Kladdkakebrownies med nougatganache

Tips, Recept

Hittade detta recept på Jennys matblogg. Har hittar flera recept där förut som jag har testat så kan säker säga att detta är lika gott😍! Så villig att testa detta men så mycket socker och jag som ska sluta med allt sånt... Och så praktiskt att jag så klart ska hitta detta receptet då😔

Det här behöver du för att baka kladdiga brownies :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör

Topping:
1 dl vispgrädde
200 gram dubbelnougat

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte smeten då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en form på cirka 20 * 25 cm, och häll ner smeten. Grädda den i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.
Ställ in i kylskåp och låt svalna i formen i minst ett par timmar innan du lägger på nougatganache.
Låt grädden sjuda upp och ta bort den från värmen, vänd ner nougaten och rör tills du har en blank kräm.
Vänd ner detta över brownien, och låt allt svalna i ytterligare ett par timmar. ( Eller med fördel över natten.)

Serveras med grädde & hallon

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229