A M A Z I N G

Dessa helt fantastiska bilder har Jenna tagit på Kavat, blir helt mållös! 🌟

Gillar

Hästköp, stallrenovering, tårar..

Pärlby Kavat, Övrigt, Personligt

Oj, oj, oj vad saker som har hänt sedan jag var in och skrev här sist. Fick kämpa med att hålla tillbaka tårarna när jag såg vilket datum mitt senaste inlägg var daterat ifrån. Galet att det snart är ett helt år sedan. Det var en helt vanlig morgon som tog en hastig vändning direkt efter att jag hade publicerat mitt inlägg. Strax därefter var jag på veterinärkliniken i Falun och innan lunchtid var jag inte hundägare längre. Jag har tagit många förluster genom mina år med diverse djur, men detta är det som har dödat mest av allt. Min vackraste vackraste hund!

Under vintern 2019-2020 stod ju Kavat installad i ett varmstall och som jag skrev i förra inlägget, vi trivdes verkligen toppen där. Vi fick ju dock en totalt kass vinter vilket gjorde att vi i princip endast kunde skritta i 2-3 månader för att allt endast bestod av is. Nu ska man ju inte underskatta skritten, men vi kan ju enas om att det är jäkligt trist. Vi stod ju väldigt till i träningen, dessutom hade jag sålt min transport så vi hade inga möjligheter att åka iväg till ridhus eller liknande. Däremot lyckades vi skramla på oss lite fina priser under 2019 som delades ut på årsmötet för vår lokala fjordhästförening. Bland annat fick vi 1 prestationsmedalj brons, 1 medalj för vår 1:a placering i KM:et och vår första pokal då vi blev 3:a i årets ekipage.

Något som var super kul var att Kavat på våren fick förmånen att agera modell till fantastiska Jenna och bilderna hon fotograferade är helt magiska. Resultat blev långt utöver det jag hade trott.

vill ni se alla bilderna jenna fotograferade?

En vintrig bild ifrån Januari 2020

När marken äntligen började tina fram, träningsmöjligheterna började öka och första tävlingarna var i sikte tog covid-19 riktigt fäste om Sverige och som ingen nyheter för nån ställdes ju typ allt in, med full rätt! Så sommaren har ju gått lite på halvfas även den. Det var först nu på sensommaren/hösten som vi kommit iväg på några enstaka tävlingar/pay and rides. Vi har ju passat på att varit med på några av dessa online tävlingar som i mellan åt poppar upp, vilket har varit en riktigt guldstjärna och motivationshöjare.

Håll i hatten men nu släpps den riktiga bomben, i september blev jag ponnyägare. Lite spontant med genomtänkt. Eftersom vi "stod utan stallplats" inför
vintern så hade jag lite smått börjat kollat över andra alternativ, bland annat att införskaffa sällskap till Kavat och stall in uppe hos mor och far eftersom vi har både tillgång till stall och lösdrift där. När sedan Whiskey dykte upp på annons så köpte jag honom faktiskt osedd och 2 veckor efter de åkte jag ner och hämtade honom. Så låt mig presentera:

Kronblads Whiskey
3 år, klapphingst.
Framtidsplaner: Vara omänskligt söt, tricktränas och förhoppningsvis bli en trevlig körhäst.

I samband med att jag köpte lillpanni och dom flyttade hem till mor och far kavlade vi upp armarna och renoverade upp

Gillar

Life update!

Hej eller kanske snarare tittut, här kommer en liten life update ifrån oss här borta. Som några av er säker vet saknar ju jag detta med att blogga ganska så mycket faktiskt, men det blir ett moment i vardagen som jag tyvärr inte hinner med. Dessutom kände jag själv att inläggen ofta blev lite enformiga och ganska tråkiga så jag valde att ta ett uppehåll. Men nu händer det mycket och jag måste ju erkänna att suget kommer mer och mer.

Som jag avslöja i ett tidigare inlägg för någon vecka/månad sedan så har ju Kavat och jag flyttat. Till att börja med vintern 19/20 står vi installade i ett varmstall här hemma i "byn" och vi trivs som fisken i vattnet. Ska jag vara ärlig vet jag inte vem av oss som trivs bäst, jag har ju under mina år med Kavat märkt att han trivs väldigt bra på stall och tycker om att få komma in. Dessutom har jag drömt om att få vara i ett "riktigt" stall så länge jag kan minnas, så jag trivs verkligen!

Kavat har nydligen haft en välförtjänt men dock ofrivillig vila i nästan 2-3 veckor blev det. Först var tanken att ge honom en liten vila, men sedan kom det snö och han var sommarskodd så därav en lite längre vila. Men förra Tisdagen åkte vinterpjuxen på och vi är påväg igång igen och jag ska berätta att det är en P I G G fjording som skrittats igång senaste veckan. I Måndags tog vi två korta galoppera och nog var piloten på ryggen ute på hal is, trodde det skulle bli kapplöpning genom skogen men peppar peppar..

Så vi hoppas kunna komma igång med träningen för vår instruktör snart också och satsa mot målen 2020! 🎉

Bjuder på lite blandade bilder ifrån senaste tiden.

Gillar