Vihdoin ja viimein pääsin minäkin viettämään kesäpäivää, kun sattui yksi vapaapäivä viikkoon ja vielä lauantaille! Pyhitettiin tämä päivä poikaystävän kanssa pienelle reissulle kesäiseen Porvooseen. Meillä kävi todella hyvä tuuri, että säät suosivat niinkin hyvin, että aurinko paistoi täydeltä taivaalta aamusta iltaan ja lämpöä oli noin 25 astetta.

Finally I got to enjoy summer a little bit on Saturday when I happened to have a day off from work! My boyfriend and I decided to make the most of it and take a little trip to summery old town of Porvoo. We were really lucky that the weather was so great, the sun was out from dawn to dusk and it was about 25 degrees.

Suunnitelmissani oli, että saisin kunnon järkkärikuvia vihdoin ja viimein tänne bloginkin puolelle, mutta tekniikka tottakai pettää aina kun sen ei pitäisi! Kun päästiin perille, jostain syystä mun muistikortti oli mennyt ”lukkoon” ja sillä ei voinut siis kuvata mitään. Onneksi mun hovikuvaajani sai mun harmitukseni katoamaan ja tyydyttiin vain IPhone-kuviin.

I was hoping that I’d finally get some quality DSLR-photos to my blog but of course technology fails always when it isn’t supposed to! When we arrived we noticed that somehow my memory card had gotten “locked” and it couldn’t save any pictures. Luckily my personal photographer (my boyfriend) made my disappointment disappear and we settled for iPhone-pics.

Käytiin ensin lounaalla ravintolassa nimeltä Fryysarinranta. Vaikka jonoa ravintolaan oli, saatiin pöytä aika nopeasti ja vielä terassilta. Ruoka oli ihan älyttömän hyvää ja kevyttä ”kesäruokaa”, itse söin kansanrintaa parsalla ja sitruksisella risotolla, NAM!

First we had lunch in a restaurant called Fryysarinranta. Even though there was a queue to the restaurant we got a table for us pretty quickly, and even from the terrace. The food was amazing and light “summer food”. I had chicken breast with asparagus and citrus risotto, YUM!

Lounaan jälkeen suunnattiin kiertämään vanhaa Porvoota läpi. Olin kyllä niin ihmeissäni koko ajan siitä miten kaunista siellä oli! Kirjavan väriset puiset talot ja kasvillisuus kapeiden mukulakivikatujen varrella vaan upposi muhun. Pienet käsityömyymälät vanhan Porvoon ”keskustassa” olivat tulvillaan kaikkea suloista, ja viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita löytyy sieltä yltäkyllin. Niin paljon ihastuttiin Porvooseen, että ruvettiin jo leikkisästi puhumaan, että tännehän voisi jo muuttaa! Kierrettiin melkein koko vanha Porvoo läpi ja istuttiin hetki myös pienen puiston penkillä paistattelemassa päivää, kunnes jatkettiin matkaa hakemaan Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan jätskiä ja siitä kahville Café Fannyyn.

After lunch we headed to roam around the old town of Porvoo. I was so amazed all the time how beautiful it was there! Colourful wooden houses and vegetation by cobblestone streets just really got to me. Little handicraft boutiques in the centre of the old town are full of everything lovely, and there can be found many cozy cafés and restaurants. We loved Porvoo so much that we playfully started to talk about it as a possible place to move to! We went through almost all of the old town of Porvoo and then sat for a little while in a small park to enjoy the sun until we continued to get some ice cream from Vanhan Porvoon Jäätelötehdas, which is a local ice cream factory, and after that headed for coffee in Café Fanny.

