Samhället ställer mycket krav på en. Normer, föräldrar, lärare, och kompisar. Men den som jag tycker sätter mest press på mig är: Jag själv. Jag har hatat mig själv så länge. Jag har varit så dum mot mig själv. Jag har kunnat stå och granska mig själv i spegeln och räknat upp fel efter fel efter fel. Det har lett till att jag har undvikit min spegelbild vissa gånger i flera dagar. Jag har alltid tyckt att jag är tjock, när jag var yngre var jag helt fixerad vid att jag skulle vilja ha ett "tigh-gap". Jag jämförde mig med mina vänner som var (enligt mig) snyggare än mig eftersom dem var smala. Jag började att planera att jag skulle sluta äta och läste massa sidor som gav en massa ideer om hur man skulle svälta sig själv. Då på den tiden så gick jag även på judo och även där kom det stor press på vikt då man tävlar i viktklasser, med det menas att man tävlar mot dem som är i samma vikt som en. Det betyder att man vill väga så lite som möjligt. Jag blev uppmuntrad som tonåring att banta, att kanske inte äta något på flera dagar och sista dagen varken äta eller dricka. Detta var såklart väldigt påfrestande för en tonåring som redan är osäker på sig själv och dessutom går i skolan. Dem sista dagarna på min bantning kunde jag absolut inte koncentrera mig och det var så pinsamt när min mage ständigt kurrade i klassrummet under lektionerna.

Trots denna påfrestningen så älskade jag mat, jag hade ett ohälsosamt förhållande till mat. Så fort jag inte behövde banta så åt jag ALLT. Även när jag skulle banta så åt jag och jag fick sån fruktansvärd ångest efteråt. Det fungerade helt enkelt inte för mig att må såhär. Att gå runt och hata sig själv och vara osäker på sig själv är helt enkelt inte hur jag vill ha mitt liv. Efter att ha gått i flera år och hatat mig själv och varit osäker och hatat sättet jag varit på så bestämde jag bara mig för att ta tag i det! Det tar lång tid, det är en process som fortsätter hela livet. Men det viktigaste att göra är bara att acceptera att det faktiskt är såhär jag ser ut och är. Det finns inget jag kan ändra. Det går inte att undvika sin spegelbild man måste utsätta sig för den. Det går inte att trycka ner sig själv hela tiden med taskiga tankar, det är slut på det nu. Nu fokuserar jag bara på det bra. Så fort jag tänker en dålig tanke om mig själv så tänker jag att jag ska sluta tramsa mig, Det handlar om hjärnan och självrespekt, inte om att svälta sig och bli fin. Vi alla är fina, vi måste bara inse det.

Nu tränar jag hur mycket eller lite jag vill. Jag äter vad jag vill för jag älskar mat. Jag har på mig vad jag vill. Jag känner mig inte osäker. Jag älskar mig själv.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Smink är en personlig sak. Smink behöver inte vara på ett visst sätt för att vara "rätt", det blir endast rätt när man själv är nöjd. Andra borde inte lägga sig i hur man sminkar sig, visst man kan ha åsikter om hur andra sminkar sig men dem kan man hålla till sig själv. Det finns inget som heter för mycket smink, alla har exakt hur mycket smink man vill. Sedan förstår jag att smink kan bli som en fasad för att man är osäker på sig själv, det är kanske inte det bästa men det kan väl även vara bra att man kan känna sig mer säker med sig själv och kan väl göra så att man kommer in på ett bättre spår om att gilla sig själv.

För mig är smink som en hobby men även som ett sätt att uttrycka mig och ett sätt att förstärka mitt utseende på ett bra sätt. Jag känner mig inte tvungen att sminka mig för att vara fin, jag gör det för mig själv och för att jag känner mig fräschare. När jag känner mig fräsch känner jag mig mer motiverad till livet, jag känner att jag blir taggad på att göra saker. Jag sminkar absolut inte mig för att få killar att gilla mig.

Tidigare har jag verkligen varit beroende av smink. Jag kände inte att jag inte var fin nog utan det och ville helst inte gå ut utan det. Men sedan när jag verkligen insåg att jag måste jobba på mitt självförtroende pressade jag mig själv mer och mer. Jag började gå ut utan smink, visst det var obekvämt och jobbigt men ärligt det är hur jag ser ut? Varför ska jag gömma det? Jag ser ut som jag gör, jag kan inte ändra på detta hur mycket smink jag än tar på mig. Jag började försöka ta bilder utan smink, dessutom har jag en privat instagram där jag lägger ut bilder på mig osminkad hela tiden. Just nu känner jag mig helt bekväm med mig själv utan smink men kan erkänna att jag känner mig snyggare med det men det betyder inte att jag är ful utan. Man ska aldrig känna sig tvingad att sminka sig, vill ni inte ha smink ha det inte! Vill ni ha det så ha det! Stå upp för er själva det är ert liv och ni bestämmer.

