Vad ska frilansare och småföretagare göra nu i 2020?

Foto

Bilder ur min serie för House of Dagmar x Massproductions. Fotografi av mig, bildbehandling av Astrid Lindroos. Fotograferade med min Sony A7 iii och blombild tagen med Phase One kamera.

På ett ögonblick sprang tiden iväg och SÅ mycket har hänt sedan jag bloggade sist. Var ska jag ens börja? Det vi alla har upplevt är hur världen har fått en total omvändning. Jag försöker ta dag för dag för att hinna processa allt. Det tog mig tid att verkligen låta allt som händer sjunka in. Inte för att gå djupare in i ämnet just nu, men för oss frilansare och småföretagare här ute, vi tar oss igenom detta och ingen är ensam <3


Jag har tagit examen!! Haha ett halvår sedan nu dock, sjukt!! För att ta det från var jag senast skrev så är det någonstans där i december. Min klass på Fotoskolan STHLM hade examensutställning på Galleri Duerr. Idag känns det så längesedan att prata om det nu, men summa kardemumma var det fantastiskt att se alla klasskompisars arbeten och jag är tvärsäker på att världen kommer att få så många grymma professionella kreatörer här ute nu. Mitt examensarbete gjorde jag för House of Dagmar och Massproductions. Vill ni se mer av min examens serie kan ni titta HÄR. Blev verkligen nöjd över mitt projekt, och jag tror att under just november/december såddes ett litet frö i mig om den riktning jag vill ha inom fotografi och film.

Året 2020 började med att jag direkt hoppar in som Creative Director på GASP Agency på heltid. För er som inte vet så har jag jobbat med GASP Agency sedan starten för några år sedan och utvecklat den visuella grenen i företaget. Det har varit en sådan otroligt spännande resa och jag är så glad och tacksam över de fina människor jag fått lära känna och jobba med. Vi bytte kontor under början av året från Gamla Stan till No18 på Östermalm. Inspirerad av storstadslivet och det höga tempot var vi helt lyriska av framtidsglöd och ambitioner.

Sedan händer corona.... Och vi alla VET hur svårt det är för alla nu, på massor av olika sätt. Vilket har lett till att vi på GASP har jobbat hemifrån den senaste tiden, som så många andra. Produktioner har skjutits upp och så mycket som är i led vilket nu märks tydligt när allt går långsamt. Jag försöker trots allt det här att se en liiiiten strimma ljus, för jag är säker på mig som kreatör och mitt driv att det inte kommer stoppa mig med det jag gör och det vill jag att alla andra i samma bransch och andra branscher ska känna också, trots att det nu känns som att världen har satts på pausknapp.

Något som kanske kan uppmuntra er, (iallafall får det mig att bli mer inspirerad), är att försöka ta den här tiden till att utvecklas. Det finns så mycket att lära sig, att utvecklas inom och insikter att skaffa sig - gör dig rik på detta. Om någon gång så är nu ett bra tillfälle att ta fram en inspirerande, lärorik bok, ta upp ditt intresse för att måla/sticka/skriva/3D rendera/app-bygga eller vad det nu kan vara - passa på att helt sjunka in i kreativa sinnen som kan så frön i dig. Ta ett steg tillbaka och ta sats! Bandet (världen) kommer att rulla igen och då är du redo med din affärsplan, din hobby har utvecklats och du kanske har massor av tavlor att sälja eller har läst en bok om sälj/kommunikation/entreprenörskap och är redo för nästa steg i karriären. Eller bara tagit tiden att ta det lugnt och återfå ny energi. Nu är tillfället att backa, ta sats - och när det är dags skjuta iväg som en pil!

Jag har fortfarande jobb, vilket idag känns som en lyx och något jag är otroligt tacksam för. Men allt är så annorlunda nu, och för mig hjälper det verkligen att försöka hålla huvudet högt och tänka strategi, inspiration och framförallt tänka på välmående. Ta hand om er där ute, vi klarar det här <3

Gillar

Kommentarer