Godmorgon onsdag, idag är det som jag har sagt innan min effektivaste dag. När jag får mest gjort och hämtar ny energi. Det blir inte träning för är fortfarande dålig, vilket suger. Jag vill bli 100% frisk så att jag kan sätta igång igen. Men så länge så får jag fokusera mer på skolan, första terminen är snart över och jag är faktiskt stolt över mig själv när jag ser vilka resultat jag får på proven. Jag har aldrig fått mer än godkänd innan och nu ligger alla resultat på A och B.
Och det känns så skönt att vara närmare mitt mål, som jag vet att jag kommer att nå. Bara jag fortsätter att kämpa!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ibland känns livet sådär extra tufft, det känns som att vissa saker är omöjliga och att man inte räcker till. Ibland känns livet extra orättvist och ibland gör livet mig förbannad.
Jag är 23 år gammal och jag har kvar en viktigt manlig förebild, dem andra har dött. Jag har gått igenom döden och den sorgen som kommer med på olika sätt, på olika nivåer. Alla lika smärtsamma och jobbiga. Vissa har tärt mer på mig själv och vissa har förändrat mitt sätt att vara mot andra. När jag var 11 år såg jag min pappa dö, hela mitt liv stannade upp och jag visste inte hur jag skulle hantera den sorgen, och det vet jag inte idag heller. Hela min familjs liv skulle förändras och vi skulle tvingas att fortsätta leva och finna oss i att han var borta. Jag fått lära mig att leva med den sorgen, smärtan, saknade och ilskan jag känner. Jag kommer ihåg att jag sa till min mamma att jag aldrig vill att hon ska behöva gå igenom samma sak. Behöva känna samma smärta och sorg.
När min morfar dog var det jobbigaste för mig att behöva veta att min mamma ska behöva känna samma sak som jag gör.
Hon förlorade sin man och blev ensman med två barn, hon gjorde och gör fortfarande allting för oss. Hon har kämpat genom mycket och för mig är hon och kommer alltid att vara den kvinnan som räddade mitt liv. Den starkaste och mest fantastiska kvinna jag känner.
Jag avskyr att se min mamma ledsen och det var precis det som gjorde extra ont när min morfar gick bort. Jag ville förändra mitt sätt att vara på, jag ville förändra mitt sätt att behandla mina nära på.
Men just där och då, under dem åren min mamma och min familj behövde mig som mest. Kunde jag inte göra någonting. Jag levde själv i en sorg, en rädsla och ilska för att mitt liv inte längre var mitt. Jag styrdes av något annat.
Jag var livrädd för framtiden, hur jag skulle klara av att leva och vara en bra mamma när jag satt fast i något jag visste inte var hållbart. Jag svek alla runt omkring mig och även mig själv. Jag trodde jag var mycket starkare och hade mer att komma med. Men det visade sig att det gick inte. Jag bar på så många hemligheter även om alla visste, jag bar på så mycket sorg att min mamma fick ta smällen. Jag svek henne genom att vända mig emot henne istället för att våga skrika efter hjälp.
Jag kände mig värdelös och den ångesten jag bär på för hur allting blev kommer aldrig komma ifrån mig. Det är mycket jag aldrig kommer att kunna glömma eller förlåta, det är mycket som skrämmer mig inför framtiden.
Det är många, nästan alla som tror att jag kommit över allt, att jag gått vidare och kan börja om på nytt. Men så är det inte. Som tycker jag är stark för att jag står där jag står idag. Sen finns det dem som dömmer, dem som tycker att jag ska skylla mig själv, att jag bara hade kunnat lämna.
Och det är precis det jag gör, dömer mig själv.
Hur kunde jag låta mitt liv återigen stanna upp och vändas upp och ner.
Jag är 23 år gammal och har upplever mer svek, död och sorg än vad många andra har. Jag är en trasig själ som varje dag gör mitt bästa för att komma vidare. För att kunna leva det liv jag vill leva.
Men ärren från alla dessa olika tider i mitt liv kommer aldrig att lämna mig. Dem kommer aldrig gå att sy igen.
Jag är ledsen för allting jag har ställt med, för alla jag har svikit och vänt ryggen, för att jag inte lyssnade och för att jag lät det gå så långt.
Men jag lovar er att jag ska göra allt jag kan för att visa att jag finns här, att jag är den människan jag vill vara. Att jag ska finnas där för er och att jag ska behandla er med den respekten ni förtjänar.
Och ni vet vilka ni är, ni som aldrig har svikit mig, ni som har gjort allting ni kan för att visa att ni bryr er.
Tack för det, tack för att ni har lärt mig att även om livet är orättvist finns det rättvisor i världen. Ni är guld värda och gör mitt liv lättare att leva.
Och framförallt, min underbara dotter. Tack för att du kom in i mitt liv när du gjorde det, du ger mig all den styrka jag behöver.
Jag är tacksam att mitt i allt elände kom det något bra, jag är tacksam över att jag har prioriterat min dotters välmående och henne bästa, att jag satte mina känslor åt sidan och fortfarande gör för att hon ska få den bästa förutsättningen.
Jag vet att det finns folk som alltid kommer att döma mig, som alltid kommer tycka och tänka, som alltid har något att säga till om. Och att mycket i det grundas i avundsjuka. Avundsjuka för att jag faktiskt kom loss och hanterar hela denna situation som jag gör. Att jag har den familj och dem vänner runt omkring mig som behövs, att jag prioritera min dotter på alla sätt och vis.
Och att jag har turen och lyckan att få bo i denna underbara stad, där jag har möjligheterna till att förverkliga min dröm.

