Daniel , Emerald, Träning , Tävling

Hej! Nu är jag tillbaka på bloggen för att göra ett nytt försök.😝
Det var ca 9 månader sedan jag bloggade sist, vilket ör en väääldigt lång tid och det har hunnit hända en massor sedan dess.

Jag kan börja med att berätta att vi har lämnat tillbaka hennessy😓, det gjorde vi i somras.
Jag och Emerald kvalade till SM som gick i Hammarö. Jag kan bara säga att det är en tävling jag vill glömma, ingenting gick bra. Jag och Emerald har haft en väldigt tuff period, men vi är på väg tillbaka. Det började typ några veckor innan SM och sen fortsatte det ungefär ända till i julas. Men såklart har vi haft många bra träningar och så men allt har varit extremt svårt.
Vi var även med i Development tour, det var jätte roliga tävlingar och jag har lärt känna väldigt mycket nya personer. Jag var med på 2/3 tävlingar och båda gick åt skogen.den första var i Gävle och den andra var i Göteborg. jag kommer inte ihåg så mycket från någon av tävlingarna, men resultat mesigt så var det inte speciellt bra.

Jag och Emerald har varit me di elit allsvenskan med Sundbys ponny elit lag. Vilket har varit fantastiskt kul. Tillslut kom vi med i lag-SM vilket var verkligen en höjdpunkt på året! Tillslut hamnade vårat lag på en femte plats.

Daniel har utvecklats något extremt! Det är sååå kul att jag är med i hans utveckling. Jag och Daniel red i Gävle en lätt b:1 på 76%!!!!! Vilket var galet kul! Vi har gjort väldigt många bra starter och vi har även debuterat lätt a. Det var väldigt svårt och vi var nog inte där änn då, men nu är han snart redo för LAP:1!!

Jag ska verkligen försöka göra mitt bästa att börja blogga och att vara aktiv här. Men ni får gärna skriva vad ni vill se mer av på bloggen.

Elize

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Daniel , Emerald, Hennessy, Träning

Idag var det Daniels första träning för Carina! Han var super duktig och det märks verkligen hur mycket han har utvecklats.

Jag red också Hennessy för Carina idag, han var också sååå fin och lyssnade super bra. Vi red igenom vissa delar från FEI mästerskaps programmet och han var så duktig.

Igår så hoppade jag för Mats och det gick bra och det kändes bra. Efter det kom mamma upp till Sundby med Emerald och jag red igenom FEI lagtävlands programmet och han var så fin.

Alla hästar känns så himla bra just nu och jag längtar verkhelighet till på söndag så vi drar till Eskilstuna och tävlar med både Hennessy och Emerald.

Bilderna på Daniel är från tävlingen i söndags.
❤️🌟

Likes

Comments

Daniel , Tävling

Idag åkte vi till mälarhöjden för att starta Daniels första tävling någonsin. Han var super duktig. Vi lyckades rida ihop 67% och det ledde till en tredjeplats, trotts dom dåliga förutsättningarna. När jag skulle hoppa upp så var han ganska spänd så när han hade lugnat ner sig lite hoppade jag upp. När jag precis skulle lägga över benet så får han panik. Han drog iväg. Jag flög av och jag lyckades flyga väldigt högt upp i luften.
Jag lyckades bara som tur är få en spark på smalbenet, det hade kunnat gå väldigt mycket sämre. Men det var en väldigt bra tävlings debut om man räknar bort från att jag lyckades ramla av.
❤️❤️

Likes

Comments

Emerald, Hennessy, Daniel , Träning

Idag så red jag alla tre ponnyer! Alla gick jätte bra! Jag började med att rida Hennessy och han fick helt ok i början men sedan gick så bättre. Han ville inte riktigt ta skänken idag iallafall inte som han brukar. Så det blev mycket övergångar och bara att han ska lyssna på mig. Jag red även lite FEI rörelser och testade antagande alla rörelser som är med i FEI, vi ska starta våran första FEI i påsk.

