THREE MONTHS IN AMERICA

Här går det undan kan man säga! Tre månader i USA idag och det känns både som jag har varit här i en evighet men även som att jag kom hit förra veckan. November och början på december har jag hunnit med att flytta in i en ny familj, kommit in i rutiner, lärt känna mina nya värdbarn (börjar även få lite ordning på dem då det var kaos i början), träffat nya vänner som jag trivs med, utforskat DC och alla dess monument, fyllt år och längtat hem. Gud vad jag tjatar om denna hemlängtan, får bli skärpning nu!

Livet rullar på och jag trivs mer och mer i familjen och jag har nu förstått hur en amerikansk familj fungerar då den andra familjen i Chicago var ganska försvenskad på grund av en svensk värdpappa. Här är det stora skillnader mellan mitt liv hemma i Sverige och jag vet inte om jag tycker det är bra eller inte. Vissa saker gillar jag medan andra kan få fortsätta vara som jag är van vid. Men som sagt det ska jag inte klaga på, visste ju att det skulle vara skillnader för annars hade jag inte ens åkt till USA från första början.

Jag måste bara säga att jag är förälskad i DC även fast det är en ganska tråkig stad om man skulle jämföra med Chicago och New York. Det är lite mer "småstadsfeeling" här och lantis som man är passar det mig i smaken. Det liknar Stockholm lite grann, iallafall då det inte finns några skyskrapor här och det ser lite mer europeiskt ut. Så jag är nöjd nu och om jag verkligen vill ha storstadspuls kan jag alltid ta en buss eller tåg upp till New York på tre till fyra timmar, perfekt.

Vad har hänt annars då? Jo jag har spenderat sjukt mycket pengar under Black Friday och ångrar lite köp idag faktiskt. Pappa beskrev det så roligt häromdagen, han bara det var som att du hade en massa cash i handen och en virvelvind kom och fladdrade till och pengarna var sedan borta. Och ja så var det! Vill heller inte ens veta hur mycket pengar jag har spenderat på mitt älskade Starbucks och den bästa drycken i världen Pumpkin Spice Latte. Sååå gott verkligen men behöver nog ett gymkort snart med tanke på alla kalorier den innehåller, haha.

Jag har också firat min första Thanksgiving och just nu håller Hanukkah på för fullt. Vi firar den lite med familjen varje dag och det är en rätt mysig högtid måste jag erkänna. Men den är ingenting emot julen då inget kan slå den! Ska ju också berätta att jag har blivit medbjuden ner till South Carolina till min värdpappas syster under jul och på så sätt får jag ju uppleva en amerikansk jul ändå. Jackpott på den, både Hanukkah och jul under december månad. Är rätt taggad på att åka dit faktiskt även fast det bara är med min värdfamilj men förhoppningsvis kanske vi åker iväg på något roligt någon dag under vistelsen. Vi kommer vara där mellan 22-28 december så något kul borde de hitta på hoppas jag!

Ja det var nog det jag hade att skriva idag. Har en känsla av att december kommer gå fort och helt plötsligt kommer jag sitta här med månadsuppdatering fyra! (Nedan kommer lite bilder som summerar månaden)

//Elin

Gillar

Kommentarer