  • 32 Readers

Likes

Comments

Stress är det värsta jag vet, när man har varit sjuk en vecka så tappar man rutinerna helt, stressade till skolan igår och fick stressa idag.
Ska köpa mig en kaffe och försöka vakna till. Imorgon är jag ledig vilket betyder att imorgon ska jag plugga hela dagen och sen ha möte på förskolan. Det är mycket som händer nu och jag är på slutspurten av min termin i skolan.
Men allting går bra bara man vill det själv!

  • 39 Readers

Likes

Comments

Söndagar är lika med städdagar, har städat hela morgonen så nu är det tipp topp här hemma, har fått i oss lite frukost och nu ska vi fixa oss och ta oss ut, det blev bara en snabb visit ut är igår då det regnade som attan, men idag bjuds det på sol!
Ska gå ut på en långpromenad, det får bli min lilla träning. Får panik av att inte röra på mig och vara sjuk, men nu så är jag äntligen frisk. Eller ja så gott som men måste ända ta det lugnt ett tag till. Så blir nog ingen träning denna veckan heller..
Men jag kan i alla fall ta mig till skolan och kan göra något annat än att bara ligga i sängen hela dagen, bara det är underbart.
Nej jag ör verkligen ingen soffpotatis eller någon som vill hålla mig inomhus ofta, utan jag gillar att hitta på saker!

  • 31 Readers

Likes

Comments

Äntligen lördag och jag känner mig piggare så idag blir det att ta sig ut, hoppas på lite sol för jag tänkte försöka mig på att ta lite fina höstbilder!
Igår var som sagt en lugn kväll full med en massa mys, vi kollade på idol och Livia körde live show. Och det fick en väldigt bra fredagsleverans! Nämligen en ny vagn. 😁 måste säga att jag blev förvånade över babyworld.se snabba leverans, jag beställde vagnen på torsdag morgon. Är då himla nöjd och det är lillan med, hon vill inte sitta någon annan stans än i vagnen.
Det blev en bugaboo bee5, har kollat på den länge och kände att jag behövde en mindre, lättare och smidig vagn. Speciellt då det blir mycket tåg och kommer bli mer när min bror får sitt barn! Sen är den så himla snygg också!
Nu ska jag fixa lite frukost och sen ska vi duscha och bege oss ut!

Likes

Comments

Godmorgon, idag är det fredag och det innebär helg, det ska bli så skönt att bara vara hemma och få koppla av. Att inte behöva ta sig någon stans och flänga runt en massa.
Jag vaknade upp och kände mig piggare idag men får se hur länge det håller i sig, man brukar nämligen känna sig bäst på morgon vid sjukdom.
Idag måste jag sätta mig och plugga en massa, läsa på till prov och komma ikapp det jag har missat. Jag hoppas bara att en helg med lugnt tempo ska göra sitt och att jag kan komma tillbaka till skolan på måndag, och framförallt träningen. Det är det jag mår som sämst över, att jag inte har kunnat tränat en enda gång i veckan. Men jag måste lyssna på min kropp för annars bryter den ihop helt, det har jag lärt mig.
Så ska fortsätta knapra värktabletter och dricka en massa tee. Det finns inte mycket annat jag kan göra, men jag börjar bli knäpp utav att vara hemma och att inte ha orken till att göra någonting. Jag avskyr det.
Jag är en människa som gillar att hitta på saker och ta mig ut och promenera och upptäcka nya platser med Livia. Men vi får se, ikväll blir i alla fall en lugn och mysig kväll men imorgon får vi ta oss ut.
Hoppas på lite värme och sol då, för som jag saknar sommaren.

