Hei hei alle sammen!


I dag har jeg en litt slitsom dag.. I natt har jeg sovet veldig dårlig, så nå er jeg utrolig trøtt og sliten. Jeg våknet flere ganger i løpet av natten for å hoste, også har det vært utrolig varmt til meg. Jeg kjenner at slimet begynner å løsne på grunn av kuren, så det er jo positivt at det kommer opp, men det er veldig slitsomt når det skjer i løpet av natten. I dag tidlig var jeg veldig tungpustet også, men det har begynt å bedre seg nå. Jeg har kjøpt meg en massasjematte som jeg bruker og legge på sofaen, og den fungerer veldig bra. Den rister en god del, og det føler jeg hjelper veldig på hosten min. Den hjelper meg til å slappe av, samtidig som den hjelper meg med å få opp slimet på en effektiv måte. Denne matten er kanskje det beste kjøpet jeg har gjort i det siste!

Jeg har også gjort ferdig dagens to første doser, noe som gikk greit som vanlig. Jeg gjør det aller meste selv, så jeg føler meg som en sykepleier når jeg går på kur. Det er veldig viktig at alt er sterilt når jeg holder på, og nå som jeg har holdt på en stund, har jeg lært meg en god del teknikker og triks for å bytte medisin effektivt og sterilt. Mamma bruker å starte medisin dersom jeg ligger å sover, så det er greit å ha henne hjemme også.


Jeg fikk også en liten pakke i posten igjen i dag. I dag fikk jeg enda en parfyme som jeg bestilte hos cdon.com. Parfymen jeg fikk i dag er Lady Gaga sin parfyme "Fame". Jeg har hatt denne før, og jeg elsker den. Det er en sterkere duft som passer best om vinteren og om kvelden, men du kan selvfølgelig bruke den om sommeren også! Sist gang fikk jeg den i gave, og da fikk jeg den i 30ml, mens denne gangen bestilte jeg 100ml siden jeg liker den så godt. Den er en av mine favoritt dufter!


Planen for resten av dagen er å bare slappe av og spise en god del. Mamma har planer om å bake litt, så da blir det noe godt å spise i kveld også! Jeg må legge meg i rett tid også siden jeg må være på sykehuset til klokken 09.30 i morgen for å ta blodprøver. I morgen orker jeg ikke å sminke meg i det hele tatt, så jeg kommer til å drøye tiden i senga mest mulig.


Hva er dine planer for dagen?


Elisabeth Humlen <3

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

I dag fikk jeg mange pakker i posten, noe som alltid er like artig! Jeg har bestilt en god del klær og ting til hjemmet, og i dag fikk jeg mesteparten av det jeg har bestilt. Det var nesten rene julaften her hjemme! Jeg fikk pakker fra nelly.com, cdon.com, hm.no og cacas.no. Her har dere en god del bilder av det meste jeg bestilte:


Fra nelly.com bestilte jeg en t-shorte kjole og to bukser. Både buksene og kjolen er utrolig komfortabel, så de kommer til å bli godt brukt. Nå som jeg er så tynn, er jeg ikke komfortabel i buksene jeg brukte hele tiden før. Jeg prøver å bruke klær som skjuler føttene mine litt, så nå bruker jeg mest løse bukser og kjoler.

Jeg hadde også bestilt to sengesett og et kappelaken hos hm.no som jeg skal legge på senga om ikke så alt for lenge. Ingenting er som å legge seg i en ren seng, så jeg gleder meg til å legge på et nytt sengesett. Prisene hos hm er heller ikke så ille, så selv om jeg bestilte en god del, så ble det ikke så veldig dyrt. Jeg hadde også bestilt to jumpsuiter i to forskjellige farger, men de var for små til meg, så de ga jeg til lillesøster, noe hun ble veldig glad for.

Fra cdon.com bestilte jeg den nye parfymen til Ariana Grande. Flasken er utrolig søt, og parfymen lukter veldig godt. Det er en veldig feminin lukt, og jeg kommer til å bruke den en del i sommer. Boken FRISTELSER bestilte jeg hos cacas.no. De siste ukene har jeg sett mye på "Idas Fristelser" på tv4, og jeg har lest bloggen hennes en god del, og jeg blir alltid fristet av noe hun lager. Hun lager så utrolig mye godt, så jeg måtte bare bestille boken hennes nå som den var på salg!