Mitt utseende är inte det som gör att folk gillar mig eller är vän med mig. Jag vet att min familj kommer finnas där vad som än händer, mina vänner gillar mig inte mindre för att jag skulle gå osminkad och min pojkvän älskar mig vad som.

Allt man kan göra med smink är otroligt, det finns ingen gräns på hur mycket man ska göra eller vem som kan ha det och ni alla är fina med eller utan smink!♡

Likes

Comments

Godmorgon!


Idag försov jag mig till skolan, jag vaknade när min buss skulle gått. Orsaken bakom varför jag försover mig ofta vet jag inte helt men jag brukar vara trött väldigt ofta och kunna somna på vilken plats som helst. När jag väl sover brukar jag sova väldigt djupt, ibland kan man inte ens väcka mig. Men på senaste har jag haft extra svårt att sova av någon anledning och det har lett till att jag har extra svårt att vakna på morgonen. Som idag så brukar jag omedvetet stänga av mitt alarm och sova vidare. Efter att jag försovit mig så ofta så vill jag ge er några tips för att försova sig haha.

När jag försover mig så brukar jag se det positivt, istället för att vara stressad och må dåligt så tar jag det lugnt och tänker att jag iallafall får sova längre. Dessutom så blir allt lättare om man tar det lugnt och samtidigt är effektiv istället för att stressa runt och vara upprörd. Jag väljer hellre att ta det lugnt och må bra än att stressa och må dåligt. Såklart måste man skynda sig lite för att inte få frånvaro varje morgon men ett tips om ni går i skolan så kolla upp hur många timmars frånvaro man får ha innan ditt CSN försvinner, och tänk också på att att det kan finnas en som kollar systematisk frånvaro. Till exempel på min skola har vi 4 timmar så då blir det att jag skulle kunna försova mig fyra lektioner utan att något skulle hända. Dessutom kan man kanske komma på någon ursäkt till sin lärare som att bussen inte kom eller att tåget var sent och även om det inte funkar så . Även när jag är sen brukar jag sminka mig för att jag känner att jag känner mig mer självsäker och motiverad när jag känner mig fräsch. När jag känner mig fräsch och motiverad så känner jag att jag arbetar bättre i skolan och dessutom mår bra.

Jag uppmuntrar inte till att skolka utan menar bara att det inte är hela världen om man missar en lektion någon gång i månaden so take it easy.
Dagens outfit♡

Likes

Comments

De som känner mig vet att jag tjatar om detta så mycket, men när jag väl får för mig något kan jag inte sluta tänka på det. Dit jag jättegärna vill åka är London. Jag vet inte varför men det känns så himla drömmigt att vara där, Jag har varit där en gång innan och då var jag där med min familj i fem dagar och det var bara perfekt. Hade nästan velat bo i London i något år sen i livet. Jag är typ kär i London. Jag får bara en sån känsla när jag tänker på det. Dock planerar jag att jag och Hampus ska åka dit ihop som att fira att vi varit ihop i ett år, och det kommer bara bli så mysigt. Det ända dryga är att min ekonomi kommer ju gå helt i konkurs men aja det löser väl sig.

Det jag vill göra i London är att shoppa som satan, eftersom jag var där med min familj sist och dem hatar att shoppa. Så jag var bara och shoppade i en affär sist jag var där och det var Primark. Denna gången vill jag gå in i ALLA affärer. Stackars Hampus haha. Självklart är det mer än shopping som lockar mig, det är också själva upplevelsen att åka iväg med den man älskar och bo på hotell och äta på restaurang osv. Dessutom kommer jag vara 18 när vi åker dit så då kanske man ska testa på Londons nattliv med barer och sådant, dock vet jag inte helt hur reglerna ser ut för alkohol och sådant i London men det ska självklart kollas upp innan jag reser. Hampus har aldrig varit i London så självklart ska vi göra lite av dem "typiska" turist-sakerna. Jag får se när det blir att vi åker, eftersom Hampus har så mycket plugg så är det inte det lättaste att hitta en tid då det passar båda.

Hoppas ni har en underbar kväll nu ska jag kolla på Paradise Hotel, kram!

Lite bilder som jag tog i London sist jag var där

Likes

Comments

En hel dag full med tankar kring framtiden.