Kotimatkalla pysähdyttiin vielä kaupassa ja vietettiin illalla koti-iltaa grillaten makkaraa ja muuta kesäherkkua. Seuraavana päivänä mulla olikin sitten taas töitä, mutta meidän lauantain reissu teki todella hyvää meille molemmille ja töissäkin jaksoi selvästi paremmin, kun oli saanut viettää niin kivan päivän lauantaina 🖤

On the way home we stopped to the store and spent the evening home grilling sausages and other summer “delicacies”. The next day I had work again but our little trip on Saturday did really good for the both of us, and I clearly managed much better at work after I got to spend such a nice day on Saturday 🖤

(ignore my nail polish lol)

Tästä meidän pienestä Porvoon reissusta tuli heti yksi mun kesän 2018 lempihetkistä ja se oli oiva minireissu, jonka suosittelen kesän aikana toteuttamaan! Jos kaipaa jotain pientä irtiottoa arkeen ja pois kaupungista, tämä on se juttu!

Our little trip to Porvoo became instantly one of my favourite moments of summer 2018 and it was a splendid mini trip that I recommend to do over the summer! If you feel like doing something special and getting out of the city, this is it!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Tällä kertaa vähän erilaisempaa postausta mun blogiin poiketen mun yleisestä linjasta. Jaan teille mun reseptin helppoon, nopeaan ja terveelliseen tomaattikeittoon! Tästä keitosta tulee maha täyteen ja maistuu niin hyvältä. Sain reseptin kaveriltani joskus ja tämä on kuulemma heidän perheen/lähisuvun "kehittelemä". God knows mulla ei ainakaan ole sellaisia lahjoja keittiön puolella, että voisin mitään reseptejä itse tekaista vaikka kokkaamisesta pidänkin, tosin en ole siinäkään mikään taivaan kirkkain tähti. Ensimmäisen kerran kun tätä tein ja pistin poikaystävän maistamaan, on hän siitä lähtien vinkunut aina aika ajoin, että milloin taas teen tomaattikeittoa. Erittäin hyvä vaihtoehto jos haluaa esimerkiksi vähentää lihan syömistä omasta ruokavaliostaan, mutta silti nauttia ruoasta. Täysin vegaaninen ruoka ellei lisää annoksen päälle fetaa, jota itse aina harrastan, sillä se kruunaa koko keiton. Keitosta voi tehdä tulisen tai miedon, oman mielen mukaan. Itse pidän todella paljon tulisesta ruoasta, joten lisään mausteita ihan reilulla kädellä. Pidän myös vähän tuhdimmasta keitosta, eli että siinä on enemmän vihanneksia ja keitto on paksumpaa, vähän enemmän "chunky" koostumukseltaan. Vaikka ei keittoa maustaisi tuliseksi, on siinä silti makua aivan yhtä paljon ja koostumuksesta voi tehdä myös mieleisensä!

MAAILMAN PARAS TOMAATTIKEITTO -resepti (n. 4 annosta):

2-3 tomaattia
valkosipulinkynsiä
1 iso sipuli
varsiselleriä
(porkkanaa)
oliiviöljyä
1 yrttitomaattimurska
1 tavallinen tomaattimurska
2 tomaattipyreetä
mustapippuria
suolaa
cayennepippuria
jauhettua inkivääriä
vettä

(feta & basilika)

Aloita pilkkomalla kasvikset kuutioiksi ja kaada kattilanpohjalle oliiviöljyä. Lisää joukkoon valkosipulinkynnet leikattuina (ei puristettuina, sillä eniten makua irtoaa kun ne ovat leikatut, tällaisen urbaanin legendan olen kuullut). Lisäsin ensimmäisen kerran keiton joukkoon porkkanaa ohuiksi viipaleiksi leikattuna ja sopi yllättävän hyvin keittoon! Alkuperäisessä reseptissä sitä ei ole, joten tämänkin peliliikkeen voi tehdä jos tekee mieli kokeilla. Kuullota kasviksia kattilanpohjalla oliiviöljyssä kunnes ne ovat pehmenneet ja lisää joukkoon tomaattimurskat sekä -pyre. Lisää joukkoon vettä riippuen millaisen koostumuksen keittoon haluat. Itse lisään vain n. yhden tomaattimurskapurkin verran, jotta keitto pysyy paksuna.