Har dere kjøpt dere noe fint i det siste?


Elisabeth Humlen <3


Likes

Comments

Hei alle sammen!


Da har jeg startet på en ny intravenøs kur igjen. Jeg var på sykehuset allerede klokken 10 i dag tidlig, og alt gikk fort og greit. Jeg rakk også å spise en kjapp frokost før jeg dro på sykehuset. Det værste med å starte en ny kur er selve nål-stikket. Jeg er vandt til å ta en god del blodprøver og vaksiner, men jeg gruer meg alltid litt til å sette i nålen som jeg bruker under de intravenøse kurene. Nåla jeg bruker er litt større enn den de bruker til blodprøver og det er ikke så veldig godt å stikke i brystvevet hvor veneporten ligger, men det bruker som regel å gå ganske greit. Heldigvis bruker stikket å gå ganske raskt. I dag gikk det ganske kjapt med selve medisineringen også. Jeg starter kuren og tok to doser medisin i løpet av 1 og en halv time, så jeg var hjemme igjen i 12 tiden i dag, noe som er ganske greit.


Da jeg kom hjem satte jeg meg ned i sofaen og så filmen "Dear John". Jeg leste boka i fjor sommer, men jeg hadde enda ikke sett filmen før i dag. Nicholas Sparks er en av mine favorittforfattere når det kommer til romantiske bøker, og filmene er nesten like bra, hvis ikke bedre. "Dear John" er ikke favorittfilmen, men den er helt grei. Hvis jeg skulle valgt en favoritt av Nicholas Sparks måtte det ha blitt enten "The Longest Ride" eller "A Walk to Remember". Det er to filmer som alltid får meg til å gråte og jeg elsker selve kjærlighetshistorien i begge filmene. Det er absolutt to filmer som jeg anbefaler å se dersom du liker romantiske filmer.Nå skal jeg bare slappe av på sofaen med litt mat før jeg må begynne med neste dose av antibiotika. Nå tar jeg 4 doser om dagen fordelt på 3 tidspunkt. 2 doser om morgenen, 1 dose midt på dagen og 1 dose om kvelden. Neste dose nå er i 4 tiden, også blir det en dose i 10 tiden i kveld. På onsdagen må jeg tilbake på sykehuset for å ta en blodprøve. Dette er for å kontrollere at dosen er riktig. Heldigvis slipper jeg å være på sykehuset så lenge. Jeg skal bare innom for å ta blodprøven, også skal jeg rett hjem for å starte en dose med medisin. Jeg håper bare at det ikke er så veldig mange andre som skal ta blodprøve så tidlig på dagen. Jeg hater å sitte på venterommet for å ta blodprøver, og dersom det er mange andre der, kommer det til å ta en evighet før jeg får tatt selve prøven. Vi får krysse fingrene for at det går fort og greit!Elisabeth Humlen <3

Likes

Comments

God kveld alle sammen!


Da var søndagen snart over, og i morgen er starten på en ny uke. I morgen starter jeg på intravenøs kur klokken 10 på St. Olavs, så da må jeg opp i rett tid. Jeg må stå opp så tidlig at jeg hvertfall får tid til å spise en god frokost. Jeg hater å stå opp tidlig, men de siste dagene har jeg våknet i 8-9 tiden av meg selv, så det skal vel gå greit å stå opp i morgen også. Når jeg starter kur, bruker jeg ikke å sminke meg så mye heller, så jeg trenger ikke så veldig lang tid på å ordne meg om morgenen. Det som tar lengst tid er det å faktisk våkne og å spise.


