Header

Övrigt, Personligt

~ Hunden är vännen som du inte visste du behövde - men sedan aldrig klarar dig utan ~

Detta är ju främst en hästblogg som handlar  om min utveckling tillsammans med min fjording men ibland droppar det även in något inlägg där min älskade hund är med.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Pärlby Kavat

Men hej igen förkylning, du är så ovälkommen!

Efter jobbet igår stupade jag i soffan hemma, förkylningen vann med en rejäl feber topp. Trots att jag knaprat Ipren för att försöka mota bort den så lyckades jag inte. Så Kavat fick vila, egentligen en schysst vila efter all snöpulsning han fått gjort under helgen. Men som grädde på moset har även min bil rasat, hela motorn är kaputt och det kom helt utan förvarning så för tillfället tar jag mig ingenstans.. Så vi får se hur planen med att rida lektion till kvällen går, just nu är det 16 minus ute och håller det i sig blir det ingen ridning idag heller.. *suck*

Nu vill jag ha VÅR och SOMMAR! Hälsningar från en bitter Elin som känner att veckan verkligen började på topp!

Likes

Comments

Pärlby Kavat, Veckans planering

Ny vecka, nya möjligheter och nya utmaningar. Denna vecka känns det som att det är ganska mycket saker som händer, dock är det glest med jobb vilket är både en för och nackdel.. Mindre pengar in men skönt att vara lite "ledig" också och kunna tillbringa till extra tid med min guldhäst.

Tänkte vi kör en liten genomgång för veckan, dock kan ju allt ändras beroende på väder, vind och jobb, men ett litet upplägg och mål är skönt att försöka hålla sig till.

Måndag: Jobb 6.30 - 14.00. Uteritt med lättare intervallträning.
Tisdag: Dressyrlektion för instruktör
Onsdag: Vilodag. Vaccinering och tandkoll på kliniken i Rättvik 13.00. Årsmöte Hästförening 18.00
Torsdag: Uteritt, "powerwalk".
Fredag: Töm/longering med fokus på övergångar.
Lördag: Årsmöte DGFF 15.30. Uteritt.
Söndag: Dressyrträning på ridbanan.

Likes

Comments

Pärlby Kavat, Träning

Planen var en lång härlig uteritt med massor av galoppjobb dagen till ära, men den planen krascha.. Det är helt enkelt för mycket snö, för mycket snö för att kunna ta oss till vägar som kanske skulle kunna vara skottade och ridbara. Men vi skulle först behöva pulsa igenom så många "oskottade" vägar att hästarna förmodligen redan skulle vara dödströtta när vi var framme. Så vi la om planen och bestämde oss för att försöka ta oss runt vår "skogsslinga" hemikring, snö pulsade biter bra det med.  Men den planen kraschade också..

Kavat var lite på tårna när vi red iväg, kändes positiv och framåt. Trampade på raskt tempo med öronen spetsade. Kavat älskar att ligga först så så fort Troja kappar in på oss länger Kavat steget ännu mer, allt för att inte släppa förbi henne. Hn ska bara ligga först så är det. Vi kom inte speciellt långt fören första hindret kom, vägen vi tänkt rida efter var blockerad med en två-tre meters snöhög och enda alternativet att passera den var att rida runt den, ner i diket.
Både jag och Kavat frös till is, INTE EN CHANS cirkulerade i mitt huvud och troligen även i Kavats, haha! Plötsligt kappade Troja och Ella in och red förbi oss ut i diket och dom pulsade sig runt snöhögen. Det var kämpigt för dom och då kan man ju ha i åtanke att Troja har ju till sin fördel stora hovar som nästan blir som snöskor som fördelar ryggen jämfört med Kavats tensticksben/hovar. Kavat som jämnt vill hålla ledning hade inte rört sig en millimeter han bara stod och stirra. Jag valde att fega ur, jag ville inte rida ner i diket och dessutom insåg jag att vår planerade tur troligen kanske blir i det tuffaste laget när det är så sinnessjukt mycket snö.

Vi vände tillbaka och tog en kortare skogsslinga och trampade upp en stig där istället. Vilket räckte gott och väl för det var sinnessjukt mycket snö där. Trots att vi pulsade så mycket snö fanns det så pass mycket energi i fjordingen att han höll på kicka ur matte ur sadeln! Vi skulle ta en kort galopp upp för en backe, varken Troja eller Kavat höll med om det som galopperade upp jämsides med varandra och sedan drog järnet. Kavat började med några små bakutspårng men avslutade med ett riktigt rejält grodhopp, måste ge mig själv lite creds som satt kvar. Tur man har nån balans, haha! Kände då att jag verkligen har en fjording som skulle behöva galoppera ur sitt system lite. Var länge sedan nu vi var ut och sprang av oss riktigt rejält.

Likes

Comments