Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har jobbat med min mardröm/dröm min musik och här bor jag och min framsida "min bok"
Jag har använt mig av teknikerna gips byggning , akvarell, graffiti och torr pastell i mina olika bilder som tex i min bild uppgift "min musik" har eminem inspirerat mig och "här bor jag" inspirerade mig av att jag bor i Sverige annars har jag bara blivit inspirerad av vad jag har tänkt och så har jag googlat på olika saker som jag ska göra typ som min eminem bild har jag googlat bilder på eminem.
I dom andra bilderna jag använt teknikerna graffiti vatten färg akvarell och gips har använt min musik i graffiti och min dröm/mardröm i torpastell här bor jag i gips min framsida min bok i akvarell.
Det jag måla i mina bilder Eller vill uttrycka det jag tycker om eller vad jag känner i mina bilder.
Men jag har inte stött på några problem i mina uppgifter jag tycker allting har gott bra.
Jag är dock nöjd med allt med jag är nog mest nöjd med min eminem bild eller med min mardröm/dröm bild som jag gjorde i tor pastell
Jag har inga större råd till någon annan som ska göra liknande bilder. Förutom att inte stressa igenom sin uppgift och planera innan vad man gör.

Likes

Comments

Frida kahlo

Frida Kahlo, egentligen Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderón, född 6 juli 1907 i Coyoacán, Mexico City, död 13 juli 1954 i Coyoacán, Mexico City, Frida kahlo var en mexikansk konstnär. Guillermo Kahlo var Fridas pappa och Matilde Calderón y Gonzalez hette hennes mamma

Tidsepoken är surrealism som grundades i Paris 1924. Det undermedvetna och drömmar. Frida målar väldigt mycket om hennes olycka tex. 1925 när hon råkade ut för olyckan å va sängliggande som hon började med konsten. Hennes konst blev känd under hennes livsstil. Surrialism är en riktning inom, modernistisk konst, litteratur och filosofi. Den uppstod i Frankrike på 1920-talet och grundades av en man som hette André Breton. Konstverk som är skapade inom surrealism brukar oftast vara fantasier eller drömmar som konstnären har återskapat. Surrealismen spred sig snabbt över västvärlden.

I Europa under 1910 till till 1950 ungefär var första och andra världskrigen. Jag tycker inte det märks av i Fridas bilder tycker hon har samma konststil att måla på. Däremot en av Fridas bilder som har uppmärkta mig extra mycket är den såkallade ”The Two Fridas” jag gör en bildanalys på denna det är bara läsa inlägget under.

En målning av Frida Kahlo (1907-1954) satte nytt rekord för den mexikanska konstnären när den såldes för 65 miljoner kronor på Christie’s auktion för impressionism och modern konst . Frida Kahlos målning "Dos desnudos en el bosque (La tierra misma)" föreställer två nakna kvinnor i en kärleksfull, drömliknande scen. Den lilla canvasmålningen från 1939 var en gåva till Kahlos vän och älskarinna Dolores del Rio och syntes senast på auktion 1989.

Jag tycker Frida Kahlo målar på ett väldigt vackert sätt. Hon ät väldigt speciell i sin konst. Från början tyckte jag det var konstiga bilder och väldigt speciella men destu mer jag läste om Frida och destu mera jag kollade på hennes bilder började jag tycka om hennes sätt att måla.

Likes

Comments

bilden ritad av Frida Kahlo ”The two Fridas” väcker känslor gosig som trygghet och kärlek. Eftersom att dom håller hand på bilden ger det mig en viss känsla av trygghet. Men också kärleken som syskon eller liknande till varandra väcker också känslor hos mig. Jag tycker detta är en stark bild som man kan tolka från person till person på olika sätt.
Bilden visar två symmetriska kvinnor som sitter på en bänk liknande sak och håller hand med deras hjärtas ven ihop sydda. Den vänstra kvinnan håller då i saxen som har ”tråden” på sig hon har antagligen precis sytt ihop dom två kvinnorna. Båda kvinnorna är också finklädda men en mer äldre klädstil. Kvinnorna har inga större drag i ansiktet som kan tyda känslorna eller vad dom känner. Jag skulle säga att dom ser väldigt kalla ut typ nästan lite uttråkade.
Kvinnornas relation till varandra ser ut att vara stark. Ser ut att antingen vara syskon eller två väldigt nära vänner. Men de som är viktigt i bilden är att dom håller hand och att deras hjärtan är ihop sydda jag tycker att det är en viktig händelse i bilden eftersom det visar vilken relation kvinnorna har till varandra och vad händelsen i bilden är. Bildens budskap skulle jag säga är tillit och vänskap. Med tanke på vad som händer i bilden.

Likes

Comments

Jag har gjort en färg glad höst bild. Där en ensam människa står. Det ska symbolisera min mardröm. För att min mardröm är at bli lämnad ensam. Jag har jobbat med tor-pastell och med ljus "djup" i bilden. Även om jag är färgblind så försökte jag få en tydlig känsla av starka färger i bilden. Använde tor-pastell för att det var en teknik att använda lätt i färg skalor enligt mig

Likes

Comments

Idag har jag gjort klart min graffiti målning av Eminem. Anledningen att jag gjorde Eminem i graffiti är för att jag kopplar Eminem till musik genren Hiphop / rap . So. Man ofta kopplar till graffiti och mer förorts killar. Eminem i sina låtar rapar om sin uppväxt i förorten. Jag är väldigt nöjd med denna bilden. Jag stötte på ett provlem dock och det var att när jag skulle spraya bilden så var jag ute och då flög vissa bitar nästan av där av blev det inte så skarpa kanter i bilden. Citaten jag hade till bilden "I'm not afraid to take a stand. Everybody come take my hand" är ett citat av Eminems populära låt som heter "Not Afraid" .

Likes

Comments

Idag har jag börjat med min eminem bild som jag ska graffiti måla senare. Har hittat en bild som jag har som utgångsbild vilket är en bild på eminem när han håller i sin slips. Jag mörkläggede bilden så det skulle bli tydligt vilka mörka partier jag skulle måla ut. Anledningen till att jag tog eminem är för att jag älskar Eminem och hans musik så min rubrik på denna uppgift är "Min musik". Tycker denna uppgiften kommer bli rolig eftersom det är något nytt jag gör har aldrig använt mig av graffiti innan. Tycker början på denna uppgiften går bra och hoppas att slut resultatet blir lika bra ❤️

Likes

Comments

Idag har jag fyllt i konturerna på mina kontinenter, och satt ut en röd prick "där jag bor" . Stötte på ett problem och det var att gipset inte är tillräckligt hårt så när jag målar så blir det inbucklingar i globen

Likes

Comments

Idag har jag målat min jordglob och börjat måla till konturerna till kontinenterna

Likes

Comments