När jag började med Curly-girl metoden började jag direkt att använda mig av Baptism-rinse när jag skulle skölja ur vårdande balsamet. Det innebär att man bildar en skål med händerna och slänger vatten över håret så endast det överflödiga balsamet försvinner. Resten blir kvar som en form av leave-in. I samband med att mitt hår fick för mycket fukt så slutade jag med det, sköljde ur allt istället. Kanske fyra veckor sen? Det känns som igår 😂 Iaf, mitt hår blev bättre när jag slutade med det (var alldeles för mjukt och lockarna gled isär innan). Nu har jag testat med baptism-rinse igen. Har ploppat mitt hår och ska sova med det, hoppas jag vaknar till ett bra resultat.

Godnatt!

Ps. Jag och min lilla Saga bakade bullar tidigare i veckan. Blev galet goda, blir bäst med massa fyllning så det nästan rinner. Mums. Har inte bakåt bullar sen jag bodde hemma, säkert typ åtta år sen.

Gillar

Kommentarer

Sen det blev kyligare har jag upplevt mer friss i håret efter att ha varit ute, även kortare stunder. Någon mer? I gruppen Curly Girl Sverige på Facebook var det en som delade ett klipp kring glycerin. Kollade på klippet och lärde mig massa nytt. Glycerin är både bra och mindre bra för håret beroende på väder. Använder man produkter med glycerin i under sommaren, i fuktigt klimat/värme, kan man förenklat säga att glycerinen absorberar fukten från luften in i hårstråna. Håret får extra fukt vilket ofta är bra. Vid kyla eller torr luft gör glycerin tvärtom. Glycerin tar fukt från håret och släpper ut det i luften istället, vilket resulterar i friss.

Detta innebär alltså att det kan vara en fördel att byta produkter när det exempelvis blir höst och vinter, till produkter utan glycerin. Jag har kollat mina produkter och ALLA utom en innehåller glycerin. Såå jag misstänker att det bland annat är därför de där extra frisset har kommit. Så om du också upplever mer friss än tidigare, kolla om dina produkter innehåller glycerin. Håret blir ju annars lite frissigare också vid denna årstid med tanke på jacka, halsduk och mössa såklart, men om man har den där känslan att det är något annat som frissar till det... Kolla upp glycerin.

Ska se om jag kan hitta produkter utan Glycerin som skulle kunna passa mitt hår och testa om det blir någon skillnad. Hoppas hoppas!

Gillar

Kommentarer