Idag är det en sån dag där tårarna bara rinner ner för kinderna. Idag är det en sån där dag där jag bara vill försvinna från jorden för en liten stund.
Jag saknar Urban så himla mycket. Vissa vet vem han är, vissa vet inte. Urban var iallafall min favorithäst på stallet innan han blev pensionerad & efter 1 år som pensionär fick han därefter somna in.
Han blev pensionär förra sommaren och han togs bort i mitten av detta år ungefär. För 27 veckor sedan för att vara exakt. Vissa dagar saknar jag honom mer än andra.
Jag skulle göra nästan vad som helst för att se honom igen, jag fick inte riktigt det hejdå jag ville säga. Han blev pensionerad under sommarlovet, ingen visste att han skulle bli pensionerad. Jag kommer ihåg att jag kramade hon, gav honom en puss på mulen & sa "vi syns efter sommaren".
Han var min favorit i 6 år. Jag har ridit i lite mer än 7 år. Det gör ont i hjärtat att tänka på honom trots att jag vet att han hade det bra.
Jag tänker tillbaka på våra minnen, när vi red barbacka och han var jätte pigg så jag gled från sida till sida och ramlade nästan av. Sen på ridlägret när vi skulle trava i damsadel och alla ramlade av. Alla gånger jag hoppade honom men framför allt alla gånger jag fick mysa med honom. Kan inte göra något annat än att tacka gud för att jag fick träffa en sån underbar häst.
Urban du är den finaste ängeln i himlen, jag hoppas du har det superbra. Längtar tills jag får sitta på din rygg igen. Jag älskar dig nu & föralltid.Denna bild framkallar både t
årar, minnen & saknad.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Träningen i dag var klockren aaah. Vilja gick verkligen som en tickande klocka och allt var perfekt. Vi hade omhoppningsvängar och även om jag inte tog så jättesnäva svängar så kändes det ändå så himla himla bra, inga vägringar, inga rivningar. Helt klockren. Jag orkar inte skriva mer noggrant wäh.
Häddåååå
//Wilda
Likes

Comments

Ja tyvärr så måste jag hålla med denna ponny mamman. Det är allt för ofta som man stöter på dessa människor. Tur att det bara finns någon enstaka av dem på Håbo ridklubb! 💕

http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Ponnymamman/2014/11/Hastfolk---i-behov-av-vett-och-etikett/

Likes

Comments

Jaaaa, snart är det Nobel och min födelsedag {23 dagar} och wäh vi ska ha nån typ av Nobelmiddag i skolan så då ska vi klä upp oss ähehehe. Så för några dagar sen åkte jag och handlade och hittade en fin klänning!{wow spännande inlägg}

Likes

Comments

Ja, det är snart dags för mig att välja gymnasium så jag har skrivit lite om mina tankar runt det på min blogg, nattstad.se/VivekaB

//Viveka❤️

  • Tankar

Likes

Comments

Först kan jag börja med att skriva hur det gick på gårdagens och dagens ridning!

Igår red jag Esto, vi hade någon form av.... Jag vet inte vad man kan kalla det. Vi tränade på att känna galoppen ordentligt. Esto var väldigt seg i början, vääääldigt seg. Sen självklart blev han skit pigg när vi började hoppa. Vi hade hoppat vår lilla "bana" en gång, sen skulle vi hoppa det åt andra hållet då självklart så springer Esto förbi på en oxer som det är en väldigt kort anridning till. Skitponnyn rent ut sagt, men det är alltid ryttarens fel så jag får skylla mig själv.

Sen idag red ju jag Luke, vi red ut en stund på kvällen och det var supermysigt som vanligt! Lite skritt och lite trav sådär, dock var det väldigt mörkt och jag tyckte jag hörde ett litet "nöff" i skogsbrynet... Åh vad rädd jag blev! Men har en rolig nyhet, i helgen ska jag få galoppera med Luke för första gången<3 ska göra det på en ridbana då det finns staket runt, hehe.. Kommer bli super kul och film kommer upp på min vfm kanal!

