Header

I slowly learn to slow down

Not to rush through life

To calm down.

I light up some candles to bright up the darkness.

Inhale

Exhale

Just be, be here in this moment.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I am back in Sweden after being away for a long time and even tho this is where I grew up, where my lovely mom and most of family live, where I made most of my memories there is a big piece missing. As I continue growing and learning each day I keep on figuring out new things, mostly about myself. I have realised how important it is for me what and who I am surronded by, what my eyes are capturing every day and what kind of nature I'm in as soon as I step outside the door.


This photo is taken while I was flying over Cyprus.

Likes

Comments

Beneath the water where the world is wild,

Beautiful,

Infinite

And mute

She let the ocean set her free,

She let the ocean wipe away her worries,

She let the waves hold on to her sadness,

And take it with them while they wash right out in the sea.

The ocean taught her how to be free.


You can now see the sun in her eyes

You can feel the ocean through her soul

The wind in her hair

And taste the salt on her lips.


Likes

Comments

Today we went on a small adventure to Cavo Greko which is a headland that lies between Ayia Napa and Protaras. It was a beautiful day where the sun was shining bright and the ocean, wow so crystal clear.


Likes

Comments


It's different to what I'm used to.

Hearing the rain falling down on this island.

I only knew it as a place on earth where nothing else than the beautiful sparkling turquoise ocean would caught my attention,

where not many trees were green,

where the sun and the heat had dried out everything in the nature that was once alive.

I slowly realised...

A raindrop is the start of something beautiful

like a

Teardrop is not a sign of weakness.


Likes

Comments

Lately she've felt like a huge part of her is gone.

Everything she use to believe in is so far away.

Did she wake up from her dream?

The dream she once worked so hard to make true,

is now just a memory to look back at.

That was it.

Time to move on and live the life she was taught by society to live.

No...

She said,

This is just the dot after the last sentence in the previous chapter.

This is just the inhale you take before you read the first word of the new chapter


She can now feel it

She can almost see it

The part of her she thought was gone

Is only missing

Is only to be found

She just have to believe it.


Likes

Comments

Every time I slip into the ocean, it's like going home.

Likes

Comments

En hel vecka har gått sen jag lämnade the land down under. Har liksom känslan av att jag längtar "hem", saknar mitt liv där, mina vänner och bara Australien i allmänt. Kollar tillbaka på mina bilder och vill bara tillbaka. Alltså vilket äventyr.

Lite mer än ett år sen var Australien bara en dröm för mig. En dröm som jag gjorde till verklighet. Planerade månader innan, klippte och klistra och gjorde moodboards, skrev "To Do" listor och hade en liten sparbössa där jag sparade alla mina pengar inför resan. Kommer ihåg när jag satt och fixade allt med pass, bankkonto, visum, biljetter och tyckte det var så jobbigt, men allt löste sig i slutändan och det var inte alls så svårt som jag trodde. Jag var aldrig orolig inför den långa flygresan men tror jag var väl förberedd. Visste liksom att jag skulle behöva ta många flyg med stop i olika länder. Jag älskar flygplatser och flygplan så den delen var verkligen inga problem för mig. När jag väl var framme i Brisbane var jag lite lost för visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen men när jag hittade till Byron Bay visste jag att det var där jag ville stanna. Bodde på hostel mina första månader och hittade ett jobb redan andra veckan. Ska inte säga att det var lätt att hitta jobb och speciellt inte under sommaren i Byron Bay. Men gick till flera olika ställen och frågade, flera dagar i rad. Boende hittade jag senare när jag lärde känna människor. Det finns en del facebook grupper som också är ett bra sätt att hitta boende. Gumtree och Flatmates är bra sidor om du letar efter boende i storstäder. använde mig utav det när jag flyttade till Melbourne. Men just i lilla Byron Bay är det bästa sättet genom att känna folk.

Större delen av min tid i Australien spenderade jag i Byron Bay. En liten beachtown längst med kusten under Gold Coast. Superfina stränder och natur. Mycket surfing, bohemiskt, naturligt och jättelätt att leva enkelt utan stress. Runt om Byron Bay finns det superfina ställen att besöka. Tea tree lakes som är små sjöar med vatten ifrån Te träd, rött vatten som är superbra för kropp och hår. Whites beach som är en strand med underbar utsikt men för att ta sig ner till själva stranden måste man klättra ner för stora klippor. Vattenfall finns det också inte alls långt ifrån Byron Bay. Minyon Falls, Marom falls och Killen falls måste besökas! Cape Byron lighthouse, en fyr som ligger på en udde i Byron Bay är Australiens mest östliga punkt och är alltså landets yttersta plats vilket är väldigt coolt. Australien är verkligen ett ställe som jag definitivt ska försöka besöka igen. Åh nu vill jag bara ut på äventyr igen. xx

Likes

Comments

Efter en lång resa är jag äntligen framme på Cypern. Min resa tog lite mer än 30 timmar med mellanlandningar i Adelaide och Qatar. Resan gick jättebra och är supernöjd med flygbolaget som jag valde. Fick inte så mycket sömn på planet som var 14 timmar, hade lite huvudvärk och kunde inte riktigt slappna av men som tur var fanns det en massa filmer att välja mellan och fick både middag, snacks och frukost, jag fick jättegod vegetarisk orientalisk mat. Sista planet som bara var 4 timmar var nästan tomt, så la mig ner på alla tre sättena och sov hela resan. Väl framme på Cypern kom pappa och hämtade mig på flygplatsen, åh vad jag saknat honom <3

Mina första dagar här har jag varit så jetlaggad, men har fått mycket sömn och bara haft det mysigt med familjen. Känns fortfarande overkligt att jag är här. Fast än jag hade en underbar tid i Australien så är det så så skönt att slippa tänka på hyra, mat,jobb och allt det där. Får äntligen vara liten tjej igen, haha.

Adelaide airport

Flög över Ayia Napa, staden där pappa bor Så himla vackert.

Likes

Comments

Sista dagarna här i Australien. Jag och min kompis Nicole åkte på en liten trip till Gold Coast, sov över på hotell i Coolangatta som är ett fint ställe söder om kusten och hade det jättekul verkligen. Åh kommer att sakna henne så. Träffades på mitt första hostel i Byron Bay för ett år sedan och har hållt ihop sen dess och jag vet att vi kommer att ses snart igen.
Nu sitter jag på flygplatsen och ska vidare till Adelaide i södra Australien.

Likes

Comments