I dag har jeg bare tilbragt dagen på sofaen i total søndagsmodus. Jeg har sett på ski VM, lest litt bok, tatt meg en liten dupp og kost meg med masse god mat. Jeg prøver å spise så mye jeg klarer nå som matlysten er på topp. Jeg føler meg stappmett hele tiden, men jeg har absolutt ingenting imot det. Jeg må og vil virkelig gå opp i vekt, så jeg spiser helt til jeg føler at jeg skal sprekke. Forhåpentligvis fortsetter den gode matlysten når jeg begynner på kuren også. De siste gangene har matlysten vært bra under kuren, så vi får krysse fingrene for at det er tilfelle denne gangen også! Ellers har jeg bare slappet helt av, og det er også planen for resten av kvelden. Det skal ikke bli så alt for sent før jeg legger meg i kveld heller, så dere får ha en fortsatt fin søndagskveld!Elisabeth Humlen <3

Likes

Comments

Hei hei alle sammen!


Da var det blitt lørdag igjen og helgen har endelig startet. I dag våknet jeg tidlig (noe jeg har gjort ofte i det siste), og jeg har nå vært våken i mange timer allerede. Jeg har også rukket å se dagens første øvelse i ski VM. Jeg elsker å se på ski, så VM er noe jeg må få med meg. Marit Bjørgen vant dagens første øvelse, noe som var skikkelig fortjent. Hun er helt rå i sporet! Nå sitter jeg bare å venter på at mennene skal gå, også håper vi på norsk medalje der også.


Jeg hadde også fått en pakke i posten i dag. Jeg fikk det jeg bestilte fra bubbleroom.com for noen dager siden, og jeg er kjempefornøyd med det jeg bestilte. Akkurat nå er jeg veldig glad i å gå i komfortabelt undertøy, så jeg bestiller mye av det. Jeg bør vel slutte med å bestille undertøy nå, for nå begynner undertøys skuffen min å bli ganske full... De siste månedene har jeg nesten ikke brukt vanlig BH med spiler. Jeg synes det er utrolig ukomfortabelt, så jeg bruker for det meste topper uten spiler. Slike topper er også utrolig gode å sove med. Akkurat nå er jeg utrolig varm om natten, så jeg sover med minst mulig klær, og da er det godt å bruke komfortabelt undertøy. Her er det jeg bestilte:Ellers har jeg ikke gjort så mye annet i dag. Jeg har heller ingen store planer for dagen. Tante kommer vel en tur på besøk, noe som alltid er like koselig, også skal vi vel kose oss med god mat i kveld. Akkurat nå sitter jeg og koser meg med sjokoladedekte oreo og en redbull. De sjokoladedekte oreoene er de aller beste, men dessverre er de utrolig vanskelig å få tak i. På onsdagen kjøpte jeg tre pakker med oreo, og nå har jeg nesten spist opp alle. Når jeg først begynner å spise, klarer jeg ikke å slutte før det er tomt. Den siste pakken blir vel spist opp i løpet av dagen.Nå skal jeg se ski VM igjen og fortsette å kose meg med oreo, så dere får ha en fortsatt fin lørdag, også blogges vi igjen snart!Elisabeth Humlen <3

Likes

Comments

Hei alle sammen!


