FÖRRA VECKAN PLUS HELGEN

Ytterligare en jobbvecka (och lite till) har gått och det går med en väldans fart! Jag skulle säga att dagarna går fort men ibland när jag har den minsta tjejen hela dagen blir man lite trött på eftermiddagen. Då sätter man bara på en film på TV:n och så får man vila lite, känner mig som den bästa au pairen eller inte.

Förra onsdagen tog jag iallafall med mig minstingen till biblioteket då de har storytime för barn i cirka en halvtimme. Det tyckte hon var kul så det blir nog en tur dit igen imorgon, bra för både mig och henne då vi spenderar någon timme utanför huset och hon får leka med lite andra barn.

I torsdags kom första snön här och när jag vakande upp hade jag fått ett sms att skolan öppnade två timmar senare då det blir kaos så fort det kommer lite snö på backen. Min värdmamma var hemma den morgonen så hon tog hand om barnen under tiden men senare kom det ett sms att skolan hade blivit inställd. Det slutade då med att jag hade barnen hela eftermiddagen och kvällen tills föräldrarna kom hem. Lyckades ju även vara schemalagd fram till åtta på kvällen den dagen, super!!

Detta var snödjupet på morgonen. Skolan hemma hade ju inte ställts in av det där kan man säga!

Sedan kom helgen och jag har nog inte haft en så bra helg sen jag lämnade Sverige i september. Fredag kväll började med en middag inne i Bethesda med två tyska tjejer som jag verkligen hade roligt med. Vi satt på restaurangen i fyra timmar och pratade om allt mellan himmel och jord. Det kändes som att vi redan kände varandra men jag antar att au pair-livet är så. Man måste vara öppen för nya människor och vi alla sitter ju i samma båt, ingen känner någon först och på en sekund vänder det och man blir typ bästisar på fem minuter. Den ena tjejen (Nadja) fyllde även år i fredags så vi passade på att gratulera henne lite extra.

På lördag förmiddag tog jag metron in till DC för att möta upp några svenska tjejer och Nadja från kvällen innan för en brunch. Vi åt crepes och de var supergoda (mästerfotografen glömde ju bort att fotografera igen). Vi lämnade sedan av Rebecca som skulle hem och jobba och därefter begav vi oss mot Starbucks för en kaffe.

Maten från i fredags och jag beställde en lasagne som var helt perfekt!

Söndagen kom den med tillslut. Sämsta dagen på veckan men man får ju se till att göra något bra av den. Denna gång var det sightseeing på schemat och det var jag, Nadja och Rebecca som gjorde det. Jag kan inte direkt påstå att jag har koll på vad allt hette som vi såg och tog kort på. Vi var iallafall vid vita huset och tog lite bilder men de blev inte värst bra då ljuset ute i söndags var mycket konstigt. Det var molnigt men solen lyste typ igenom och man fick kisa trots alla moln på himlen. Washington är verkligen fint och jag kan bara föreställa mig hur det ser ut på sommaren när det är blad på träden och varmt och skönt.

För att ta oss fram inne i DC hyrde vi en typ av sparkcykel som gick på el. Väldans smidigt och vi blev ju inte heller så trötta då hela rundan annars hade tagit oss hela dagen. Vi hann istället med lite shopping i Georgetown samt en lunch på Shake Shack innan det ar dags att bege sig hemåt igen.

Som sagt hade jag världens bästa helg och jag är så glad att jag hamnade här samt att jag har träffat på människor som jag verkligen gillar att umgås med och att jag har roligt med dem! Nu till veckan är det Thanksgiving och på fredag blir det Black Friday shopping. Det kommer ju säkert krylla av människor men jag och Nadja har bestämt oss att vi också ska vara med och trängas.

//Elin

Gillar

Kommentarer

TOMMY o ANN-CATHRINE
,
Tack Elin,det låter ju rktigt bra nu,vi får hoppas det fortsätter så.Kram på dig från mormor o morfar.PS.idag fick vi lite snö.
elinsvenssoon
elinsvenssoon,
Ja det får vi verkligen göra. Kram på er med!!😊
nouw.com/elinsvenssoon