Okej, om ni ännu vill läsa vad jag skriver så kan jag meddela att jag byter bloggportal och börjar skriva på wordpress.com Det känns mera som jag, vet int hur jag skall förklara men hursomhaver så byter jag, häng med eller bli kvar.

länk: https://juliaelisabetth.wordpress.com/


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

snårn rinder, rööö runt hejla tryyni och bitter tå jag int slipper å träna.

Kämpar med att vila bort förkylningen, hade feber för nån dag sen men det har blivit bättre. Igår fick jag sån energi så jag orkade fredagsstäda och på kvällen blev de kaffe med Anki, Fanny och Anna på Fazers Cafe. Kommer ha världens tråkigaste helg inga planer, inga vänner 😭 hahhah NÄJMEN skämtosido. Har skoluppgifter att ta itu med, nästa vecka har jag en kurs som går kvällstid. Ser framemot den något sjukt mycket. Därför ska ja försöka få bort så mycket skolarbete som möjligt.

Hoppas ni alla får en fin helg!

bilder från igår:


Likes

Comments

Det går åt flera liter kaffe om dagen för att hålla mig vaken på de timmar man borde hållas vaken. Jullovet har satt sina spår i dygnsrytmen. Att sitta på föreläsningar tar lika mycket energi som ett maratonlopp. Men så småningom är man återställd och tibaks i dygnsrytmen. Fast det är bara tisdag så anpassar man sig fort till Åbo livet. Det är så skönt att vara här! 💙

Likes

Comments

Tillbaks till Åbo, tibaks till verkligheten. Ska bli skönt att få mer egentid, att få sova som en prinsessa i min breda säng, att ha koll på mina saker och ha en mer rutinerad vardag. Taggad till tusen! Det kommer att bli en fantastisk vår!

Här kommer en del bilder från jullovet, den ene mer omotiverad än den andre. Men vill sätta lite mer färg på inlägget :)

Likes

Comments

Allt för ofta händer det att jag sjunker ner i negativa tankar om mig själv och mitt liv, ibland funderar jag på om jag tagit rätt beslut, ofta känns livet helt rätt, ofta är allt rätt. Men ibland tappar jag fotfästet, sådär mänskligt. Ibland förlorar jag hoppet över att min utmattning och ångest aldrig ska gå över, ibland förlorar jag hoppet om att helt få lämna sånt som skapat djupa sår. Ibland undrar jag om Gud ledde mig rätt. Ibland när jag förlorar hoppet blir ångesten alldeles för påtaglig. När ångesten smyger sig på vill jag helst inte se en människa, jag vill gömma mig i det som tar sjukt och kväver mig. Jag vill inte att någon ser de saker jag kämpar med, jag vill inte att någon ser mig för den jag är. Mitt i det djupa finns Gud, han hämtar mig upp ur ångesten och hopplöshets känslorna, genom bibeln och lovsång talar han till mig, och då kan jag andas igen. Då känns livet rätt igen. Men ibland så tappar man fotfästet, tur att Gud hjälper mig.


Likes

Comments

Ny år nya möjligheter, borde göra en ordentlig tillbaka blick på året men jag orkar inte. Jag tittar framåt istället. Det nya året för med sig förändringar i livet, livet är allt spännande ibland. Har inga nyårslöften, vill bara vara frisk, och fylla det kommande årets dagar med livet.

Delar en text som jag läste idag:

Ett nytt år ligger framför oss. Många tankar upptar våra sinnen. Vad kommer detta år att föra med sig? Kommer vi under det kommande året att drabbas av krig eller annan olycka?

Ja, ett årsskifte manar till allvar. Mitt i allt som vi oroar oss över eller hoppas på finns det något som är viktigare än allt annat. Det är frågan om vår frälsning. Ingen av oss vet om det nya årtalet kommer att stå på vår gravsten. Vi vet heller inte om Jesus kommer tillbaka detta år. Men en sak kan vi vara övertygade om: Det kommer en dag då alla andra frågor blir betydelselösa. Då handlar det endast om frälsning eller förtappelse.

Du som är född på nytt behöver bli befäst i tron på Jesus under det nya året. Du behöver växa i kunskapen om den ofattbara rikedomen som du äger i Jesus. DU kommer inte under detta år att möta något som inte Jesus kan hjälpa dej genom. Han vill själv vara din styrka, din kraft och din frimodighet. Därför behöver du inte vara rädd utan får fullt och fast förlita dej på honom som har frälst dej. Han vill fortsätta att fullborda den gärning han har börjat.

Om du inte är kristen, får du bedja om att Herren detta år får bli dej till frälsning. Du är som ett träd som Gud har låtit stå i hopp om att en dag bära frukt. Låt honom inte söka dej förgäves! Vänd om till Herren!

Vi behöver mer än någonsin att Andens vind blåser in över vårt land. Låt oss bedja Gud om väckelse! Tänk om vi ännu en gång kunde få uppleva uppfyllelsen av sångarens bön:

Låt ödemarken blomstra

och gör av öknen en örtagård!