Nu ska jag berätta en jääävligt viktig sak som man tyvärr ser för ofta. Jag tycker det är VÄLDIGT viktigt att man rider med reflex nu när det är så himla mörkt på kvällarna. Så senast som idag såg jag 2 tjejer som red utan reflexer på vägen, dom hade endast en pannlampa fast den såg man inte när man kom bakifrån. Det är farligt för ryttaren hästen kan bli påkörd och om du sitter på så finns det risk att du blir väldigt skadad. Tänk om hästen skenar och du ramlar av och hästen inte har några reflexer och det är KOLSVART som det var idag, kommer bilföraren se hästen? Nej. Är du redo att riskera ditt & din häst liv för att du tex inte orkar sätta på reflexer? Så himla onödigt att inte rida iväg med reflexer, eller hur? Och speciellt om du ska rida på vägen så måste du ha reflexer!! Även om det inte är jätte mörkt så sätt på dom ändå, det är väldigt svårt att se i skymningen också + att mörkret faller väldigt snabbt just nu. Snälla tänk på det här... Du kan rädda två liv genom att bara ha reflexer!

Du kan ha tex stövlar med reflexer på en reflexjacka/reflexväst. Finns att köpa på alla hästsportbutiker och säkert andra affärer också! Vad kan hästen ha? Jo den kan ha reflexer på hovarna, benen, svansen, bogen, ryggen... Ja nästan överallt. Luke har reflextäcke, reflexbrösta och reflexer på benen. Jag har reflexer på mina stövlar och en relflexväst....

Ha det bäst, puss

/Sophie

Likes

Comments

Lång inlägg kommer ikväll!
Både hur det gick att rida igår & idag + massa annat smaskens... Vill ni veta vad det är? Titta in senare!
/Sophie
Likes

Comments

Idag var det hoppträning! Jag fick Timon.. (Är tyvärr inte så förtjust i honom) han är en häst som BARA hänger sig i handen, det känns typ som om man har hela hästen i handen och han är stel och pigg i hoppningen så det var ju inte så super kul! Men det gick ganska bra hela lektionen till Penny gjorde kryssen till oxrar. Eftersom att Timon är så jäkla feg så fort hindren blir "höga" (högt för honom är typ 60-70cm...) så han kommer i världens fart, han var jätte stark och pigg och drog mycket i handen, och tvärstannar framför hindret... Jag klamrar mig fast på hans hals, jag visste att jag inte kunde ta mig upp men jag vill ju inte släppa och landa på marken heller för det gör ju ont haha x) men det slutade med att han började galoppera så jag var tvungen att släppa. Sen villa han inte bli fångad så han travade runt (travade i lugnt tempo :P) i ridhuset ett tag. Men sen fick jag sitta upp, fatta galopp och la till skänkeln ordentligt en gång och sedan köra om min runda och då hoppade han utan några problem alls! Knäppa häst :) jag kan ju säga så här att jag fick med mig halva ridhuset hem i byxorna sen, inte bekvämt precis x)

//Viveka ❤️


Likes

Comments

Jag orkade icke blogga igår huhu... Men nu gör jag!
Tävlingen igår var helt perfekt. Kom in i collectimg ring och poker kändes spänd och ville prata med alla andra hästar där inne. Till slut började han lyssna mer och mer, till han kändes fin. Sen kom vi in på banan och jag har nog aldrig varit så nöjd efter en tävling. Han gick klockrent hela programmet. Hela hela programmet. Minus vänstra galoppen då vi bröt av väldigt tidigt. Men annars var han helt klockren och det kändes så bra. Vi slutade på andra plats, så nu har jag två blåa och en gul!
Sen är det som Sophie skrev här på vår blogg och som Viveka skrev på sin, att det viktigaste är att känna sig nöjd. Och jag har bara känt mig såhär nöjd en gång tidigare och det var när jag var felfri på lokala med vilja. Jag är så himla nöjd och det känns så bra.
Likes

Comments

Skrev ett läsvärt inlägg på min blogg, gå gärna in och läs 💭💭
Nattstad.se/VivekaB

//Viveka ❤️

Likes

Comments