Juli började som precis som en Juli månad ska göra, på landet såklart. Sjö, hästar och en hängmatta. Kan det bli mer svensk sommar?

En vecka senare fick vi besök av familjen Pannula och då måste jag nog säga att begreppet "svensk sommar" passade in ännu bättre. En supermysig dag men regnet... Inte schysst.

Nu var det dock dags att lämna dessa speciella väderförhållande och bege sig neråt i Europa. Det var dagen som jag sent kommer glömma: resan till Schweiz. En hel dag fylld med kaos men till slut var jag framme!

Sen vettni, var det inte många lugna stunder på de kommande 1,5 veckorna som spenderades hos mormor och morfar. "Alltid lika kul att vara där" och "satan vad Sverige har mycket all lära av hur ett samhälle ska skötas" är alltid samma känslor jag för där.

Nu var det "tourist-time" x100 som inleddes. Familjen Jansson packade Volvon full och tog fram Europa-atlasen. Nu var det dags att bila hem.

Att bila är verkligen så mycket roligare än att flyga, det händer alltid något kul. Allt från att se pappa försöka förstå sig på en fransk bensinmack till att vi hamnade i bråk om en blomma i svenska tullen.

Att berätta om roadtripen utan att nämna hororna i Amsterdam vore inte okej.
Det är nog det stället som har satt mest spår i mig efter resan, jag är inte traumatiserad eller så mer fascinerad av det. Alla höga människor, alla försäljare som försökte lura på pappa weed, slagsmål i redlight "vad är det för jävla ställe?" tror jag många undrar. Men nej, det är hemtrevligt, tro det eller ej men man är som "med i matchen" när man är där.

Ska inte dra den där grejen med borta bra hemma bäst för Sverige är inte bäst, så enkelt är det.
Men däremot att träffa kompisarna när man varit borta ett tag, det är bäst! Att passa på att festa lite har ingen dött av heller.

Tack alla som varit en del av min sommar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har alltid haft en bild i huvudet av att någon gång åka ensam till Stockholm. Strosa på gatorna i Östermalm och shoppa hur långsamt eller snabbt man vill. Det känns som något som jag skulle vilja uppleva och på Lördag är det dags.

Det ska bli kul men samtidigt känns det lite skrämmande. "Tänk om jag skulle tappa bort mig" eller "vad ensamt att inte ha någon att prata med" sånna tankar har såklart kommit upp.

Måste faktiskt säga att jag trivs bra i mitt egna sällskap, då kan jag känna att jag inte "är i vägen" eller så. Även om jag inte känner så när jag är med vänner så är det ibland skönt att vara själv. Så hoppas att jag tar mig iväg trots att jag kommer vara lite nervös när det väl är dags!

Kommer dock inte gå och luncha själv, där känns det som någon form av gräns måste gå haha. Många njuter av ensamlunch men riktigt så långt har jag inte kommit än.

Likes

Comments

Kändes ganska bra med dagens outfit, ändå tills jag kom utanför dörren. Jag var helt svettig när jag kom fram till bussen, jag vill skaka av kyla för att sedan äntligen få sätta sig i värmen på bussen, det är allt jag vill just nu. Jag vill inte ha mer sol, stickade tröjor är livet just nu för mig och då ska det vara kallt ju! Men vet ni vad, September närmar sig och då lär det bjudas på mysväder.

Så skönt att komma hem från skolan och veta att en sovmorgon väntar bakom hörnet. Jag kan slappna av mycket mer, annars kan jag känna mig stressad att jag liksom "måste somna" direkt för jag inte vill vara dödstrött i skolan.

Tröja: Gina
Jeans: Zara
Bälte: Guess
Skor: Skopunkten

Sorry för flyttkartongerna, de förstör bilderna lite om jag ska vara ärlig. Men en månad får vi stå ut sen hoppas jag att bilderna bättrar sig!

Likes

Comments

Skogen. Vilken jävla gåva det är. Att kunna gå i skogen. Det är så avslappnande och det känns som att man är först att andas luften. Man är ju liksom ett med fotosyntesen när man är där. Jämför det med typ ett klassrum, där andas man samma luft som sina friends, inte jättetrevligt om man tänker efter.

Grejen är den att jag skulle aldrig få för mig att "nej nu ska jag snöra på mig skorna och dra till skogen" jag är ju inte vansinnig. Men däremot när man väl måste som t.ex idag när orientering stod på schemat då fattar man hur mycket vi egentligen underskattar detta fina ekosystem. Kamelerna i öknen fyfan vad dom missar något.

Likes

Comments

Dagens håltimme spenderades på bästa sätt, med lunch på stan såklart. Men 5 tjejer med olika viljor slutade med att vi gick till lite olika restauranger och satte oss vid ån istället.

Så det blev en bra lösningen ändå, jag fick mat från mitt älskade Grekiska Kolgrillsbaren så då kan man inte vara annat än nöjd.

Likes

Comments

Ni kan inte ana hur länge jag längtat efter att få ligga mig i det här badet och äntligen kunna slappna av. Det var en riktigt jobbig dag tyvärr. Är verkligen helt slut.

Hade mycket ångest och även många lektioner och inte mycket raster. Nu är jag helt slut, känner alltid så efter jag haft ångest. Som att det är en fågelholk i huvet fast utan en fågel i. Man är bara tom, känner inget, tänker inget ibland är det skönt men jag vet inte.

Jaja nu är det dags att glömma dagen och ta nya tag imorgon!

Likes

Comments

Jag har verkligen skjutit upp körning på motorväg för länge för jag tycker det är lite lite läskigt. Det går ju så snabbt och så ska man köra om och så, men när det går bra är det kul. Bästa känslan måste ju ändå vara att rikitgt gasa på och känna hur bilen ökar hastighet, så härligt.

Idag tog jag iaf tag i det och vi bestämde oss för att ta en tur till Slagsta glass i Strängnäs.

Likes

Comments

Hello! Kvällen har spenderats på stan med Johanna, vi åt middag på Mocca. Men stan för en 17-åring blir liksom inte mycket roligare än så. Men sen fick vi för oss att ta bussen till nyöppnade Tuna-Gate vid Tunavallen typ.

Det är en riktig "blatte-bar" (ursäkta uttrycket) men ni fattar vad jag menar, vattenpior, souvlaki och sköna människor. Det var faktiskt mysigt trots att vi kanske inte riktigt passade in. Men kommer absolut gå dit igen.

Likes

Comments

Måste ge en tumme upp till Lidl faktiskt! Man kan tycka vad man vill om Lidls koncept men deras bröd är verkligen supergott det går inte att säga något annat om det. Nybakat och fräscht.
Brukar köpa med det och sen åka till Hanna och sen äter vi en frukost/ brunch, så gott och mysigt.

Nu väntar fotbollsmatch mellan AFC och Hammarby, blir väl ok men inte lika kul när man inte har ett lag som man håller på.

Likes

Comments

Puddingar av alla dess slag har aldrig varit något som får det att kurra i min mage, ni vet sån där sladdrig chokladpudding från Frödinge som kommer på påse, usch säger jag bara!

Men idag har jag för första gången i mitt liv haft en positiv puddings-upplevelse. Den här jäveln vettni, den var riktigt fin. Risenta skulle velat anställa mig som puddings-ambassadör om de skulle smakat den. Inget recept är den hemliga ingrediensen. Två puddingar (gjorda enligt Risnetas recept) fick ta första turen ner i sopporna. Det var en enda sörja. Så skippa receptet o kör på känsla!

Likes

Comments

Instagram@elinverajansson