Jag älskar mig ADHD men samtidigt hatar jag den

ADHD-DIAGNOSER

Detta inlägg blir på något sätt en fortsättning på det första inlägget jag skrev om Diagnoser- ADHD och språksvårigheter. Men denna gång blir det mer personligt kan jag säga.

Och tror ni kanske förstår vad detta inlägg kommer handla om med tanke på rubriken.


Den där ADHD. Vart ska jag börja? Vissa dagar så är den min bästa vän och jag kan inte vara mer än glad att jag har den. Då vissa saker bara bli så självklara och dagen blir hur bra som helst. Allt rullar liksom bara på utan funderingar, utan humör svängningar.

Sen kommer dem där dagarna som jag hatar. Då hatar jag verkligen denna diagnos över allt annat. Allt blir bara fel, hela dagen går helvete och att försöka få en bättre dag? Det är rent satt kört. Humöret är det värsta denna/dessa dagar. Allt ljud, ljus blir irriterande. Kan knappt sitta och äta middag med familjen utan att jag ska irritera mig på hur pappa låter när han äter.
Blir arg och förbannat för att jag inte förstår texten jag läser, för att jag inte får till en bra början på en uppgift i mina egna ord. När både mamma och pappa vill prata med mig om precis samma sak om vi tidigare under dagen har tjafsat.


Och under dessa jobbiga perioder så blir allt bara är jobbigt, orkar inte med något, vill inget heller. Närkontakt blir jobbigt, som att krama en vän m.m. Att försöka diskutera med vänner eller familj bli i stort sätt omöjlig i dessa lägen. Då jag inte blir diskutera bar med, lägga en sidan bort och orkar inte alls. Eller i vissa lägen där jag väljer fel sida av mig och börjar diskutera och de slutar bara i tjafs, bråk och i vissa lägen ovänner. Vilket har hänt X antal gånger.


Och just för detta mående/beteende så börjar jag undra om det verkligen är en ADHD-Diagnos som jag har eller om det kanske finns ytligare en tredje diagnos liggandes där som jag inte vet om? Som påverkar mig mera under dessa jobbiga perioder?

Men samtidigt, skulle jag verkligen vilja veta? Om jag har en tredje diagnos? Är kluven till om jag ska ta upp detta med sjuksyster och läkaren. Orkar inte gå igenom en utredning till, i alla fall inte så kort tid efter Adhd utredningen😔

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229