Vattkoppor

Emma 1,5 - 2 Ă„r, Sjukdom

Imorse sov Emma till 8.15 đŸ€—đŸ€— sĂ„ skönt hon börjar förstĂ„ det hĂ€r med helg igen, som bebis sov vi ofta till 9-9.30 men dĂ„ ammade hon iofs frĂ„n 5-6-tiden sĂ„ blev ju ingen direkt sömn för mig. Nu Ă€r det sĂ„ skönt att vakna och kĂ€nna sig pigg!

NÀr jag drog bort hennes hÄr i pannan för att pussa den sÄg jag dock flera röda finnar. Visade de för Erik och vi förstod direkt att det var vattkoppor. En flicka fick det pÄ förskolan för 15 dagar sen, och inkubationstiden Àr 10-20 dagar...

Nu under dagen har det ploppat upp fler i ansiktet, pĂ„ armen och magen. Jag ska Ă„ka till apoteket i eftermiddag och köpa nĂ„t som lindrar klĂ„da. Än Ă€r hon inte pĂ„verkad, men det kommer vĂ€l snart.. hoppas bara hon inte blir sĂ„ sjuk.

Vi tog en promenad till julmarknaden i det fina vĂ€dret. Den Ă€r ju utomhus sĂ„ kĂ€ndes safe. Det var dock en trĂ„kig marknad i Ă„r. Eller rĂ€ttare sagt, det var exakt som förra Ă„rets och Ă„ret innan osv osv 😛 inte ens god Ă€lgkorv kunde vi ju köpa pga gravid. Och brĂ€nda mandlar var jag inte sugen pĂ„.

Nu ligger Emma och försöker sova. Men hon snackar Àn i monitorn.. (nu blev det visst blinka lilla stjÀrna). jag ska ocksÄ vila lite, och Erik trÀna.
Efter mellis fĂ„r Erik och Emma i uppdrag att ta fram ljusslingor och klĂ€ trĂ€d och altan 😊 och jag fĂ„r Ă„ka och handla sjĂ€lv.
För visst kan jag inte ta med Emma till Ica? Erik förstod inte varför jag inte kunde, sÄ jag kanske bara Àr nojig att det ska smittas i en stor affÀr?

Gillar

Kommentarer