Nå er det en stund siden sist jeg blogget, og det har skjedd en del siden sist. I slutten av oktober i fjor mistet vi dessverre vår kjære Simba. Han ble påkjørt en sen høstkveld, og kom aldri hjem igjen. Vi ventet på ham i flere dager, og etter en ukes tid fant vi ham i en grøft, noe som var utrolig trist... Vi gråt mye alle sammen den dagen, og vi kom fort frem til at vi måtte skaffe oss en ny pus. Det ble så utrolig stille her hjemme, så i begynnelsen av november skaffet vi oss en ny pus. Hun heter Kiara og er en utrolig god liten koseklump! Hun er en liten villbass og har gjort tapet av Simba mye lettere. Vi savner selvfølgelig Simba enda, men Kiara er en utrolig god erstatter. Hun får oss til å le mye og hun har en skikkelig morsom personlighet.I januar i år ble jeg også registrert som ung ufør, så nå er jeg bare hjemme om dagene. Jeg har ikke gjort så utrolig mye, men det har blitt en god del nye ting i hjemmet siden januar. Jeg har blant annet kjøpt ny sofa, ny bokhylle til stua, nye skap nede og en god del småting til både stua, badet og kjøkkenet. Det er litt godt å ha en egen inntekt og kunne betale for ting selv. Jeg har jo tross alt blitt 21 år nå, og jeg er ikke i stand til å jobbe slik som formen min er nå. Jeg vurderte å studere hjemmefra en stund, men akkurat nå er jeg ikke i form til det, og jeg har rett og slett null motivasjon til å begynne å studere igjen nå. Formen min er veldig forskjellig fra dag til dag, og jeg har flere dårlige dager enn bra dager. Målet mitt akkurat nå er å fokusere mer på helsa mi ved å begynne å trene litt, tenke mer på kosthold og å ta alle medisinene mine, så får vi håpe at formen kommer seg snart.På onsdagen var jeg på kontroll på sykehuset, og det gikk greit. Prøvene mine var bedre enn de var i slutten oktober/begynnelsen av november, men formen er ikke helt bra. På onsdagen hadde jeg en lungekapasitet på 27%, men oksygenopptaket i blodet er fint. Vekten var heller ikke bra. Jeg har slitt veldig mye med å spise i det siste, og har gått ned en del i vekt. I oktober/november kastet jeg opp en del, noe som gjorde at jeg gikk ned veldig mye i vekt, og etter det har jeg ikke helt klart å legge på meg igjen. Det er først den siste uken at matlysten har kommet tilbake for fullt, noe som er veldig bra. Nå prøver jeg å utnytte matlysten til det fulle ved å spise alt jeg har lyst på døgnet rundt. De siste dagene føler jeg at jeg har spist i ett sett, og jeg håper bare at det fortsetter og at jeg klarer å legge på meg en del. Det ble også planlagt en intravenøs kur, så på mandagen begynner jeg på en ny kur. Jeg håper at den hjelper, og at formen kommer seg enda mer.


Ellers har det ikke skjedd så utrolig mye. Jeg hadde bursdag den 11. februar og hadde en kjempe fin dag sammen med familien. Vi hadde et lite familieselskap på dagen, også dro jeg, mamma og tante ute på restaurant og spiste middag før vi dro på kino og så Fifty Shades Darker. Jeg ble veldig fornøyd med alle gavene jeg fikk og jeg hadde en utrolig fin dag.


Nå skal jeg sette meg i sofaen og kose meg med litt tv mens jeg koser meg med hjemmelaget svele som mamma nettopp har lagd, også blogges vi igjen senere!Elisabeth Humlen <3

Likes

Comments

Hei hei!


Da var det mandag igjen og hverdagen har igjen begynt. Lillesøster begynte på skolen igjen i dag og mamma begynte på jobb, så jeg har bare vært hjemme alene i dag. Jeg våknet først i 6 tiden i dag tidlig fordi jeg begynte å hoste en del, så da gikk jeg opp og la meg på sofaen og sovnet igjen etter en times tid. Når jeg går på intravenøs kur hoster jeg en god del på morgenen, og jeg sovner faktisk fortere og bedre på sofaen når jeg først har våknet så tidlig. Jeg måtte opp igjen klokken 11 for å starte dagens første dose med medisin, men jeg har som mål å stå opp i 10-11 tiden nå som jeg er hjemme hele dagen. Jeg vil ha en normal døgnrytme nå som jeg er hjemme slik at jeg kan trene til rett tid og spise nok måltid i løpet av dagen. Jeg har også gjort litt husarbeid i dag så jeg føler at dagen i dag har vært ganske produktiv. Nå er jeg halvveis ferdig med kuren også. Har kun 7 dager igjen, og alt går fortsatt veldig greit. Har litt vondt i magen til tider, men dette er som regel normalt under en kur. Jeg går på melkesyretabletter hver dag samtidig som jeg drikker et glass biola om dagen, så dette hjelper veldig mye. 

Resten av kvelden skal jeg bare slappe av, også skal jeg legge meg til rett tid. Kjenner at jeg er utrolig trøtt selv om jeg tok meg en liten dupp på sofaen i dag. Dere får ha en fin kveld videre!Elisabeth Humlen<3

Likes

Comments

Hei alle sammen!


