FÖDELSEDAG OCH HEMLÄNGTAN

Ja som sagt, livet är inte alltid en dans på rosor och det fick jag känna på denna helg eller jag skulle väl vilja säga hela förra veckan. Jag fyllde ju år igår och det har jag fruktat hela veckan då jag verkligen inte ville fylla år utan att vara i närheten av familj och vänner. Grät nästan varje dag förra veckan och bara kände att jag ville hem för en stund. Har ju sett hemma hur det julpyntas i alla hem och att jag missar julen i år är jag väldigt ledsen över. Jag bor också i en judisk värdfamilj och de firar som sagt inte jul utan Hanukkah som även den började igår så det är faktiskt lite sorgligt men även lärorikt.

Födelsedagen började med att jag vakande upp och hade bestämt att jag skulle prata FaceTime med mamma och pappa klockan åtta på morgonen min tid. Det gjorde vi också och jag började verkligen storgråta så fort jag såg dem på skärmen men fick försöka samla mig en stund för att kunna föra ett ordentligt samtal. Jag öppnade deras paket som de skickade till mig för någon vecka sedan och det var ett par superfina örhängen som jag egentligen trodde jag beställde till balen men det blev fel så jag är glad att jag har dem nu.

Sedan fick jag pallra mig upp ur sängen för att gå upp till min värdfamilj. Barnen hade målat födelsedagskort till mig och de sa nog grattis hundra gånger så under den stunden kändes allting mycket bättre. Det är när jag sitter på rummet ensam och inte har något för mig som tankarna om hemma kommer fram så jag försöker sysselsätta mig så mycket som möjligt nu för tiden så jag slipper slösa energi på att gråta när jag vet att detta är det jag vill göra. Jag vill ju inte hem egentligen och nu när det snart har gått tre månader här säger alla att man kommer in i en kulturchock men att det går över. Trodde med hela mitt hjärta att det inte skulle drabba mig när jag inte ens hade hemlängan under min rematch, men jodå jag fick mig allt en släng av den med!

Runt lunch tog jag metron in mot Bethesda där jag mötte upp Nadja för att äta lite mat. Vi åt på en asiatisk restaurang där man fick plocka ihop sin egen bowl och det var verkligen supergott. Kommer absolut gå dit igen! Sedan gick vi vidare mot älskade Starbucks och jag hämtade ut min "present" som var en gratis dryck. Tog självklart en kaffe och sedan satte vi oss ned en stund. Fick även ett presentkort på Starbucks av Nadja samt två cupcakes som vi delade på. Sedan tog jag metron hem igen och åkte lite senare med familjen till något ställe i Bethesda för att inviga att Hanukkah började. Det var trevligt men fattade inte överdrivet mycket och efter det gick vi vidare mot en mexikansk restaurang för middag.

På kvällen var det dags för Hanukkahpresenter för barnen och min familj hade även köpt det till mig. Hade verkligen inte förväntat mig några presenter så det var så snällt av dem. Barnen får presenter varje dag under de dagar som Hanukkah håller på och jag hörde att de även hade köpt till mig för alla dagarna så nu känner jag att jag måste leverera med mina julklappar till både värdbarn och värdföräldrar för att ge tillbaka.

Efter Hanukkahfirandet var det dags för tårta och de sjöng för mig och jag fick blåsa ut mina nitton ljus med lite hjälp av ivriga barn. Mycket gott och ni kan ju förstå vem som var proppmätt efter all den maten från igår. Jag fick också ett till presentkort på Starbucks från värdfamiljen så nu har jag "gratis" kaffe där en stund iallafall.

Gårdagen blev bättre än förväntat trots mitt mental breakdown på morgonen. Hade faktiskt en riktigt bra dag med värdfamilj och min nya vän. Är så tacksam för alla presenter och att de tog sig tid att uppvakta mig på min dag även fast jag nästan är en främling som lever i deras hus.

//Elin

Gillar

Kommentarer