  • 43 Readers

Likes

Comments

När man bara blir sjukare och sjukare, jag hatar det. Kan inte sova på nätterna och det värsta av allt är att det börjar gå ut till mina öron. Och ni som känner mig vet vilka problem jag har med dem. Så det var tacksamt att mamma var här och kunde lämna lillan på dagis innan hon reser till Portugal. Och om en vecka är hon här för att stanna längre, jag längtar!
Idag måste jag försöka orka att sätta mig och plugga då jag har prov på måndag, men fan det är kämpigt att bara ta sig ur sängen.
Är så trött och svettig men fryser samtidigt, jag får göra mig lite tee och trycka i mig alvedon och försöka vila lite nu innan jag måste vakna till och ta tag i allt.
Men jag försöker le för mig själv och gå runt och tänka på roliga saker så kanske hjärna luras och blir friskare snabbare..
har verkligen inte tid för att vara sjuk!

Likes

Comments

När man är hemma och inte är en människa som klarar av att bara sitta och ta det lugnt så får man passa på att ta hand lite om sig själv. Jag har hittat den absolut bästa ögonbryns färgen! Den sätter sig som om du tatuerar brynen och den stannar där, vaknar alltså upp mes ifyllda ögonbryn varje morgon! Det är lycka det och att mindre stressmoment. Sen sitter jag med min underbara black mask, älskar hur den tar bort varande liten por i ansiktet! Rekommendera verkligen båda två, speciellt till alla oss mammor som vill ha mer tid över till annat. Visst är jag noga med att tvätta borr mitt smink och rengöra mitt ansikte varje kväll men det är skönt med något som tar bort exakt allt!
Jag har en ganska lång rutin på kvällen med en olika produkter från mitt favorit märke Clinique, jag älskar deras produkter och har alltid gjort. Dem kostar men dem håller långe och är bäst för min hud. Det finns inget bättre än att känna sig ten och fräsch hela dagen lång, visserligen är min sminkrutin inte alls lika lång som rengöringen haha. Jag använder bara lite puder och mascara.

Likes

Comments

Känner mig vilsen, vet inte vad det är men min magkänsla säger att något är fel. Jag vill inte gå runt och bära på ett ansvar som inte är mitt, jag vill inte känna att allt hänger på mig. Varför ska jag alltid hamna i mitten? När det är saker som inte rör mig, där jag inte vill lägga mig i. Jag är trött på att vara fast i mitten och vara den som ska bära upp allt. Alla tycker och säger så mycket men ingen gör något åt det, alla sopar det under mattan och låter det vara, dem hoppas att det löser sig. Varför är jag den som har fått ta så mycket skit? Varför är jag den som fått höra alla fel jag gör och allt jag inte gör? Varför är det ingen som står på min sida i allt det här? Jag valde inte att bli inblandad eller indragen men jag försöker göra det bästa jag kan av situationen och har alltid gjort. Ändå är det jag som har blivit sviken, lämnad ensam och fått ta allt som har gått fel. Jag är trött på att försöka, jag är trött på vara den som tar initiativ. Det är inte mitt ansvar och jag tänker inte lägga ner mer energi på det.
Vet inte om det är för att jag är sjuk som jag känner mig extra ensam och ängslig men något är det. Och jag är trött på den här känslan, speciellt när jag har allt det jag vill ha i mitt liv.
Idag bli i alla fall bara en lugn dag hemma med plugg och lite städning. Om jag orkar. Mår fruktansvärt dåligt och är helt orkeslös.

Likes

Comments

Fick gå hem från skolan för att kroppen inte orkade med, den vill inte fungera alls. Så gick hem och bara tog det lite lugnt innan jag skulle hämta lillan.
När hon var hämtad så bestämde vi oss för att bana bullar, då jag är för trött för att gå ut till en lekplats med henne får vi göra något hemma istället. Jag får alltid så dåligt självförtroende när jag är sjuk och inte orkar hålla igång hela tiden men vi brukar hitta på små äventyr ändå. Det är det lilla som räknas och efter några sjukdomar som ensam blir man härdad och orkar mer även fast man inte riktigt gör det.
Imorgon blir det en hemma dag för båda tror jag, lite kvalitets tid och bara en mysig dag! För tiden jag spenderar med min dotter är den bästa tiden som finns, sjuk och frisk så älskar jag att vara med henne.

Likes

Comments