Saffranskladdkaka

Tips, Recept

Saffran är nog en sak som jag verkligen önskar jag bakade med oftare. Men eftersom att det är mer "juligt" och jag inte vill använda det för ofta och till slut trötta eller ledsna så smaken😍

Mortla saffranet med lite strösocker innan du rör ner för att få ut mer smak och färg.

Det här behöver du tillen form på 22cm:
Vit kladdkaka
100 gram Smör
200 gram vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk sirap
1 påse med saffran + lite strösocker
Ströbröd och smör till formen

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap.Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och .Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,

Servera med grädde ellere gräddglass

Låt den svalna något om ni vill ha den krämig, serveras med en klick vispad grädde.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229