Sen jälkeen päästäänkin maustamaan keittoa! Mustapippurista pidän paljon, joten lisään sitä melkein joka ruokaan ihan reilusti. Suolaa käytän todella vähän, sillä se esimerkiksi kerää nestettä kroppaan (ja näin turvottaa) joten en käytä sitä juuri lainkaan kokkauksissani, vaikka suola on tavallaan kriittinen tekijä, kun makuja tuodaan esiin ruoissa. Mausteita voi aina lisätä oman mielen mukaan, joten kannattaa maistella keittoa ja pikkuhiljaa lisäillä, jotta saa keitosta sen makuisen kuin haluaa. Kuten sanoin, pidän tulisesta ruoasta, joten lisään cayennepippuria reilusti. Tämän kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen ettei sitä tule liikaa, sillä jo teelusikallinen tekee ruoasta todella tulista. Inkivääristä olen oppinut pitämään tämän keiton ansiosta. Inkivääri tekee hyvää esimerkiksi kun on flunssa, joten silloin kun joku on kipeänä ja teen tätä keittoa, lisään sitä hieman enemmän kuin yleensä. Kun tulisuudella ja inkiväärillä on balanssi, tuntuu, että flunssan tukkima nenä aukeaa heti! Cayennepippuri ja inkivääri sopivat todella hyvin yhteen ja tekevät keitosta herkullista. Mutta lisää mausteita harkiten ja maistellen, niin keitto ei mene pilalle!

Anna keiton vielä n. 5-10 minuuttia porista maustamisen jälkeen hellalla alhaisella lämmöllä ja sitten se onkin jo valmista! Suosittelen tarjoilemaan keiton esimerkiksi valkosipulivoipatongin kanssa (Fazerilla on ihan superhyvä tuorepatonki!) ja lisäämään annoksen päälle (fetaa) ja tuoretta basilikaa. Jäävesi tai punaviini sopii kylkiäisiksi todella hyvin tähän herkkuun ;) Tämä keitto on siis todella helppo valmistaa ja sopii sen takia niin arkiruoaksi kuin makunsa takia myös esimerkiksi tarjoiltavaksi illalliskutsuille. Tämä keitto kerää kyllä sulle pisteet masterchefinä!

Vaikka lisään päälle fetaa, pidän sitä pienenä paheena, sillä olen jo pitkään yrittänyt kuluttaa mahdollisimman vähän eläinperäisiä tuotteita. En käytä maitotuotteita (paitsi tuota fetaa ja aika ajoin kun hirvittävä suklaahimo iskee) ja olen pyrkinyt vähentää omaa lihan kulutusta. Punaista lihaa en syö oikeastaan lainkaan ja olen huomannut, miten hyvä olo on ollut, jos on ruokavalio pysynyt täysin kasviperäisenä! Olo on ollut paljon kevyempi niin sanotusti ja esimerkiksi syömisen jälkeen mua ei ole turvottanut juuri lainkaan. Yksi syy myös mun kasviperäiselle ruokavaliolle siirtymisessä on ollut joskus muinoin myös iho-ongelmat ja koen, että eläinperäisten tuotteiden vähentäminen ruokavaliostani on auttanut siihenkin.

