1 maj på Vallby 

Edvin 3-4 år , Emma 5-6 år, Elin

1 maj idag, nu ska väl våren vara här på riktigt utan bakslag med snö? Hoppas det 😊

Idag skulle erik tävla KM i duathlon i Sala, det är som triathlon men de skippar simningen pga för kallt och springer två gånger istället.
jag hade ingen lust att sitta hemma och försöka roa barnen utan tänkte först att vi skulle göra en utflykt till en lekpark här i byn. Men så blev jag påmind om Vallby friluftsmuseum. Som en liten djurpark med vanliga bondgårdsdjur, gratis. Och eftersom det skulle vara fint väder kändes det perfekt!
så vi packade fikaväskan och var där strax efter öppning. Det var inte alls mycket folk, och då ytorna är stora så blev det aldrig trångt.
Vi kollade på kaniner, getter, grisar, får, hästar. De enda djur som inte var ute var hönorna.

Vi hade det så mysigt! Tänk vad kul det är att hitta på saker själv med barnen nu, de är så enkla att ha med. Förr om åren när jag varit ensam med barnen har det varit så jobbigt och svettigt att hålla båda barnen nöjda, glada, inte rusa iväg (Edvin) eller slå ihjäl sig (Edvin).

Nu var båda på gott humör och följde mig. Edvin är så himla social bara och pratade med de vi mötte. ”Hörrni, det här är hästar” ”hörrni vi har fikat nu” ”hörrni det här är min syster” 🥰

När vi sitter och fikar säger Emma plötsligt ”nu smakade det bra med lite fika” 🤣 så lillgammalt det lät.
Efter drygt en timme där försvann min energi helt plötsligt. Kände mig som en utvriden disktrasa och jag blev orolig om jag ens skulle orka ta mig till bilen. Men jag stod still och vilade en stund när barnen kollade på kaninerna igen och sen tog vi oss hemåt. Är så glad att vi kunde göra en sån här sak, men det tar otroligt mycket energi av mig än.

När vi kom hem åt vi lunch och sen kom smakbox som vi glatt öppnade, mycket skoj att få testa 😊 och sen vid 13.30 kom erik hem. Det hade gått bra för honom 😊

Barnen matchade i sina nya hjärtankläder från Lindex 😊 och imorse hittade barnen våra studentmössor, eller polismössor som Edvin säger. Han berättade ju för en pedagog för en månad sen att ”min mamma har jobbat som polis!” Insåg sen att han sett min studentbild 🤣 så nu fick han också vara polis ❤️

Vi fick också ett tråkigt besked efter lunchtid. Ytterligare en pedagog har fått ett positivt Corona-test. Så nu är 4 av 7 fröknar sjuka (en är bara förkyld dock). Så nu vädjar de att vi föräldrar håller barnen hemma om vi kan. Så det ska vi ha nu. Vi får lösa det på nåt sätt. Jobba halva dagen var eller så. Och kanske kan barnens farmor och farfar komma en dag? De har ju fått sina två sprutor så det är bara att hålla tummarna 🤞

Edvin har ju träffat den här sista pedagogen som fått positivt resultat eftersom han gått på förskolan tisdag-fredag. Men förhoppningsvis har den här inga symptom än och har därför inte smittat. Vi kan bara hoppas och hålla tummarna att vi klarar oss. Nu är det ju så nära med vaccin, iaf för de äldre! Och om nån månad är det nog dags för oss också. Vore så tråkigt att bli rejält sjuk nu, på sluttampen liksom.

Gillar

Kommentarer