Emerald gick jätte bra i slutet! Han var hur fin som helst! I början hade vi svårt, jag höll på med händerna för mycket och tillslut så fastnade vi. Men vi red igenom lätt a:p1 an och han var helt fantastisk! Vi ska starta våran första tävling tillsammans på långfredagen!! Och få hoppas vi att vi får vårt första nationella kval! Evelin fick rida lite på Emerald i slutet! Han var super snäll.

Jag red även Daniel en kort stund efter att mamma hade ridit honom. Han har blivit super fin verkligen! Han har mycket bättre kondition och han vill ner framåt nu och bromsar inte imiterades så mycket längre. Vi släppte även honom i paddocken en kort stund och han älskade det, han sprang och busade väldigt mycket
❤🐴

Likes

Comments

Idag var den bästa dagen i mitt liv! 17:25 kom han min Emerald! Finns ingen som är så glad och lycklig som jag är nu!! längtar redan tills jag träffa honom imorgon och kanske till och med rida! Han skötte sig jätte bra och han var super snäll! Vi provade även ut lite sadlar och Daniels båda hopp och dressyr sadel satt perfekt! Vi monterade även ihop dollars gamla träns och det funkade också super!❤🌟

Idag så han jag rida både Daniel och Hennessy! Hennessy var super fin! Och han lyssnade super bra på mig och mina hjälper. Men i början hade han lite svårt att fokusera för han höll på med minne så himla mycket. Daniel var super duktig idag!!!!! Han lyssnade väldigt bra, vissa pass kan han bli väldigt seg och inte lyssnar över huvud taget men så var det inte idag!!

Likes

Comments

Emerald

I julas var vi och provred en massa ponnyer i Danmark. Det var från den resan vi provred Daniel och Emerald. Emerald är en 16 årig D ponny dom har gått Danska mästerskapet. Han är en Fux. Han är jätte rolig att rida på och han är helt fantastisk! Men det bästa är att han kommer redan i kväll! ❤🐴

Likes

Comments

Hennessy, Daniel , Träning

Idag började jag med att rida Hennessy, han var väldigt fin och lyssnade superbra! Jag övade på att han skulle lyssna för skänken och vi gjorde ganska mycket skolor han var super duktig!!! Vi red lite delar från FEI som vi ska rida i påsk!!😁😁 han var super duktig och det märks att han har gjort det förr🌟🌟

Sen var det Daniels tur, det kändes inte alls lika bra som det gjorde igår😬 vissa dager är det som om han går med bromsen i... men det berodde nog mest på att han gick ganska hårt igår😂😬 han har även fått en större hage så nu kan han busa av sig lite på dagarna😁😁

Likes

Comments

Daniel , Hennessy, Tävling

Idag red jag Daniel och han var super duktig! Vi övade mycket galoppfattningar och sedan travade vi över lite bommar. Vi tränade speciellt på att fatta höger galopp, då han gärna vill fatta vänster i höger varv😬 Vi har även börjat göra lite öppnor och han har lärt sig supersnabbt.

Jag och Hennessy var och tävlade i Hammarö i helgen. Första klassen (lätt A:1) på lördagen kändes helt ok men det tyckte inte domaren. Han blev lite lång och han tappade bjudningen. Men i andra klassen ( lätt A:P1) gick han super bra, han hade superbra framåt bjudning och lyssnade på mina skänklar direkt!
vi slutade på 65,6% och det blev en andra plats och ett kval till nationellt.
På söndagen red jag lite innan jag startade, och han kändes super redan då. Vi startade också en lätt A:P1 a på söndagen, och han kändes super bra där också. Tyvärr så råkade vi få ett galoppombyte inan en mellan galopp
😬 men det slutade med en vinst med 69,6% fick även en 8 på ryttaren och det är mitt största problem som vi tränar på😂 så nu är vi kvalde till nationellt, känns helt fantastiskt! ❤🐴🐴🐴🌟🏆🏆💪🏼

Likes

Comments

Hennessy

Igår så red jag Hennessy i ridhuset🐴👍🏼 det gick jätte bra, han fick mycket galopp och mycket att han ska vara rund och låg. Det var hans lugna dag👍🏼👍🏼

Likes

Comments