Det var en bra dag idag! Idag var vi inte på skolan utan vi var på Lunds universitet för att idag var det något som heter "Lunds inpirationsdag". Det var som små "pass" man kunde välja mellan där dem introducerar en till olika program och pratar om det men även allmänt om studentlivet och information om hur man söker in. Jag tyckte att det var intressant men jag fick lite ångest eftersom: JAG INTE VET VAD JAG VILL VÄLJA. Jag får panik! Jag känner mig inte så taggad på någon speciell utbildning för tillfället. Detta stressar mig men jag tänker att jag kan googla och prata med folk som studerar och mina föräldrar och lärare och se om jag kommer på något, så det kommer lösa sig! Men tills dess kommer jag vara stressad haha. Jag var på ett pass om utlandsstudier och det lät faktiskt lite lockande, dock finns det nackdelar med allt som att min pojkvän studerar här hemma och att engelska inte är min starka sida men jag får se. Annars får jag helt enkelt bara ta en liten tid efter studenten att ta det lugnt och jobba och kanske resa. Det löser sig helt enkelt! Annars har det varit en mysig dag, superfint väder och allt!

Hoppas ni har det superbra!

​Btw: Blev så nöjd med dagens outfit! Love

Likes

Comments

Dagen har varit så bra: Vi hade en lektion och utöver det hade vi en inlämning som fick göras på eget initiativ, vilket ledde till att jag Magda och Aleks satt kvar ett tag och jobbade med inlämningen. Sedan vid lunch gick vi till Subway och efter det stack vi till Emporia. Trots att plånboken säger emot köpte jag en sweater dress på bikbok. Sedan fick jag ett litet ryck och köpte munflour? Varför jag gjorde det vet jag inte, det var rea på munskölj så det blev att jag bara slog till.

Det har inte bara varit en bra dag för att jag köpt en ursnygg sweater dress utan även för att jag bara känner mig så glad idag. Jag älskar att umgås med Magda och Aleks för att dem är sådana glädjespridare. Känner mig bara så omtyckt och dem är verkligen personer jag känner att jag kan vara mig själv med utan att bli dömd.


Hoppas alla har haft en minst lika bra dag! Kram

Likes

Comments

En sak jag har tänkt mycket på under den senaste tiden är hetsen kring veganer. Såklart tycker jag det är skitbra att veganer uppmanar andra och står upp för djuren eftersom jag själv skulle vilja kalla mig en vegetarian(därför kommer jag mest skriva om mina erfarenheter som vegetarian och inte vegan).

Jag tror absolut att det gör en stor skillnad, även om många använder som argument att det ändå inte gör någon skillnad om en person hit eller dit avstår från kött så gör det ändå en liten liten skillnad och det är det viktiga. Att det gör en liten skillnad och att man som individ kan ha sitt samvete rent. Dessutom varje gång som man väljer att avstå från kött och förklarar det för andra så får andra upp ögonen för det.

Det jag framförallt ville komma till är hetsen mellan vegetarianer och veganer, inte hetsen utanför veganismen på vegetarianer och veganer. Jag är med i en del grupper på Facebook som handlar om vegansk livsstil osv och det jag har märkt är att veganer och vegetarianer är så hårda mot varandra. Har även varit med om att jag upplevt att andra vegetarianer och veganer dömt mig och min livsstil. Det kan handla om allt från att en person inte visste att en godisbit innehöll något som inte var vegetariskt eller att något som man inte alls skulle tänkt på från förta början inte skulle vara veganskt inte är det. Detta tycker jag är så himla tråkigt och dumt. Varför kan vi inte bara fokusera på det fina vi har gemensamt, att vi alla försöker göra något bättre. Att vi alla försöker göra något bra vare sig det är för djuren, planetens eller ens egna skull. Att man ska observera och klanka ner på allas minsta felsteg istället för att faktiskt försöka hjälpas åt. Ingen är perfekt, alla kan göra misstag och alla ska känna sig stolta till att dem bidrar så mycket, inte känna sig hatade och påhoppade för att dem inte visste att något ej var veganskt/vegetariskt. (Såklart gäller detta inte alla veganer och vegetarianer)

Sedan förstår jag inte vad folk som inte är vegetarianer eller veganer har emot oss? Eftersom alltid när någon pratar om veganism, ska någon person komma och säga taskiga saker eller hetsa, eller lägga en kommentar om att "bacon är gott". Kan man inte bara fokusera på att vi faktiskt försöker göra något som vi tror på, brinner för och försöker göra något bra. Även om andra inte vill bli veganer så behöver dem inte döma min livsstil. Att icke veganer stör sig på att veganer delar inlägg om veganism, det är bara så tramsigt. Varför ska man inte kunna få stå upp för något man tror på ? Varför ska man INTE få prata om något man tycker är fel? Hur ska man annars kunna göra skillnad?

