En tur till vårdcentral igen

Emma 2 - 3 år, Sjukdom

Imorse fick jag nog och ringde vårdcentralen. Emmas ögon var geggiga igen och så röd i ögonen! 😢 hon var dessutom ledsen hela morgonen och grät och grät, sa även att ”myggorna får sluta sticka mig i örat!”.
Jag har även haft en dålig känsla över Emmas hälsa nu i höst. Hon får ju ena sjukdomen efter den andra, är ofta trött och blek och säger att hon är ledsen.
Så jag ville få en liten undersökning så det inte ligger nån infektion i kroppen.

Jag ringde 9.10 och vi fick tid redan kl 10! Jag ville ha här i Skultuna och inte inne i stan och först skrattade hon bara i telefonen och sa att det var så dåligt med tider i Skultuna då de bara har en läkare. Men så hittade hon denna kl 10, så vi fick skynda oss att byta om.
Emma blev hysterisk när jag sa att vi skulle till läkaren, skrek och grät. Så när vi kommer in på vc är hon rädd och orolig. Det fångar sjuksköterskan upp och kommer och pratar med Emma visar bilder på sitt barnbarn tex och då slappnar hon av.

När läkaren öppnar dörren ser jag att det är den läkare som brukar vara på Bvc, så henne har jag träffat innan och hon är lugn och bra.
Undersökningen gick jättebra, men det var svårt att få henne att gapa och kolla åt olika håll med ögonen. Men till slut så såg läkaren det hon behövde.

Det var bakteriell infektion i ögonen så vi fick salva utskrivet. Hon var även lite röd i det örat där ”myggorna var”, men inte så pass att hon behövde antibiotika. 
Sen fick vi även ta blodprov för att kolla blodvärdet och vita blodkroppar. Hon tyckte det lät ”normalt” att vara sjuk så här mycket, barn får ofta såna perioder där det ena kommer efter det andra och hon såg inte ut att ha blodbrist. Men det var skönt att hon ändå lyssnade på mig och ville lugna mig liksom. Mammaoro ska inte viftas bort.
Hos läkaren fick Emma välja en leksak och hon valde en kossa 😍

Det var sköterskan som tog blodprovet sen. Emma satt i mitt knä och jag höll i henne, sen kom en annan in och höll hennes arm stilla och sköterskan stack i armvecket. Edvin satt på golvet och skrek stackaren. Han kände väl dels att Emma var rädd och så var jag en bit bort och okända människor som försökte roa honom. 

Men det gick snabbt över och jag kunde ta upp Edvin. Emma var så duktig! (Här tycker jag ordet duktig kan användas) Hon fick bandage och ett klistermärke på.
Och så stolt hon är över det! Hon visade upp det för alla i väntrummet och berättade att hon var så duktig!
”Jag är så duktig säger mamma!” 

”Mamma brukar pussa mig massa varje dag” berättade hon också för folket där 😂

Så jag är väldigt tacksam över det fina bemötandet! Det gjorde att Emma fick en positiv upplevelse av läkare och blodprov. Hon sa alldeles nyss ”nästa vecka går vi tillbaka till läkaren och väljer en till leksak” 😂💕

Att få in salvan var inte lätt däremot! Den ska läggas på insidan av nedre ögonlocket. Men när ögonen knips ihop till små sträck är det svårt! Fick till slut in en klutt i båda ögonen.

Så nästa vecka hoppas jag att hon äntligen är helt frisk igen!

Gillar

Kommentarer