Nu är det nog...

En sak som jag verkligen har stört mig på under en längre tid är människor eller kompisar som inte kan säga sanningen rakt ut till en. Utan att man får reda på det via en kompis? Spelar ingen roll vad det handlar om. Kan va en liten sak som att hälsa på en kompis till större saker.

Tar vi ett exempel då:

Vi säger att du ska iväg och hälsa på en gemensam kompis en helg kanske, och någon av dina kompisar frågar vad som händer den helgen. Då tycker jag det är självklart att man säger som det är, -Nu i helgen ska jag bort till våran vän (säg att hon heter Anna nu) Anna. Bra då vet man, det betyder absolut inte att din kompis tänker fråga om han/hon får följa med hon träffa Anna. Bara för att ni har åkt och hälsat på Anna tidigare. Det är klar man förstår att ni kanske vill ha lite egen tid liksom.
Men vill du att dina kompisar ska visa dig respekt och tala sanning från första början, kanske du också ska göra det?? Och inte komma på ursäkter och bortförklaringar vart du ska under en helg kanske när dem frågar?
För gör du det kommer dem inte heller tala sanning till dig? Och hur bra är det egentligen?

Man vill väl ha en vänskap där man är ärliga mot varandra, där man inte behöver komma på bortförklaringar vart man ska? Om man kanske ska bort?
Det vill jag i alla fall, ska man va vänner så måste de finnas en respekt och sanning mellan er! Om inte? Varför umgås ni eller varför är ni ens vänner?

Känns ju dumt att försöka om den andra kompisen inte vill eller inte ens försöker? I alla fall om man har pratar och diskuterat att man ska vara mer öppen och ärliga mot varandra från första början. Och så stämmer inget överens alls som man har pratat om? Det kallar jag bara respekt löst och korkat! Varför gick du då med på det när ni bestämde det från första början?
Visste du redan då att du inte kunde hålla det kunde du säga nej? Eller sagt att du ska försöka istället för att säga ja och gå med på det!!

Det värsta och mest sårande är nog att få reda på det från den gemensamma vännen man har. Då fatta man nog ändå hur DÅLIG relationen är till den andra kompisen..

Vad skulle ni ha gjort? Om just din vän kom men bortförklaring för att inte säga vad han/hon ska? Och hur skulle du reagera?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229