Header

Vi hade lÀnge hört talas om sanddynan Te Paki som man kunde Äka nerför med en bodyboard eller liknande, men att den skulle vara sÄ hÀr gigantiskt trodde vi aldrig! Det var som att vandra runt i en stor öken.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Cape Reinga Àr den nordligaste delen pÄ Nordön och sÄklart var vi tvungna att bocka av det pÄ listan. Ska jag vara Àrlig Àr detta inget man mÄste göra, men har man tid över sÄ absolut!

Likes

Comments

Cathedral Cove, ett absolut mĂ„ste, dock en vĂ€ldigt turistig sevĂ€rdhet, nĂ€r du besöker Coromandelhalvön. 

Likes

Comments

NÄgra bilder frÄn en förmidddagspromenix lÀngs en Àlv med vatten som var kristallklart. Te Waihou Walkway heter den och du vandrar Àven mellan de gröna höga kullarna. En mysig liten promenad som lÄg nÀra vÄr campingplats!

Likes

Comments

VulkanomrÄdet Wai-O-Tapu Àr tÀckt med kollapsade kratrar, hÀr finns bÄde kalla och kokande pooler av lera. Vattnet i poolerna Àr vÀldigt varma, den högsta temperaturen som mÀtts Àr 300 grader! Inte konstigt att vi svettades ihjÀl nÀr vi vandrande omkring hÀr. Dock luktar det vÀldigt Àckligt, detta pÄ grund av lukten av svavel, som ett ruttet Àgg...

Alla de olika fÀrgerna i poolerna Àr naturliga (vilket man verkligen inte kan tro), detta beror pÄ de olika mineralerna som befinner sig under ytan. Vi fick Àven Àran att se en aktiv gejser. Samma sekund som vi gick dit började det spruta vatten ur hÄlet frÄn den. HÀftigt och nÄgot nytt att uppleva!

Likes

Comments

200.000 Liter vatten forsas genom detta vattenfall, varje sekund! Huka Falls var ett mÀktigt litet stopp pÄ vÀgen.

Likes

Comments

Tongariro Crossing! Vad mer ska sÀga?? Sex timmar ren lycka. Bland det hÀftigaste jag gjort i hela mitt liv och Àven bland det vackraste jag nÄgonsin sett, speciellt nÀr vi kom fram till Emerald Lakes - de turkosa sjöarna uppe pÄ vulkanerna. Hur Àr det ens möjligt att nÄgonting som detta kan finnas? Vandrandes lÄngt uppe bland vulkaner, kratrar och (till och med) sjöar blev en favorit som jag absolut önskar blir en repris nÄgon annan dag igen!

Likes

Comments

Detta var vad vi hade hoppats pÄ att fÄ se, vackra Lake Pouakai med Mt. Taranaki.

Efter fÀrjan över frÄn Sydön till Nordön körde vi bilen mot Egmont National Park. DÀr hade vi tÀnkt gÄ en vandring som heter Pouakai Circuit pÄ Ätta timmar. MEN, vÀdergudarna var inte med oss denna dag dÄ regnet öste ner och sikten var extremt dÄlig dÄ dimman tagit över. Vi prövade oss fram lÀngs stigen men den var lerig och översvÀmmad pÄ vissa stÀllen. Att vandra i detta vÀder i Ätta timmar kÀndes inte vÀrt det och vi hade heller inte kunnat se högpunkten pÄ hiken heller, Lake Pouakai med Mt. Taranaki i bakgrunden som speglar sig i sjön. VÀldigt trist att vi hade denna otur, men vi försökte i alla fall!

Likes

Comments

Abel Tasman National Park var det sista vi besökte pÄ sydön! Galet hur mycket landskapet förÀndras frÄn de sydligaste delarna upp till de nordligare pÄ sydön. FrÄn snötÀckta berg med glaciÀrer och klarblÄa sjöar möttes vi nu av ett mer tropiskt landskap.

Som vanligt tog vi kanske vatten över huvudet och gjorde en tvÄdagars hike pÄ sju timmar... Gissa om vi hade ont i fötter, höfter, ryggar och ben? Svar ja. Sista milen haltade vi oss fram. Men vandringen var vÀldigt vacker sÄ kanske var det vÀrt skavsÄren och de ömma benen dagen efter.

Likes

Comments

De tvÄ bilderna nedan Àr frÄn Ären 2008 och tidigare... MÀrker ni skillnaden pÄ glaciÀrens storlek??!

En tripp till Franz Josef Glacier! VÀldigt fascinerande och vackert var vad ögonen fick skÄda. Mest av allt önskade vi att vi vandrade uppe pÄ glaciÀren, kanske en annan dag!

Tydligen gÄr temperaturen pÄ glaciÀren i cykler, den vÀxer och smÀlter var (ungefÀr) femtionde Är. PÄ de tvÄ nedersta bilderna visas hur den sÄg ut Är 2008 och tidigare, helt galet vilken lillplutt till glaciÀr vi fick skÄda jÀmfört med hur den kan se ut nÀr den inte smÀlt sÄ mycket...!

Likes

Comments

Instagram@elinwii