My video for Kronaby

Foto, Vardag, Egenföretagande

För ett tag sedan nu fick jag ett jobberbjudande om att göra en reklamfilm för klockmärket Kronaby. Enligt briefen skulle det vara en Instagram-anpassad video som informerar om klockans alla applikationer och hur den fungerar i vardagen som en smart watch. Jag som älskar story telling tyckte att det var ett grymt roligt projekt - och att jobba med rörlig bild är något jag vill göra så mycket mer än vad jag gör idag!

Redan från start bara pirrade det i mig över att få göra den här videon, särskilt då jag skulle få ha så mycket egen kreativ frihet. Processen började med att bland annat skriva treatment och story board för att sedan börja tänka vidare på vilka locations som behövs, ljuset och hur lång tid allt skulle ta. Den här biten i det kreativa arbetet tycker jag är precis lika rolig som själva filmandet om inte roligare! Sedan i klippningen ville jag arbeta med olika övergångar och att klippa med ett högt tempo för att matcha känslan av tid och tidens värde. Ljuset var också väldigt viktigt för mig och jag hade noga tänkt ut vilka tider jag behövde filma och från vilka vinklar för att få det ljus jag ville få fram.

När den färdiga filmen var klar, efter all klippning och grading så kände jag mig så stolt över att ha fått ihop en reklamfilm helt själv, något som jag inte gjort på samma sätt tidigare! Filmen har nu fått spridning och jag har tack vare denna fått många nya jobbförfrågningar just inom film, och många nya roliga filmprojekt är planerade till efter jul! Jag är såå peppad och det är bara så underbart att känna att hårt jobb lönar sig och att börja någonstans alltid leder en vidare.


Vad tycker ni om att läsa inlägg om kreativa processer, projekt och de jobb jag gör? Är det något ni vill läsa mer om? :)

Gillar

Kommentarer