enklare att besöka bloggen, jag har min egen domän 😄 När du nu ska hitta hit är direktlänken ellaflintberg.se Läser du dessutom varje dag kan jag rekommendera att spara blogglänken bland din läslista på telefonen. Jag hoppas det ska underlätta!

Här är mitt sällskap för dagen. En liten vovve som familjen sitter hundvakt åt.

Tack för så fin respons på gårdagens inlägg. Den kärleken räcker enda in på alla hjärtans dag idag. Jag fick en del frågor huruvida jag färgat mitt hår eller ej. Bilden är två år gammal och jag får trots allt säga att jag tar funderingarna som en komplimang. Desto längre jag är full av ungdomens källa desto bättre. Äldre blir vi ju alla ändå.

Glad alla hjärtans dag, ta hand om varandra. Vi ses imorgon!

Likes

Comments

tankar

Idag var min syster här, vi kollade på min gamla balkänning. Tuffast med min hemkomst är känslor från förr. Jag blev påmind redan andra dagen här i staden. När hon, en av de tjejer jag under min gymnasietid så febrilt önskade bekräftelse av, klev in på fiket. Kroppen reagerade instinktivt och blev full av känslor från då. Då när jag var rädd för att bli lämnad utanför eller betraktas som opopulär. Det kändes sorgligt att jag fann mig, 365 dagar senare, där igen. Jag har ju känt mig så fri.

Men jag är modig, för jag lät känslorna kännas och efter ett par dagar av skam i tanken på ett kliv bakåt är jag nu redo att acceptera att det inte var en förlust att känna rädslan. Det låg en vinst i att möta mina gamla känslor och våga konstatera att då var då, nu är nu. I am free to choose again och jag ska leva fri från rädsla. Och sanningen är att definitionen av populär och opopulär är en konspiration.

Min balkänning är lika fin nu som då. Jag är glad som kan se det.

Likes

Comments

tankar

Just nu har jag 3 påbörjade ljudböcker, två pocket lästa till hälften och en rullande podcast. Suck, jag har påbörjat för många småsaker i periferin och det gör att allmänna tillvaron känns stressig. Nu får jag antingen göra färdigt, avbryta eller avsluta det jag påbörjat. Det räcker med 1 ljudbok, 1 pocket och 1 podcast. Då blir jag mätt på underhållning och har mer tid åt annat.

En får göra sitt bästa för att bringa färg i dessa dar.

Podden jag lyssnar på nu heter Självklart. Ljudboken jag ska avsluta heter Omringad av psykopater och boken som ska flytta från nattygsbordet till hyllan heter Så här kan alla svenskar bli miljonärer.

I förmiddags var jag på projekmöte, inte vid Kulturhuset, men i närheten. Ta hand om varandra, kram!

Likes

Comments

tankar

Godkvällers!

Bloggens header är fotad på en roof-top bar. Den heter The Trafalgar, St James. HÄR kan ni hitta info om öppettider. Har du en resa bokad till London rekommenderar jag varmt denna plats för en eftermiddagskaffe eller sen middagsdrink. Det är så vackert och staden ligger mitt framför dig. London.

En annan fin rooftop bar är Aqua som ligger på Regent Street. Där har man utsikt mot shoppinggatan och pulsens känns. Det är fint både dag- och nattetid.

Ta hand om varandra och ha en bra kväll.

Likes

Comments

tankar

Idag har jag tagit ett viktigt kliv i livet. Jag har blivit medlem i Unga Aktiespararna! Länge har jag velat utveckla mitt sparande, vad som hållit tillbaks är en känsla av osäkerhet och bristande kunskap. Så häromdagenfick jag nys om en "UA Grundkurs" och bokade direkt min plats. Klockan ringde tidigt imorse och så tog jag bilen till Linköping. Där hölls heldagens aktivitet.

Unga Aktiespararna finns i hela Sverige, så oavsett vart i landet jag rör mig finns alltid event att gå på. Vet ni något om UA i Norrköping?

Skål för nya sammanhang och nytt medlemskap. Min ekonomiska slize för 2018 ska innefatta aktier.

Och skål för London.. 6 dagar sedan jag lämnade. Det är enkelt att skriva om en rolig dag, men ni ska veta att bakom kulissen så saknar jag. Staden, friheten och mitt liv där. Jag ville aldrig bort ifrån London, men jag ville mot mina drömmar. Därför är jag i Sverige igen.

Det är inte bara enkelt att återvända till sin hemstad, sin familjebostad och gamla strukturer. Jag är någon ny i något som känns gammalt. Det är stundtals obekvämt. När det känns så så tänker jag att...

Oavsett vart vi är och oavsett vad vi gör så finns vi det viktigaste i oss. Nu ska jag hem till min bästis Johanna. En av fördelarna med att bo i Norrköping. Ha en fin kväll :-)

Likes

Comments

tankar

Med tid i London kommer perspektiv och expertis på att kompisdejta. Det har gjort mig gott. I en stad med miljontals invånare, som ständigt rör sig, blir man duktig på att knyta och aktivt välja kontakter. Med en flytt kommer dessutom distans från tidigare sociala sammanhang. Det innebär möjlighet att observera vilka relationer som präglat ens liv. Är du nöjd med dina? Förresten behöver man inte flytta utomlands för att aktivt välja sina vänner. Det går lika bra att börja kring dina hemmamiljöer, det kräver bara en dos av mod och perspektiv. En bra början kan vara att ragga en första ny kompisdejt. Fråga någon om en fika! När du väl börjat kompisdejta kommer det bli enklare att avgöra vilka i din nuvarande krets du vill behålla och vilka nya du vill välkomna.

Val av vänner innebär att en både kan lämna och bli lämnad. Oavsett, så gör det till din vinning. Det är en frihet. När en försvinner får en annan plats.

Dina vänner reflekterar i viss mån dig. Ha en trevlig kväll, ta kontakt med något över Facebook och boka en kompisdejt.

Likes

Comments