Header

Grieg, Planering häst

Blir ju inte mycket uppdatering här på bloggen nu när Grieg är halt och inte går att rida, men tänkte ändå göra ett försök att leta efter lite saker som jag kan slänga ut på bloggen.

Grieg har iallafall börjat gå inne på nätterna och ute på dagarna sen har han även fri tillgång till hö i både box samt hagen, då han går i sjukhagen där så drog vi upp ett hönät där också. Han trivs bra med det, går liksom aldrig och är hungrig, sen har han även vatten både inne och ute hela tiden. På måndag åker vi in och köper Metacam samt lite andra saker vi ska ha och behandla honom med, förhoppningsvis blir det skillnad. Men första steget är att få honom bättre i bakbenen sedan slår vi på skor igen när det blivit helt bra. Efter det får vi se vad veterinären säger.

Men har jag tur vilket tydligen inte verkar existera för mig går allt i rätt väg, nu är allt så svårt att se då han vanligt fall är väldigt öm fotad även med skor på och eftersom att bakskorna är avdragna är det svårt att se hur han verkligen rör sig. Men tanken är att se hur han rör sig i ridhuset imorgon för att jag ska kunna se hur han går på mjukt underlag eftersom att omgivningen vid stallet är väldigt stenig så att säga.

Lite jobbigt är det att gå upp runt klockan 5 varje morgon och ta ut honom för att sedan duscha och byta om för att dra till skolan, men han mår mycket bättre utav att stå inne så då är det värt det även om sömnen tar stryk, Just nu är det han som är viktigast, sen så känner jag ju att jag har det i kontroll. Skolan blir aldrig lidande då jag kan det mesta vi håller på med och jobbar så flitigt som möjligt och sen trivs jag på något sätt med att ha den struktur jag har nu, att gå upp tidigt för att åka till stallet. Jag hinner alltid få en mys stund med Grieg innan skolan och det får mig att må så otroligt mycket bättre. Sen har jag även en stund med honom på kvällen när han ska in, så jag är inte alls lika utsliten som jag trodde jag skulle vara, han hjälper mig så mycket på traven även om han är skadad. Han är en grym glädje spridare och får mig att kämpa på.

Nu vet ni hur en del av planen ser ut samt hur mina känslor över det hela är, vet dock inte om det går precis som jag vill eller om det blir små ändringar på vägen men uppdaterar er så fort och ofta jag har något intressant att berätta.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Grieg

Nu har bloggen stått tom ett bra tag faktiskt och jag är ledsen över det, har varit väldigt mycket på senaste tiden så bloggen har fått läggas åt sidan. Men nu tycker jag att vi kan köra gång lite smått igen, dock kommer det inte bli lika mycket inlägg eller iallafall inte lika roliga och ni kommer snart att förstå varför.

För det första går jag ju i skolan och har gjort det nu dem 3 senaste veckorna, det är kul men krävande. Sen så har ju denna skola inget med häst att göra vilket är ännu tråkigare men nästa år så söker jag in till Västerås ridgymnasium vilket kommer bli grymt. Så nu ligger fokusen på att plugga upp betygen för att sedan komma vidare i livet. Men skolan tar ju upp en hel del tid nu också så det är även därför bloggen varit nere ett tag nu.

Sen var ju även veterinären ut för att både undersöka och för att vaccinera Grieg, att vaccinera honom gick toppen fint. Han stod som ett ljus och gjorde ingenting, sen kom det till undersökningen och det visade sig att Grieg faktiskt är halt på inte bara ett bakben utan på båda bakbenen. Vilket var surt att höra, men nu blir det ca 2 månader i sjukhage med behandling för att sedan ha återbesök för och se om det blivit något bättre med hältan i bakbenen. Har vi tur har det blivit stora och fina förändringar så att jag kan börja rida honom.

Så nu står Grieg i sjukhagen, tanken var att ha honom i box men jag vill testa ha honom i hage först. Funkar det inte och han går runt mycket så blir det nog box istället. Men veterinär sa att han Inte kunde gå i storhage just nu max en sjukhage verkligen inget större.

Nu får vi bara vänta och se, vi hämtar ut behandlingen på måndag och då köper vi förhoppningsvis hem hönät och uppsättning för hönätet samtidigt. Sen på samma dag eller på tisdag så ska vi hämta hem hö, sen fattas bara spån. Sen kan han börja gå inne igen. Vi har ju både hö och spån nu men det lär inte räcka eftersom att han står i sin sjukhage där det tyvärr inte finns mycket gräs alls, all spån vi hade ligger i boxen nu så den är tekniskt sätt också slut. Men det går ju enkelt att får tag på vid Granngården eller andra ställen.

Detta var lite update om hur mitt liv ser ut just nu och vad som har hänt och händer med Grieg. Hoppas ni är sugna på att följa mig igen och se hur det går för Grieg samt hans skada.Bjuder på en bild som Hanna ström har tagit.

Likes

Comments

oj här stod det tomt, men som sagt finns det inte mycket att skriva om nu när Grieg har alla sina hundra sår. Det ända jag gör att rengöra och smörja in hans sår, så blir inte mycket gjort. Skulle ju kunna longera men han måste ha benskydd då han slår i och kan inte ha på såret så det skiter sig också.

Jag är ju van att se såret konstant så i mina ögon blir det inte någon förändring, men pappa ska med ut i morgon och titta för att se. Ser det inte bättre ut än så sa veterinären att vi skulle ringa igen så skulle dem komma ut igen. Jag hoppas verkligen att det löser sig det här. Är inte alls kul. Vill liksom kunna rida. Vi har förresten köpt hem ett par hagskydd som ska på så fort alla små och stora sår har läkt, då kanske det finns en minimal chans att hans ben är hela. Vi får testa oss fram, dem vi köpte nu verkade bra, dock får vi vänta och se tills skadorna är totalt borta.

Vad händer hos er just nu?

Likes

Comments

Bilder, Grieg, Tankar

Eftersom att Grieg är skadad har jag ju tyvärr inte mycket alls att skriva om, men så fort han har skor bak och såren är borta kan jag äntligen börja blogga igen. Ordentligt iallafall. Är ute varje dag och tar hand om Grieg nu, vill att han blir av med såret. Det ser så mycket bättre ut och pälsen har vuxit tillbaka en hel del, men så fort det blir varmt och flugorna kommer så slår han upp nya sår så får försöka lista ut en bra lösning för att få bort dem utan att behöva spendera flera tusen.

Förhoppningsvis ser allt bättre ut om ca 1 månad annars sa veterinären att vi skulle ringa in igen, så nu är det bara att vänta för att se. Bjuder på lite halv dana bilder som är på Grieg, hans energi rullar ur öronen på honom nu. Släppte faktiskt honom i ridhuset i går och han både stegrade och bockade, kul att se honom ha så kul när han bara stått dem senaste veckorna nu. Planen är att efter han har blivit skodd ska jag försiktigt börja longera honom ute i paddocken och se om han ömmar minst lika mycket när han har fått på sig ett par ordentliga skor.

Nu ska jag kolla serier och läsa bloggar som jag alltid gör, ha allt bra så hörs vi snart igen. Håll tummarna för Grieg nu.

Likes

Comments