Ingenting är omöjligt för Gud. Han är inte beroende till yttre förhållanden. Han är undrens Gud som kan uppväcka de döda. Låt oss därför bedja om frälsning för oss själva, för dem som står oss nära, för vårt land och vårt folk och för de missionsländer Gud har gett oss ansvar för! Det är inte förgäves att bedja. Gud är en bönhörande gud, även under det nya året.

Ur- Ett är nödvändigt

Tyckte denna text var seriös och givande, texten innehöll hopp, tro, tacksamhet, allvar, och kärlek. Därför ville jag dela med mej av den. Nu är jag ju några dagar efter :) MIn blogg motivation är faktiskt likamed noll när jag är hemma.

Mitt år har varit fantastisk, jag har lite haft ett viloår. Det har varit lärorikt. Mitt år har innehållit ångest, utmattning och social fobi. Men ack så mycket vackert det finns där också. Min hälsa har blivit avsevärt bättre under dom senaste månaderna. Jag känner av hur mycket jag har utvecklats, jag känner av att jag har många miljontals mil kvar till. Livet är fantastiskt när man får hålla Jesus i handen. När man inte behöver vara rädd, för det kommande året och utmaningar man kommer stöta på i vardagen. Jag kommer fortsätta med ett till viloår, och mitt motto kommer att vara som Thomas Sjödins bok heter- Det är mycket man inte måste.,

Och jag ber att mitt hjärta ska få slå igen, jag ber att Gud fyller på med kärlek så det svämmar över till andra, jag ber att Gud helar det sår som 2016 har orsakat och jag får gå ny in i 2017, och stänga dörren till det gamla.

Välsignat nytt år till er!

Ske din vilja.


Likes

Comments

Att få vara hemma med familjen och bara vara ledig, så skönt!

Julaftonsmorgon började jag med promenad med Mitsch och Melinda, Mysigt när de snöade fick riktigt jul känslor. Sen gjorde jag,mamma och pappa godaste julmaten ever! 😍 Efter allt julmat, godis och julklappsutdelning så kom Mommo, Moffa och Moster Gerd på kaffe. Vi testade spela Rapakalja som vi hade fått i julklapp och Mommo och Moffa tog hem vinsten! 🌟

Senare blev det musik i julnatten med Nilla, Nina och Miili och efterfest hos Miilis med alias till sena natten. Hela julhelgen har sett ganska lika ut, mat, familjen, vänner, spel precis som det ska va!

Under denna vecka ska jag otminstone ordna ett loppisbord med Mommo, vinterbada, skrinna och skida. Älskar att bara vara ledig! ❤

Ikväll är det Nyår! Ser framemot vad det nya året har att erbjuda! Önskar er ett Välsignat nytt år 🎆 🎉

PS.Skrev inlägget för några dagar sedan, publicerar det först idag.


Bilder huller om buller men det här sammanfattar ganska bra min jul helg! 💕

Likes

Comments

Tack Åbo för en fin höst, tack för både bra och dåliga dagar. Tack för att du hjälper mig växa, tack för att jag får mer kunskap för var dag. Tack för att jag får bo just i Åbo, den mysigaste staden. Tack för att du hjälper mig med mina utmaningar, tack för att jag har så fina vänner där.

Tack Åbo, tack Gud för den här hösten!

Likes

Comments

Som rubriken säger så tänkte jag lyfta fram ämnet, att ta och ge komplimanger. Jag är SÄMST på det här. Och det har jag fått bekräftat två gånger denna vecka.

Först så kommenterade jag min kompis fina hår, jag har alltid tyckt att hon har fint hår och är fin på många andra sätt också men jag tänker aldrig på att säga det. Jag ser det som en självklarhet att hon vet det, eftersom jag tycker så och många andra också. DUMT tänkt sådär i efterhand. Hon svarade förvånat tack, åså sa o - he ju nästan så jag tror på e tå tilome tu sejr e. Eller något liknande. Då slog det mig hur lite komplimanger jag ger.

Orsaker varför jag inte ger komplimanger är troligen för att jag själv blir så sjuuukt obekväm när jag får en komplimang, jag blir mycket generad men också glad, och sorgligt nog har jag svårt att tro vad personen säger. Bristande självkänsla här hej!

Den andra händelsen var ikväll när vi hade en conectgrupp julfest, vi hade en sån sak att vi skulle skriva något fint om alla som var på julfesten (ca.20 studerande tjejer mestadels från pampas). Jag kände få personer där men har pratat någon gång med de flesta, och jag försökte skriva något fint om alla men de va sjukt svårt. Fast det var en gäng härliga, fina och omtänksamma tjejer där. En tanke slog mig att int känner dessa personer mig så bra att dom hittar något fint att skriva om mig. När jag sen läste min lapp som var över förväntan ifylld, så kunde jag inte ta åt mig det som stod där. De va en massa fina ord, men jag vet inte varför jag kan tro på vad som sägs. Jag MÅSTE bli bättre på dehär, jag tror vi ALLA MÅSTE bli bättre på det här. Det får bli ett mål nästa år. Att lära oss ta komplimanger bättre och ge komplimanger mer.

Vet inte varför fet stil lämnat på, men datorn sviker mig nu på kvällskvisten så vi får säga gonatt! KRAM

Likes

Comments