Pitkään olen halunnut postata tästä ja pitkästä aikaa tein keittoa joten pääsin sen vihdoin kuvaamaan ja kirjoittamaan siitä. Olisi kiva kuulla, että mitä mieltä olette tälläisista postauksista, haluatteko nähdä enemmän lifestyle-postauksia vai enemmän esimerkiksi tyyli-postauksia? Toivottavasti päädytte kokeilemaan tätä reseptiä, sillä se on yksi ainakin mun lemppareista, joka helpottaa arjen ruuanlaittoa yksinkertaisuudellaan todella paljon!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Heipsan! Jonkun aikaa on taas vierähtänyt kun viimeksi postasin blogin puolella. Silloin oli alkamassa viimeinen pääsykoerutistus ja töitä oli viikon jokaisena päivänä. Nyt onneksi pääsykokeisiin lukeminen loppui viime keskiviikkona ja sen jälkeen olenkin ollut vain töissä ja huilinut vapaa-ajalla. Edelleen olen todella väsynyt ja nukkumaan tekisi mieli mennä jo yhdeksältä ellei aiemmin, eräänä iltana menin jo seitsemältä, haha! Nyt kuitenkin yksi stressitekijä on pois niin voi keskittyä vähän muuhunkin kuin pelkästään niin sanottuihin velvollisuuksiin ja se tuntuu toooosi hyvältä!
Mun alkukesä on kulunut pääasiassa töissä, enkä ole kerennyt oikein tekemään mitään sen kummallisempaa. Mökille pääsin kerran käymään yhdeksi yöksi ja sekin teki jo tosi hyvää! Eilen pääsin tänä vuonna ensimmäistä kertaa rannalle pariksi tunniksi ystävän kanssa jota en ollut nähnyt ikuisuuksiin ja oli ihanaa päästä vaihtamaan kuulumisia. Parin tunnin aikana kerkesin kuitenkin perinteisesti polttamaan mun valkoisen hipiäni aika pahasti.

Kesälle ei ole mulla hirveästi suunnitelmia, sillä lomaa ei tule mulla juurikaan olemaan. Koko kesänä mulla taitaa olla tasan 5 vapaapäivää jotka olen pyytänyt palkattomana vapaana. Ollaan kuitenkin vähän puhuttu pienistä reissuista Suomessa joita voisi toteuttaa kesän aikana, kuten reissua Tampereelle tai vain mökkeilyä. Itseasiassa lomailen seuraavan kerran kunnolla vasta syyskuussa, kun varasimme poikaystävän kanssa reissun Los Angelesiin viikoksi! Olen reissusta todella innoissani, sillä olen viimeksi vuosi sitten maaliskuussa käynyt siellä ja kaupunki on aivan mun lemppari matkakohde, josta olen ennenkin kirjoitellut blogiin mm. vinkkipostauksia kyseiseen kohteeseen matkustaville. Eniten olen iloinen siitä, että pääsen mun lempipaikkaan mun lempi-ihmisen kanssa ja näyttämään kaikki parhaimmat nähtävyydet ja paikat siellä. Säätkin näillä näkymin suosivat meitä, joten ihanaa mennä jatkamaan Suomen lyhyttä kesää vähän kauemmaksi.
Jotenkin tuntuu, että reissu joka häämöttää kaukaisessa tulevaisuudessa auttaa jaksamaan kesän läpi kaikkien töiden keskellä. Olisi kiva tehdä joku pieni viikonloppureissu kesän aikana johonkin kaupunkiin Euroopassa, mutta saa nähdä, että kerkeääkö tai keksiikö edes kiinnostavaa kohdetta! Haluaisin päästä käymään jossain missä ennen ei ole tullut käytyä. Mulla kun on tapana usein palata samoihin paikkoihin missä olen jo käynyt, jos olen tykännyt kaupungista.

Pyrin pitämään tämän kesän mahdollisimman stress-free ja elämään ehkä enemmänkin päivä kerrallaan tekemättä edes mitään sen kummoisempia suunnitelmia! Varsinkin, kun on paljon töitä, tulee jotenkin ahdistus yrittää sovittaa aikatauluja vielä vapaa-ajallekin. Mielestäni parhaat kokemukset ja muistot tuleekin niistä extempore-jutuista, joten niitä jään odottelemaan!
Millaisia kesäsuunnitelmia teillä on tai olisiko teillä mitään vinkkejä paikoista joita kannattaisi mennä katsomaan tai mahdollisia matkakohteita?

Tykkää-merkinnät

Kommentit