Nå er det lenge siden sist jeg blogget, og nå føler jeg endelig at motivasjonen er tilbake og jeg har lyst til å blogge igjen. Jeg har ikke blogget på litt over 2 måneder nå, og det har vært litt godt å ikke måtte skrive noe på en stund. Jeg har ikke nesten ikke vært på PCen i det hele tatt i løpet av de siste to månedene. Jeg har bare slappet av, vært en del ute i sola når været har vært bra, lest en del bøker og bare vært sammen med familien min. Vi har ikke gjort så utrolig mye i sommer, men jeg syns at det har vært godt å bare slappe av hjemme. I sommer har vi fokusert på å gjøre hagen vår fin, så vi har laget plen, plantet hekk, bygd platt og bygd en skillevegg til naboen, så nå ser det utrolig bra ut utenfor også.Ellers har det ikke skjedd så utrolig mye med meg siden sist. Som sagt har jeg vært bare hjemme og slappet av hele sommeren, og formen har vært helt grei. Jeg var en tur innom sykehuset i juni for å sjekke veneporten, og da fikk jeg beskjed om å ikke gjøre noe med den. Veneporten min har flyttet seg en god del siden jeg la den inn i 2011, så jeg ville sjekke om alt var i orden med den, og alt så veldig fint ut!


Akkurat nå går jeg på en intravenøs kur og formen er faktisk bra. Som regel bruker jeg å bli skikkelig trøtt og sliten under en slik kur, men denne gangen føler jeg at den fungerer som den skal. Dette er andre gangen jeg går på en intravenøs kur i år, og jeg føler at kurene fungerer bedre når det har gått en stund mellom hver gang. Egentlig skal jeg gå på en intravenøs kur hver tredje måned, men nå har jeg gått på faste kurer så lenge at jeg ikke merker så utrolig stor effekt. Fra nå av vil jeg kun gå på kur to ganger i året fordi jeg føler at dette er ofte nok, og jeg merker ikke så veldig mye til allergiene jeg har når jeg går på kur kun to ganger i året. Jeg bruker som regel å få skikkelig utslett i ansiktet, på halsen, på armene og rundt øynene under kurer, men nå merker jeg ikke så mye til dette. Jeg kjenner at det klør litt til tider, men allergitablettene jeg tar fungerer greit og gjør at jeg ikke får så utrolig mye utslett. Jeg begynte på kur på tirsdagen, og skal holde på i 14 dager, så jeg har fortsatt 8 dager igjen, men jeg tror at det skal gå veldig greit resten av kuren også.I morgen begynner hverdagen i huset her også. Lillesøster skal på skolen igjen og mamma skal på jobb, mens jeg skal være hjemme. Jeg har bestemt meg for å bare være hjemme dette året. Jeg har ingen motivasjon til å starte på skolen nå, og jeg vil fokusere på meg selv og helsa mi fremover. Jeg føler at jeg trenger et år til å bare tenke på meg selv og ikke måtte tenke på oppgaver som skal leveres og at jeg må opp tidlig for å møte opp på skolen. Det jeg skal fokusere på er mat og ernæring og trening. Jeg skal bli flinkere til å spise faste måltider og jeg vil begynne å gå turer og prøve å bygge litt muskler. Målet er å gå opp i vekt og å forbedre lungekapasiteten min.


Men nå skal jeg finne senga mi, så vi blogges igjen snart! Ha en super kveld videre!Elisabeth Humlen<3

Likes

Comments

Hei alle sammen!


Da er jeg endelig tilbake igjen etter en lang pause. De siste månedene har jeg følt på mye stress når det kommer til skolen, jeg har ikke vært helt i form og jeg har vært veldig lite motivert når det gjelder det aller meste. Derfor har det ikke blitt noen blogging i det siste. Jeg har slitt veldig med motivasjonen når det kommer til skolen spesielt. Jeg har ikke orket å øve ordentlig til prøver, jeg har ikke orket å møte opp på skolen og jeg har bare sett fram til å ta ferie. Dette har ført til at jeg har følt mye stress med å levere alle oppgavene som skulle leveres, og jeg har stresset angående fraværet mitt. Det har ikke akkurat hjulpet at jeg har vært en del syk. Den siste tiden har jeg vært utrolig trøtt og sliten (noe som kanskje har noe med motivasjonen min å gjøre), jeg er ofte tett i brystet og sliter med å få sove om natten fordi jeg er så tett, og jeg har perioder hvor jeg sliter med å spise nok mat. Jeg føler at jeg ikke har fått slappet av på en god stund, og nå føler jeg meg helt utslitt. Det skal bli så utrolig deilig med ferie nå!


