Vet du varför du mår dåligt?

Åsikter, Tankar & Mående , Mål, Psykisk ohälsa

Att försöka komma till botten av sitt psykiska mående kan ibland ta månader eller år.... 

....och ibland vet man inte alls varför man från ingenstans vaknar upp en dag och mår psykiskt dåligt.

Dock har jag två tillfällen som garanterat skulle kunna ha hjälpt mitt måendet att krascha. Sen vilket av den det var det vet jag inte, men de kan alltid ha börjat där.

Andra året i gymnasiet då min idrottslärare insåg att jag ev började gå in i vägen, utmattningssyndrom som de på ett finare sätt heter.
Eller
John, uppbrottet, bråk, försök att få de att funka, pauser x 10. Det är en hel historia som jag inte vill ta upp igen. Mestadels för att jag bara vill lägga det bakom mig och kunna gå vidare från det. Men lite kortfattat kan jag försöka skriva om det.

Fick nog av allt festande J var på, kom hem sen när jag ända så att jag kunde hämta. Vilket inte fans på kartan att jag skulle göra. Sen från ingenstans så brast det, fick nog av det, så sa ifrån vilket ledde till bråk. Mådde extremt dåligt och tog mig ca 1 år att verkligen gå vidare. Alla tar vi olika lång tid att släppa någon som har betyd allt! Under den värsta perioden hade jag självmordstankar, önskade att jag skulle somna och inte vakna igen. Gick så långt att jag en dag satt med ett rakblad vid handleden, drog aldrig rakbladet vilket jag är tacksam för. Så synliga ärr finns det inte😍

Ska inte säga att bara en av dessa händelser har betydelser i mitt psykiska måendet. Båda kan ha lika stor roll och en kan väga in mer en den andra. Så att bara erkänna detta betyder mycket, mycket att jag vill försöka allt jag kan att ändra på detta, vilket är lättare sagt en gjort i detta läge!

Ni som mår psykiskt dåligt vet ni roten till era problem?
Vad som utlöste det hela?

Men jag kämpar varje dag för att inte hamna på botten igen, varje dag är en kamp och varje dag jag klarar en dag utan problem, utan självskadebeteende eller tankar är ett steg åt rätt riktning!

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Ja det gör jag.nouw.com/fobibella
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229