Mina tankar och åsikter agående dagens skönhetsideal

Detta inlägg är bara rena tankar och åsikter från mig och några av mina kompisar, som jag har ändrar lite för att dem ska passa in mera.

Dagens skönhetsideal är så fel på så många sätt. Att man inte ska få se ut på ett visst sätt utan att bli dömd på en gång.

Att om man är större, mullig så kallas man tjock direkt. Utan att man ens vet bakgrunds historian till varför personen ser ut som han eller hon gör. Det kan finnas en ordentlig bra anledning till varför personen ser ut som han eller hon gör, men att döma personen innan man vet anledningen bakom? Det är bara lågt.
Att man blir kallad tjock och ful för att man inte är "smal" eller passar in i normerna som dagens samhälle sätter!

Att man får höra dumma och elaka kommentarer som - Du kanske borde börja träna lite, Du borde börja äta nyttigare, Sluta äta massvis med onyttigheter, Ska du verkligen ha på dig det där?

Att man enligt dagens samhälle måste se ut på ett visst sätt för att vara snygg eller passa in. Och att internet och sociala medier har sån stor påverkan på detta tycker jag är lite läskigt...


Kan någon säga vart detta är snygg? 👇

I vems ögon är detta snyggt??👆

Min ärliga åsikt så tycker jag detta är skit fult, eller nej. Fult är helt enkelt fel ord. Jag blir äcklad av att se människor se ut så där. Att man kan säga att det är helt okej att modebranschen i dagens samhälle ska se ut så? Att man tvingar dagens tjejer att "svälta" sig för att bli modeller. Att man ska se revben, skuldror, nyckelben med mera.

Att det har blivit okej i dagens samhälle, och att internet och sociala medier har sån stor påverkan på dagens tjejer, hur dem "ska" se ut. Detta tycker jag är extremt läskigt. Att dem har så stor makt men att dem inte använder den rätt! Har man en sån makt på internet och samhället så SKA man använda det rätt, och se till och prata om detta ämne. Så det kommer ut rätt till alla människor.

Vart man en går så ser man detta, på tunnelbanestationerna, på bussarna. Där det helt enkelt går att sätta upp affischer/planscher. Där man lätt ser dem och inte missar dem, vilket är riktigt tråkigt.

Alla kläder vi handlar bli mindre, så vi måste köpa större storlekar i allt nytt, visst det kanske bara är en storlek men den lila skillnaden kan fortfarande räka för att någon där ute ska må dåligt. Och så klart kommer normerna in här igen... Man ska se ut på ett sätt för att "passa" in, man ska vara smal, utan former.

På grund av alla dessa faktorer så blir det jättestor press på en vilket kan leda till ångest av att alltid försöka vara på topp. Vilket ger orealistiska uppfattningar & krav till hur man ska se ut och det ger ångest om man inte kan leva upp till dem "förväntningarna" som modebranschen sätter som standard.

Normer är att man alltid ska se ut på topp, superfräsch och fixad hela tiden.

Man borde tänka mer på personlighet och personen kunskaper. Istället för att på peka hur personen ser ut.

Har en kompis som sökte ett jobb på ett bed and breakfast. Hon blev nekad till jobbet för att arbetsgivaren inte tyckte hon var "vacker"? Va fan e de för anledning att inte ge någon jobbet? För att man inte är vacker nog? Seriöst... Hennes kommentar till mig efter vi har diskuterat och jag kanske blev lite förbannat och skriv några ord riktat mot honom. - Ägaren ville bara anställa "snygga och smala" tjejer, men det förstod jag väl enligt honom.

Men enligt vad eller enligt vem, kan då säga vad vacker är?? Då alla har sin egna åsikt vad som är vacker. Jag menar, alla är vackra på sitt egna sätt. Vare sig du är pin smal, mullig eller stor så är du precis lika vacker som vilken människa som helst.

Detta är vackert😊👇

Det kallas kurvor, fyllighet. En verklig människa. Som lever, som älskar sig själv

Borde man kanske inte då sluta visa upp "den perfekta" kroppen. Den kroppen som alltid är smal, benig? Och visa upp kvinnor med former istället? Kvinnor som på bilen ovan👆

Visst de blir mer och mer såna kvinnor i modebranschen, men det tar för lång tid mellan ändringarna. Det måste gå fortare med förändringarna. Det måste hända NU! Inte om 2 år. Det är ändå 2017, så kom igen? Har vi inte kommit någon bit på vägen mot en mer jämställd modebransch?

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229