Idag började vi dagen med frukost på McDonalds. Mycket här i Hong kong går ju lite över vår budget men McDonalds är ju alltid ett säkert kort för budgeten. När vi var klara där rörde vi oss mot Nan lian garden, så fin park verkligen! Ger en så häftig känsla med en så lugn och harmonisk park mitt i en stor pulserande stad. I anslutning till parken finns även ett buddhisttempel som vi besökte.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har vi varit ute på stan precis hela dagen. Vi började med att besöka en galleria som Ina hade synat in. Vi båda fick en chock av kylan vi möttes av här i Hongkong, så nu är vi ständigt på jakt efter varmare kläder då vi båda går runt och fryser. Sedan rörde vi oss vidare till ett område som kallas Mong kok, där vi bland annat gick på marknad och åt middag. Vi hittade en hel del fina grejer som vi fick med oss hem. Vi kom tillbaka till hotellet först klockan tio. Nu blir det sängen och sova så vi är redo imorgon!

Likes

Comments

Sen jag uppdaterade bloggen har vi hunnit byta land, numera befinner vi oss i Hongkong. Den sista tiden i Filippinerna hann vi med allt från att åka zipline och dyka till bergsklättring. Då vi har tillgång till bättre internet nu har jag möjligheten att uppdatera här med lite bilder från vår tid i El nido..

här ser ni några bilder från vårt mysiga boende. Kändes väldigt sorgligt och tråkigt att lämna vår philippino Mama som vi kallade henne, kvinnan som ägde vårt boende. Hon tog det som hennes uppgift lära oss allt om matlagning.

Några bilder från vår snorkeltur jag skrev om tidigare

här ser ni två svettiga tjejer efter bergsklättring och utsikten från toppen

Likes

Comments

Vi har börjat känna oss riktigt hemma här nu i El nido. Vissa dagar gör vi mer och andra gör vi mindre. Ibland går vi bara i princip till stranden och hem. Andra dagar åker vi på marknad, lagar större middagar eller går ut och tar en drink på kvällen. Vi har även hängt en del dagar med några tjejer från gamla handbollslaget som kom hit i ett par dagar. Då hade vi lite mer på schemat. Vi besökte två stränder här i närheten och hade en del trevliga middagar ute på restaurang. En dag åkte vi också på snorkeltur. Såg så många häftiga djur den dagen! Nemofiskar, en sköldpadda, två valar och delfiner?! Just nu håller vi på och lagar pizza tillsammans med paret som äger hotellet vi bor på. Tyvärr har jag inte tillräckligt bra internet för att få upp några bilder här på bloggen..

Likes

Comments

Nu är det tre dagar sedan vi landade i Filippinerna. Vi började med att sova en natt i Puerto Princesa innan vi tog oss vidare till El Nido. Väl framme i El nido hade vi bokat ett boende för en natt som liknande en fängelsehåla med en stark avloppslukt. Ina började till och med fundera om en del fångar faktiskt har det bättre än så. Så vår första dag gick vi omkring och letade efter ett nytt boende men upptäckte snabbt att allt var fullbokat och svindyrt?! Så vår utväg blev att gå tillbaka till det boende där jag och Linn bodde på när vi var här förra året och där bor vi nu! Kvinnan som äger det här boendet kände igen mig direkt och vi har känt oss så välkomna här! Vi får även använda köket hur mycket vi vill så igår gick vi till affären och handlade. Kändes rätt konstigt att laga mat och diska då vi ätit alla måltider ute nu i två månader.. Men vi gillar det! Känns redan som hemma här.

Likes

Comments

Igår lämnade vi Gili T för att åka tillbaka till Bali. Kändes faktiskt lite sorgligt att åka därifrån. Dels för att jag tyckte om det väldigt mycket, vi började känna oss så hemma på vårt hostel och personalen där och även för att jag inte kände mig helt klar där när jag lämnade. Färjan tillbaka tog oss ungefär 4 h så vi var inte framme i Seminyak förren sent på eftermiddagen. Här i Seminyak kommer vi stanna nu sista tiden på Bali innan vi flyger iväg igen! Nu bor vi i en sovsal för 43 personer vilket är rekord för resan. Dock har vi ett eget kryp in med gardin så märkligt nog känns det knappt som de andra är där. 


På kvällen råkade vi gå förbi en restaurang med väldigt bra priser just den kvällen, så där blev det en riktig brakmiddag innan vi gick hem och la oss.

Idag har vi promenerat omkring här i Seminyak, kollat in stranden, kikat i butiker och liknande. Vi stannade även till på Cafe organic för lunch, som är ett rätt omtalat matställe här. Jag gick därifrån mätt och belåten efter min maffiga macka som ni ser på bilden till höger. Ina däremot var mindre nöjd då hon fick in en skål med kaninmat som hon själv uttryckte det.

Likes

Comments

Nu har det varit väldigt tyst här på bloggen i ett par dagar men här ovan ser ni en del bilder från de senaste dagarna. Tyvärr blev Ina sjuk igen här på Gili T så hon har spenderat en del dagar inne på rummet medan jag har cyklat till stranden, kikat i butiker eller liknande. Här tog vi även kontakt med en läkare så Ina fick vara på kliniken där under dag och få dropp och då blev hon mycket bättre vilket vi båda är jätteglada över! Efter att en del av mina kläder krympte och blev rosa när jag lämnade in de på tvätt så var jag i stort behov av lite nytt. Att hitta nya kläder har dock varit mycket svårare än vad man kan tro men efter att ha skannat i stort sett hela ön så kom jag till slut hem med lite nytt. Vi har också besökt en hel del trevliga restaurangen, cyklat ner till stranden och tittat på solnedgången, firat in det nya året på ett stort dansgolv på stranden och åkt på snorkeltur till de andra gili öarna.

Likes

Comments

Idag började vi dagen med att hyra varsin cykel här på vårt hostel. Då det inte är tillåtet med motorfordon på ön så cyklar alla eller åker häst och vagn för att ta sig runt, vilket jag älskar! Ger en så mysig vibe på gatorna! Vi cyklade runt ön på förmiddagen och vi båda fick en så bra inställning till Gili t efter det. Här finns både en viss avslappnad stämning samtidigt som du kan hitta lite liv och rörelse på main road. Ikväll tänkte vi ta cyklarna till en restaurang på stranden som vi synat in. Vi har hört att den ska vara bra att besöka lagom till solnedgången.

Likes

Comments

Igår kände sig Ina fortfarande inte helt hundra och ville spendera dagen inne men jag var sugen på strand så jag gav mig av på egen hand. Bad om skjuts från hotellet till dream beach som jag hört skulle vara fin. På vägen dit stannade han även till för att visa mig en rekreationscermoni som pågick under dagen vilket var kul att se! Stranden var jättefint, helt fascinerad över hur blått vattnet är här. Passade även på att gå bort till devils tear och kolla där då det inte ligger alls långt bort från dream beach.

Dream beach

Supergod sushi som jag åt till lunch på en trevlig restaurang på stranden.

Devils tear

Likes

Comments

Igår firade vi julafton här på nusa lembongan. Vi började dagen med ett spabesök vilket var så härligt! Där fick vi fotbad, massage, bodyscrub och även en facial för mig och hårbehandling för Ina. På kvällen åkte vi ner till en restaurang som kallas Mama Mia där vi åt middag. Jag åt en jättegod fisk och skaldjurstallrik med espressomartini till efterrätt. Sedan avslutade vi kvällen med ett dopp i poolen på hotellet. En minst sagt annorlunda julafton, men trevligt var det!

Likes

Comments