Tänker bara dumpa lite bilder här då jag inte har all tid i världen, måste hoppa in i duschen för att sedan gå och äta all you can eat pizza :D

​Draw me like one of your French girls

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej alla glada! Jag är väl medveten om att denna blogg har varit extremt dåligt uppdaterad. Detta p.g.a att jag inte känt lust, inte haft tid och internet.

Om ni följer mig på insta har ni fått lite uppdatering under tiden då jag befann mig på en hästgård i Victoria i tre månader.Där jobbade jag med det jag faktiskt kom hit för att jobba med vilket var både jätteroligt och det värsta jag gjort i hela mitt liv. Men det har verkligen varit en upplevelse och jag lärde mig så mycket!

Jag och Perth, den snällaste katten i världen

Jag och mina bäbisar

Just nu är jag på semester från semestern igen då jag befinner mig i Nya Zeeland, huvudstaden Wellington för att vara mer exakt,

Cathedral Cove, resans första stopp

Hot Water Beach där 50 gradigt vatten sipprar upp genom sanden och gör det behagligt att vara i även mitt i vintern

Maori Cultural experience

​Som ni kan se är nästan allt vi gör här helt underbart fint och jag skulle inte byta bort min upplevelse. Jag har det helt och hållet fantastiskt just nu. Och den 12:e kommer min familj till Australien för att hälsa på och flyga med mig hem, Längtar så! 

Likes

Comments

Ännu ett kapitel av min resa har kommit till sitt slut. Imorgon är det dags att lämna familjen Watkin och Canberra för nya äventyr där första stoppet är Melbourne.

De sensate veckorna har det inte hänt så jättemycket här. Jag var med min familj och tittade på det spektakulära skyfire, 20 minuters fyrverkeri över Lake Burley Griffin.

Insåg för några dagar sen när jag åkte förbi parlamentet att jag glömt att besöka det. Åkte hela vägen till huvudstaden och såg inte ens det viktigaste i hela stan. Oops!

Den nya au pairen Katrin, som för övrigt är lillasyster till en av deras gamla au pairer, kom i torsdags och sen dess har jag lärt henne allt jag kan. Så nu är hon redo att ta sig an småglinen.

Likes

Comments

Idag är det övernattningar till höger och vänster hos familjen Watkin. Sam kom bara hem efter skolan för att hämta sin övernattningspackning för att sedan åka tillbaka till skolan och sover där med alla andra tredje och fjärdeklassare inatt. Så Billy ville ju inte vara sämre så han bjöd över sin bästa kompis till en sleep over. Simeone, Billys bästis, är förövrigt aboriginal, urinvånare, och de kallar varandra chocolate and vanilla, det är så oskyldigt och gulligt tycker jag.

Jag och killarna var i en skatepark förra helgen där de susade runt på sina kick bikes de fick i julklapp. De hann också med att klättra på stenbumlingar.

Själv har jag hunnit besöka national museum of Australia, gått på bio, druckit chai latte (som jag blivit helt obsessed av) och susat runt i halva stan för att försöka hitta Bröderna Lejonhjärta som jag tänkte ge till barnen när jag åker härifrån i april. Ingen lycka i mitt letande (dock hade alla bokhandlar jag besökte Pippi, nån hade barnen i Bullerbyn och en tredje hade Lotta) så jag får beställa på nätet.

Sökte också till högskolan nu i veckan. Inte för att jag tror att jag kommer börja studera när jag kommer hem utan mer för att min mamma tjatar på mig varje gång jag pratar med henne. Om allt någorlunda blir som jag vill resten av tiden så kommer jag inte komma hem fören i början på september och har då missat typ de två första veckorna på terminen som börjar sista veckan i augusti.

Sam och Billy sprang cross country i skolan den här veckan. Billy "run like the wind" Watkin vann hela kalaset ganska enkelt även fast han var en av de yngsta i startfältet. Sam kom på en snygg tredjeplats. De äldre barnen, dit Sam hörde, tävlade om att få en plats för att tävla mot de andra skolorna i distriktet så av de som faktiskt tävlade kom han två då Billy tekniskt sett inte räknades.

Trots att han sprang som vinden lyckades han vara väldigt photogenic

Chai latte efter mitt besök på National museum

National museum

Likes

Comments

Så inte jättemycket har ju hänt sen senast men jag tog ju inte ens upp hälften av allt det som hänt.

Glassbilen kom i lördags eftermiddag efter en lång, varm dag som slutade i regn så det öste ner när vi stod ute på gatan och skulle välja. Vi vuxna delade på en caramel pecannötglass som nog kunde vara den godaste någonsin.

Billy blev i förra veckan presenterad som en av representanterna för SRC, school representative council, på deras skola, han är helt enkelt med i elevrådet. Men här gjorde de en stor grej av det och alla i elevrådet fick en liten pinn med SRC representative. I slutet av veckan kom han hem med en trasig pinn, ingen var förvånad.

​En stolt kille som tog emot sin pinn från rektorn.

Jag var på Pine Island beach i söndags med ett ganska stort tjejgäng. Där hängde vi och badade i floden hela eftermiddagen.

Slapp köra Sam till tennis och Billy till fotboll den här veckan, Sarah tog dem och jag stannade hemma med den andra. Inte för att jag inte tycker om att följa med och se killarna träna men gymnastiksalen de är i är alltid så himla varm och kvav att man tror man håller på att dö. Jag blir ju svettig av att bara kolla på när de tränar.

Idag blev jag hemma med Sam när mamma och Billy åkte till fotbollen. Vi började förbereda Sams tal han ska hålla i skolan om två veckor, om brädspel.