Jeg har også vært russ siden sist jeg blogget. Jeg var blåruss, jeg fikk russenavnet "Frøken strøken", og jeg var medlem i Cinderellas 2016 noe som var veldig artig. Jeg fikk desverre ikke til å være med så veldig mye, men jeg hadde det fint de få dagene jeg var med. Jeg er ikke så utolig glad i å feste, så for meg var det egentlig nok festing de få dagene jeg var med. Jeg er ikke så utrolig glad i alkohol, også liker jeg ikke å reise rundt til ukjente plasser etter at jeg har drukket en del. Jeg liker å ha full kontroll, og det føler jeg ikke at jeg har når jeg drikker.Ellers har det ikke skjedd så alt for mye. Jeg var en tur innom sykehuset på kontroll for noen uker siden, noe som gikk helt greit. Prøvene var dårligere enn de var gangen før, men det hadde jeg mer eller mindre forventet. Det ble også planlagt ny intravenøs kur (skulle egentlig ha vært på en kur i løpet av Mai), men jeg vil til en anestesi lege før jeg starter en ny kur. Veneporten min har flyttet seg en god del siden jeg satt den inn, og jeg har en del vondt i den, så jeg vil enten operere for å feste den, eller operere inn ny port. Jeg har fått time til anestesi lege neste torsdag, så da får jeg svar på om det er noe som kan gjøres. Jeg har også vært i møte med skolen angående neste år, og jeg har kommet fram til at jeg vil ta meg et "helse-år" hjemme hvor jeg fokuserer på helsa. Da vil jeg begynne å trene, fokusere mer på å spise og fokusere mer på behandlingen min generelt. Akkurat nå føler jeg at jeg trenger en pause til å fokusere på helsen min i stedet for å fokusere på skole eller jobb. Jeg trenger litt "Me-time".Elisabeth Humlen <3

Likes

Comments


Hei alle sammen!

I natt har jeg hatt nok en dårlig natt med veldig lite søvn. Jeg følte meg helt fin i går kveld, og jeg tok innhalasjon rett før jeg gikk i senga. Jeg sovnet mer eller mindre med en gang jeg la meg, men jeg la meg litt sent. Jeg var ikke i seng før halv ett tiden, så jeg sovnet vel rundt klokken ett i natt. Jeg våknet igjen klokken fem, og da fikk jeg ikke sove mer. Jeg begynte å hoste mye, og jeg klarte rett og slett ikke å falle i søvn igjen. Jeg hadde en utrolig plagsom tørrhoste, og det var ingenting som fungerte mot den. Jeg prøvde å ta brusetablett og ventoline, men ingenting funket. Jeg lå halvvåken i senga til klokken åtte, og da bestemte jeg meg for å gå opp for å legge meg på sofaen. Det var utrolig kaldt inne på rommet mitt, og jeg fikk ikke sove i senga, så da gikk jeg heller opp. Jeg spiste litt mat og drakk en kopp te, og i ti tiden klarte jeg endelig å sovne igjen.

Da jeg våknet fra duppen min, følte jeg meg mye bedre, og etter det har jeg ikke hostet mye. Jeg har faktisk fått til å slappe ordentlig av, og nå føler jeg meg i fin form. Siden jeg har sovet så dårlig i natt, har jeg ikke vært på skolen i dag, men i morgen skal jeg på skolen. Da er det endelig fredag, og det betyr helg! I helga skal jeg og mamma prøve å rydde litt i bua nede. Bua trenger litt rydding for å si det sånn, så vi kommer vel til å bruke litt tid på å få den så ryddig som vi vil. Eller har jeg bare planer om å slappe av som vanlig. Resten av kvelden i kveld skal jeg bare slappe av, også får vi håpe at jeg får til å sove ordentlig i natt.Elisabeth Humlen <3

Likes

Comments

Instagram@elisabethhumlen