Juldagen

Småbarnsförälder

Årets julfirande är över. Jag älskar julen men är ändå så glad över att det bara är en gång om året. För många innebär julen bara en massa onödig stress. Så även för mig. Men i år har det varit annorlunda. Dels för att jag är mammaledig och slapp all stress på jobbet som är i omfattande skala. (Fast det är den roligaste tiden på hela året när man jobbar i butik) Och för att jag köper mer eller mindre alla julklappar på nätet. Så skönt att bara sitta och klicka hem det jag vill ha. Visst det gynnar inte dom lokala butikerna men det gynnar mitt välmående. Slippa stressa mig iväg flera mil med ett barn som bara springer rundor och inte lyssnar för fem öre vad man säger och en som visserligen ligger i vagn men som blir varmt, hungrigt, trött och helt plötsligt inte vill ligga i vagnen längre.
Onödig stress.

Lilljulafton skulle vi varit hos min syster och svåger för uppesittarkväll, men pga av sjukdom på olika nivåer så stannade vi till sist hemma. Sebbe har dragig på sig en riktig mansförkylning så han var inte till mycket sällskap.
Kväll blev natt och jag fick sova på soffan då det blåste något så otroligt mycket (är väldigt rädd när det låter som att taket ska lyfta, och i källaren hör vi inte det).
Julaftonsmorgon kom och barnen vaknade tidigt, tomten hade ju varit här så vi satt och mös nere framför granen, jag och småkillarna. Så mysigt.
När Adrian somnat så passade jag och Theo på att klippa hans hår och sen ett bad efter det. Igång med en film till Theo och tappa upp ett nytt bad till Adrian.
Sebbe kom upp vid 10 tiden, lagom sliten.
Tillslut vad det dags att rulla bilen mot mitt föräldrarhem. Första gången på kanske 15 år som vi firade hemma hos mamma och pappa. Något vi alltid gjorde när vi var små. Med faster, kusiner farmor, farfar och mormor. Vilka härliga minnen. Just sådana minnen vill jag ge mina barn.
Timmarna gick och julklappar delades ut, bagaget på vår bil fylldes till max. Helt sanslöst vad grabbarna fick grejor!!! Theo somnade med ett leende på läpparna när vi åkte hem.

Idag har Theo varit på sitt rum och lekt hela dagen. Jag tror aldrig att det hänt tidigare. Han har varit helt inne i sina nya saker. Underbart att se.
Jag och Sebbe firar även 8 år tillsammans idag. Och det har firats med god mat och blir väl lite filmmys nu ikväll skulle jag tippa på.
Så nu mot soffan!
Önskar er en god fortsättning!

Gillar

Kommentarer