Dags för sängen så jag inte försover mig som jag gjorde i morse. På fredagar städar jag en annans familjs hus för lite extra pengar, det är nog det bästa med att vara au pair i Australien istället för t.ex. USA där man bara kan vara au pair och inget annat. Här är det ditt egna val och om jag vill kan jag sluta när jag vill. Inte för att jag faktiskt vill det och speciellt inte när det är mindre n en månad till den nya au pairen kommer.


Likes

Comments

Mycket roligt har hänt de två senaste veckorna och de mest intressanta har nog varit rugby matchen jag gick på i lördags.

Hemmalaget Canberra Raiders vann 30-22 med de sista poängen i de sista sekunderna. Vilken rysare!

Utöver det har jag shoppat, fikat, gått ut och hängt med kompisar hela veckan. Och man får ju inte glömma de nästan dagliga tupplurar jag tar. Gud vad lat jag är :/

Även Australian War Memorial har hunnit bli besökt. Det var mycket större än jag väntat mig. Jag trodde det skulle vara några väggar med namn på folk som dött i alla krig Australien vart med i plus lite annat, statyer och sånt. Men det visade sig vara ett ganska stort museum med två stora utställningar om första och andra världskriget plus en halv hangar med gamla stridsflygplan.

Så stort att den guidade turen tog två timmar och då hann vi bara se höjdpunkterna!

En av de fyra väggar med namn på soldater som dött i tjänst. Alla de här namnen är på folk från andra världskriget

De hade flera stycken såna här detaljerade miniatyrer av olika slag och de var alla väldigt fina.

Och så till det där 5 km loppet jag sprang igår. Okej jag sprang inte 5 km men tre så jag är väl ändå ganska stolt över mig själv och min ickeexisterade kondition.

En hemsk bild på mig när jag precis gått i mål :/

Likes

Comments

Jag tänkte skriva ett inlägg igår redan och berätta vad jag gjort den här veckan men det blev ju uppenbarligen inte av och nu sitter jag på kusten i familjens stuga utan wifi med bara mobilen så inget den här helgen alltså.

Så nu ska jag bara njuta av havet och solen :) 

Silly Billy innan vi lekte i vattenspridaren för några dagar sen

Likes

Comments

Idag blev det ett besök på National botanical gardens. Där fanns alla sorters växter som naturligt växer i Australien.

Innan jag åkte hem blev det en varm choklad i trädgårdens café. Och väl hemma blev det en pannkaksfest med färska jordgubbar till lunch, mums!

Red center gardens

​Min dagbok och en tom kopp varm choklad

Likes

Comments

Ville bara tacka, eller hylla som alla tidningar är så förstjusta i att göra med alla möjliga människor nu för tiden, alla mammor, speciellt min egna, för att ni lyckas ta hand om barn och allt annat trots att ni är sjuka. Idag fick jag göra det och fick känna på livets hårda sida. Hoppas jag aldrig blir sjuk igen! Och trots att jag inte har feber så känns det som det när det är över 30 grader och vinden blåser varmt luft.

Så idag var en väldigt ohändelserik dag. Jag spelade lite cricket med kidsen, deras främsta och roligaste tidfördriv och något jag blivit någorlunda bra på de senaste månaderna. När jag kom hade jag ingen aning om vad reglerna var men kan nu följa en match ganska hyfsat. En extremt tråkig sport dock då en match sträcker sig över flera dagar.

Relevant hur jag kände inför sporten i början

Jag läste en bekants blogg om hennes au pair jobb i USA och hur hon fick hemlängtan när hon blev sjuk för några veckor sen och jag kan inte mer än att hålla med. Sjukdom gör så man vill bli omhändertagen och det känns lite konstigt att bli det av mina "fejk"föräldrar här down under

Sparade den här bilden på min dator från studenten så jag kunde se hela min familj på en gång om jag skulle få hemlängtan.

Men livet går vidare. Imorgon ska jag nog gå till en kompis vars familj har en pool som vi ska hänga vid in the arvo in our singlets and thongs, you feel me mate? (en väldigt aussie mening) 

Om jag inte är för sjuk.  


Likes

Comments

Vaknade idag och hade så svullna halsmadlar att det gjorde ont att svälja. Svulnaden gick ner när jag, efter mitt morgonpass som består av att hjälpa barnen, Sam och Billy, med morgonrutinerna och köra de till skolan, gick och la mig igen och sov en timme. Kände mig fortfarande lite hängig resten av dagen och nu på kvällen har min näsa börjat rinna.

Jag trotsade dock min förkylning för att träffa några au pairkompisar inne i Canberra där en multikulturell festival började idag och pågår till söndag. Jag åt jättegod iranisk kebab med ris. Glömde tyvärr att ta ett kort och jag glömde helt min kamera men ska nog tillbaka imorgon om jag inte går och blir helt sjuk. För imorgon så ska de ha en europeisk del och Sverige kommer ha ett tält. Hoppas de säljer semlor :D

Hoppas att jag inte blir sjuk då jag måste jobba imorgon hela dagen :(

Om ni följer mig på Instagram (@elisabetgustaf) så såg ni kanske min bild på haglet som kom efter en ganska kraftigt oväder. Våra två bilar som stod utomhus på garageuppfarten fick små bucklor på motorhuven. Det var så mycket att det på vissa ställen såg ut som snö och haglet var de största iskucklor jag sett. Sam och Billy tyckte det var jätteroligt att samla in haglet när det blev uppehåll och la in de i frysen så nu är vår frys full med hagel. Antar också att det är såhär nära de kommer till snö så in te konstigt att de var exalterade.

Likes

Comments