Det här var bara lite av mina tankar kring veganism, såklart är jag själv inte heller en perfekt person. Även jag har råkat äta något hit och dit som inte varit vegetariskt och äter ofta godis/snacks som innehåller gelatin och sådant. Dock försöker jag äta mer veganskt men det är svårt med föräldrar som är så emot det och ett sjukt godisberoende. 🐣🍏❤️


Hoppas ni alla har det bra, kram!

Likes

Comments

Om 38 dagar fyller jag 18.


Dagen jag har väntat på hela mitt liv, då jag blir "vuxen". När jag var liten räknade jag hur många år det var kvar tills jag skulle vara vuxen, jag var 13 och tänkte: Om 5 år är jag vuxen. Nu tänker jag : Om 38 dagar är jag vuxen. Dessa fem åren har gått för snabbt. Hela mitt liv har gått för snabbt. Jag vet att jag ännu inte är så gammal men om 18 år går såhär "snabbt", tänk då 18 år till. Detta gör mig så stressad. Det är därför jag måste fokusera på att leva i nuet och göra det bästa av situationen.

Jag vill inte bli vuxen, samtidigt som jag vill det. Jag ser fram emot att kunna ta mina egna beslut, att kunna lära mig om vuxenlivet och gå framåt. Om alla dess nackdelar och fördelar. Men samtidigt, jag vill kunna leva i min ungdom för evigt. Dem åren då jag skulle gjort dem dumma och galna sakerna som jag inte är säker på att jag gjort ännu är över snart. Dem åren då jag kunde springa runt och bara vara ett barn och inte behöva tänka på något utan allt och inget. Dem åren då jag kunde leka med dockor, sätta ihop framträdanden med min kompis och spela upp det för mina föräldrar, krypa runt på golvet med en nalle i tröjan och säga att jag är en "nalletaxi". Det jag inte kommer sakna, är att växa upp och inse att det ställs krav på en. Både av andra folk och av samhället. Att vara osäker på det ena och det andra precis som alla andra ungdomar. Men det har ändå sin charm, trots att det varit så himla jobbigt. Att man kan skratta åt sitt unga (yngre) dumma jag och att man var så ovetande.

En annan sak som oroar mig är att jag har väntat på denna dagen så länge, men hur ska jag hantera den? Det känns som att mina förväntningar är så höga, att jag kommer bli besviken att det bara var som vilken dag som helst. Att det finns en hets om att man ska fira sin 18 års dag på ett speciellt sätt finns det ingen tvekan om. Jag vill att det ska bli en speciell dag som jag ska minnas hela livet, och det kommer det sannerligen att bli oavsett om den blir bra eller ej.

Det blir säkert en underbar dag ändå men det känns ändå riktigt sorgligt, roligt och stressigt just nu. Jag vill bara inte att tiden ska flyga iväg innan jag hinner reagera.


Likes

Comments

Igår var jag och min pojkvän på halloweenfest och det var riktigt roligt. Dock mindre roligt idag eftersom jag är helt död. Vi klädde ut oss till Musse och Mimmi Pigg, men eftersom någon sa att vi skulle vara läskiga så fick vi improvisera lite och tyckte ändå det blev riktigt bra. Som vanligt när Elin dricker slutar det inte bra. Det slutade med lite drama och tårar men det är löst nu och det blir roliga minnen.

Nu har jag och Hampus köpt middag och mys till ikväll. För första gången har vi köpt något lite mer "ordentligt" än pizza eller sushi. Håller på att göra sötpotatis pommes och till det ska jag ha vegetarisk schnitzel och Hampus ska ha hamburgare.

Hoppas ni har en underbar kväll!

Likes

Comments

Jag älskar musik, tror inte att det finns någon på denna jorden som inte gör det. Om man säger att man inte gör det så ljuger man! Det finns musik för alla stunder. Musik förstärker känslor, höjer stämningen och binder samman folk.

För en låt kan betyda olika för alla, en låttext som tolkas olika av alla som hör den. Därför har jag velat komma med lite musik inspiration en fredag som denna:


På senaste tiden har jag börjat ÄLSKA en artist som kallar sig "King Krule":


En låt som jag hittade spontant bland mina tips på spotify som jag tycker är riktigt bra:

Som säkert alla redan vet, älskar jag Lana Del Rey, här är mina favoriter för tillfället:

Här kommer lite avvikande tips, men som jag ändå tycker är riktigt bra:

Slutligen en artist från Sverige som jag älskar:

Det var alla tips för denna gången iallafall! Ha en bra kväll

Likes

Comments